پیام خراسان

آخرين مطالب

جویدن آدامسی که ویروس ها را به دام می‌اندازد علمي

جویدن آدامسی که ویروس ها را به دام می‌اندازد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - دانشمندان موفق به تولید یک نوع آدامس جدید بر پایه گیاه لوبیا شده‌اند که می‌تواند با ویروس آنفلوآنزا و تبخال مقابله کند.

در دنیای امروز بیماری‌های عفونی تهدیدی جدی هستند. همه‌گیری ویروس کرونا و شیوع ویروس‌های«H1N1» ، «SARS» ، «ابولا» (Ebola)، «زیکا» (Zika) و «H5N1» (آنفولوآنزای پرندگان) نشان داده‌ است که همگی اثرات قابل‌توجهی بر سلامت و اقتصاد جهانی دارند.
بیماری‌های ویروسی رایج‌تر همچنین با چالش‌های بهداشت جهانی و هزینه‌های اقتصادی مرتبط هستند. به طور مثال، همه‌گیری‌های فصلی آنفلوآنزا، سالانه اتفاق می‌افتند و تنها در ایالات متحده سالانه منجر به تحمیل بیماری‌های جهانی و خسارات اقتصادی بیش از 11.2 میلیارد دلاری می‌شوند.
در همین حال، ویروس «هرپس سیمپلکس1 »(HSV-1) یا «تبخال» که عمدتاً از طریق تماس دهانی گسترش می‌یابد، بیش از دو سوم جمعیت جهان را آلوده می‌کند و عامل اصلی نابینایی عفونی در کشورهای غربی است.
به نقل از نیوز مدیکال، نرخ پایین واکسیناسیون برای ویروس‌های آنفلوآنزا و فقدان واکسن «HSV» احتیاج ما به رویکردی جدید را با هدف کاهش بارهای ویروسی در مکان‌هایی که انتقال اتفاق می‌افتد، نشان می‌دهد.
تمرکز این رویکرد برای مقابله با ویروس‌هایی از این نوع که بیشتر از طریق دهان منتقل می‌شوند تا بینی، روی حفره دهان است.
محققان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه پنسیلوانیا و همکارانشان در فنلاند این رویکرد را آزمایش کردند. آنها با تکیه بر کار قبلی خود نشان دادند که این رویکرد می‌تواند ویروس عامل کووید-19 را در نمونه‌های بزاق بیماران مبتلا به کرونا تا بیش از 95 درصد کاهش دهد.
«هنری دانیل»(Henry Daniell)، استاد مرکز W.D. Miller در دانشکده دندانپزشکی پنسیلوانیا و همکارانش، کارایی یک آدامس جویدنی ساخته شده از «لوبیای گل» (lablab beans) را آزمایش کردند.
این گیاه به طور طبیعی حاوی یک پروتئین ضد ویروسی طبیعی به نام «FRIL» است. این پروتئین به جهت نابودی دو نوع ویروس تبخال به نام‌های HSV-1 و HSV-2 و دو نوع ویروس آنفلوآنزا به نام‌های H1N1 و H3N2 بسیار مؤثر است.
فرمول این آدامس اجازه آزادسازی مؤثر و مداوم «FRIL» را در محل‌های عفونت ویروسی می‌دهد.
تحقیقات آنها نشان داده است که 40 میلی‌گرم از این آدامس لوبیای دو گرمی برای کاهش بارهای ویروسی تا بیش از 95 درصد کافی است. نکته مهم این است که محققان این آدامس را به عنوان یک محصول دارویی بر طبق استانداردهای اداره مواد غذایی و دارویی ایالات متحده آمریکا(FDA) آماده کردند و استفاده از این آدامس را ایمن یافتند.
اکنون دانیل و همکارانش به دنبال استفاده از پودر این گیاه آزمایشگاهی برای مقابله با آنفلوآنزای پرندگان هستند که در حال حاضر شیوع قابل توجهی در آمریکای شمالی دارد. در سه ماه گذشته، 54 میلیون پرنده به ویروس «H5N1 » مبتلا شده‌اند و چندین عفونت انسانی در ایالات متحده و کانادا نیز گزارش شده است.
پیش از این، استفاده از پودر این لوبیا حاکی از تاثیر مثبت آن بر نابودی دو ویروس آنفلوآنزای نوع «A، H5N1» و «H7N9» بوده است. این نوع از ویروس منجر به بروز آنفلوآنزای پرندگان در انسان نیز می‌شود.
در حال حاضر دانیل و همکارانش به دنبال آزمایش استفاده از این پودر در غذای پرندگان جهت کمک به کنترل آنفلوآنزای پرندگان هستند.
دانیل می‌گوید: کنترل انتقال ویروس‌ها همچنان یک چالش بزرگ جهانی است. وجود یک پروتئین