پیام خراسان

آخرين مطالب

اعتراض به امپراتوری فرهنگی؛ جنبشی نوین مقالات

اعتراض به امپراتوری فرهنگی؛ جنبشی نوین
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش خبرنگار فرهنگی ایونا به نقل از ایسنا؛ کتابفروشان مستقل فرانسه در اقدامی بی‌سابقه، با محدود کردن سفارش کتاب‌های شرکت انتشاراتی اَشِت، به نفوذ فزاینده ونسان بولوره، میلیاردر محافظه‌کار و صاحب امپراتوری فرهنگی، اعتراض کرده‌اند.
کتابفروشان مستقل فرانسه در اقدامی بی‌سابقه، با محدود کردن سفارش کتاب‌های شرکت انتشاراتی اَشِت (Hachette Livre) و قرار دادن آن‌ها در قفسه‌های پایین، به نفوذ فزاینده ونسان بولوره، میلیاردر محافظه‌کار و صاحب امپراتوری فرهنگی، اعتراض کرده‌اند.
این اقدام در پی خرید بزرگترین شرکت نشر و توزیع کتاب فرانسه توسط بولوره در سال 2023 انجام شده است. کتابفروشان معتقدند این نفوذ گسترده برای دموکراسی و تنوع فرهنگی خطرناک است.
ده‌ها کتابفروش مستقل در تلاش هستند تا نفوذ ونسان بولوره را کاهش دهند. امپراتوری فرهنگی گسترده بولوره شامل تلویزیون، رادیو، روزنامه یکشنبه‌ها (Le Journal du Dimanche) و از سال 2023، بزرگترین شرکت نشر و توزیع کتاب فرانسه، اَشِت لیور (Hachette Livre) است.
بولوره در فرانسه بیشتر به دلیل مالکیت گروهش بر شبکه خبری «CNews»، پربیننده‌ترین کانال خبری تلویزیونی، شناخته می‌شود.
بولوره در جلسه سنا در سال 2022، هرگونه مداخله سیاسی یا ایدئولوژیک را رد کرد و گفت که علاقه او به خرید رسانه‌ها صرفا مالی است و امپراتوری فرهنگی او به دنبال ترویج قدرت نرم فرانسه است. او گفت که گروهش آنقدر بزرگ است که همه دیدگاه‌ها را در بر می‌گیرد.
با این حال، برخی کتابفروشان مستقل می‌گویند که این سطح از نفوذ یک شرکت بزرگ بر تولیدات فرهنگی برای دموکراسی خطرناک است. اَشِت لیور، که بخشی از گروه لاگاردِر بود و در سال 2023 توسط ویوندیه بولوره خریداری شد، بزرگترین ناشر و توزیع‌کننده کتاب در فرانسه است.
این شرکت ده‌ها ناشر را در اختیار دارد که کتاب‌های پرفروشی مانند کمیک‌های آستریکس، داستان‌های ادبی، تریلرها، کتاب‌های سیاسی، مانگا و کتاب‌های درسی منتشر می‌کنند. این گروه همچنین مالک کتابفروشی‌های رله در ایستگاه‌های قطار فرانسه است. اَشِت بیش از 200 ناشر در سراسر جهان دارد و دومین شرکت بزرگ نشر در بریتانیا و سومین شرکت بزرگ در ایالات متحده است.
علاوه بر اقدامات برخی کتابفروشان، گروه‌های اعتراضی چپگرا جنبشی به نام «شورش بوک‌مارک» را آغاز کرده‌اند، جایی که افراد بوک‌مارک‌هایی را داخل کتاب‌های جلدکاغذی در فروشگاه‌های بزرگ تجاری پنهان می‌کنند. این بوک‌مارک‌ها حاوی پیام‌هایی مانند «تحریم اَشِت» هستند و جزئیاتی درباره گستردگی امپراتوری بولوره ارائه می‌دهند.
آنی اِرنو، رمان‌نویس برنده فرانسوی نوبل، در زمان خرید اَشِت توسط بولوره اعلام کرد که از انتشار کتاب‌هایش توسط این گروه خودداری خواهد کرد.
این هفته، نمایندگان کارکنان اَشِت لیور نگرانی‌های خود را درباره آنچه خط مشی ویراستاری نزدیک به راست افراطی در سایر رسانه‌های چاپی و تلویزیونی بولوره خواندند، ابراز کردند.
ژان-ایو مولیه، مورخ نشر فرانسه و استاد دانشگاه معتقد است که بولوره «یک شرکت نشر عظیم» را به امپراتوری رسانه‌ای خود اضافه کرده است. مولیه این موضوع را به گسترش نفوذ روپرت مرداک، تاجر رسانه‌ای، به صنعت نشر کتاب در ایالات متحده تشبیه کرد. او گفت: «به نظر من این موضوع می‌تواند برای آزادی بیان، کثرت‌گرایی و دموکراسی، یک خطر باشد.»
منبع: گاردین

پیام خراسان

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/837162/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خبر سرلشکر سلامی از نقشه شوم نتانیاهو

شیر و عسل؛ ترکیبی شفا‌بخش یا زیان‌بار؟

عراقچی: بار دیگر تصاویر ترسناک ماهواره‌ای خیلی دقیق و حساب شده در حال انتشار هستند | نتانیاهو نوکران دون‌پایه ایرانی صدام را به کار گرفته است

کتاب «ورزش با ارزش» روانه بازار نشر شد

نفرات برتر جشنواره هنرهای تجسمی رضوی در مشهد معرفی شدند

صالحی: در بحث کپی‌رایت عقد توافقی را پیش می‌بریم که هیچ مشکلی ندارد

یونایتد 4-1 بیلبائو: بدترین منچستر تاریخ در فینال!

غیبت فصیحی در دوومیدانی زنان قهرمانی کشور؛ یک رکورد ملی شکسته شد

داور الکلاسیکو مشخص شد / هرناندز قاضی جدال رئال و بارسا

حضور و هم‌افزایی بانوان نخبه رضوی در بوستان ریحانه مشهد

برپایی موکب «محبّان‌الرضا(ع)» با مشارکت و همکاری امور بانوان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی

شهید رئیسی کار برای رأی جمع کردن را شرک‌ می‌دانست

ایرانی‌ها باهوش‌تر از آمریکایی‌ها!

ویژگی مشترک حاج قاسم و امیرعبداللهیان از زبان سفیراسبق ایران در سوریه

آنالیز گلهای بازی پاری سن ژرمن 2 -1 آرسنال

تک گل چلسی به دورگاردن توسط دیوزبری هال

سردار سلامی: هر نقطه‌ای که مبدا تهاجم باشد، مقصد تهاجم خواهد شد

برپایی موکب محبّان الرضا با مشارکت و همکاری امور بانوان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی

کشتی آزاد نونهالان کشور/ نفرات برتر 6 وزن نخست مشخص شدند

گل چهارم منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 90+1

گل اول منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 72

گل سوم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 85

گل دوم منچستریونایتد توسط کاسمیرو در دقیقه 81

شلیک دیدنی؛ گل اول اتلتیک‌بیلبائو توسط میکل در دقیقه 31

قهرمانی کشور دوومیدانی؛ یک رکورد ملی شکسته شد

اهالی سینماوهنر از حس‌وحال خادمیاری خود در یک شب خاص گفتند

درگذشت هنرمند پیشکسوت تئاتر

با این موسیقی و ترکیب بارون و پیانو و حس خوب، ذهنتو آروم کن

امام رضا الگوی بی‌بدیل بندگی و ساده‌زیستی در برابر تجمل‌گرایی خلفا بود

فرماندار: اهالی 10 روستای بردسکن امشب را در فضای باز سپری کنند

دعوت از 6 فوتسالیست معدن و صنایع معدنی به اردوی تیم ملی فوتسال کارگری برای نخستین بار

پیام تبریک مدیرعامل فولاد سنگان به مناسبت ولادت با سعادت امام رضا (ع)

اعتراض شادمهر عقیلی به اقدام ترامپ علیه خلیج فارس (تصویر)

سنگ‌شکن شماره 5 سنگان در 45 روز به بهره‌برداری رسید

برپایی موکب های پذیرایی همزمان با شب ولادت امام رضا(ع) در خواف

خراسان شمالی پنجشنبه‌ها تعطیل شد

دومین روز از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

رونمایی از دو کتاب درباره شهید آیت‌الله رئیسی

رونمایی از کتاب «راز پرواز» در غرفه «رئیسی عزیز ما» نمایشگاه کتاب تهران

توسعه کشاورزی درخراسان جنوبی نیازمند استانداردسازی و فرآوری محصولات است

وضعیت مورینیو در فنرباغچه؛ تانگو باید دو نفره باشد!‏

با گل آچربی‌ گریه کردم اما صعود حق بارسا بود!

استقلال تهران 0-0 چادرملو اردکان؛ مربی خارجی واجب‌تر از نان شب برای آبی‌ها

خیبر خرم آباد 1-2 پرسپولیس؛ اورونوف امید آسیایی را زنده نگه داشت

امضای قهرمان پای سقوط شهر خسته؛ کامبک سرخ‌ها در راه کسب سهمیه

مشهدالرضا نورباران شد

اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در تربت‌حیدریه

عکس/ حال و هوای حرم مطهررضوی در شب میلاد شاه خراسان

قطعه ای با صدای مرحوم محمدعلی کریمخانی به نام «جان خستگان»

ساعت کاری ادارات خراسان شمالی از 20 اردیبهشت تغییر می‌کند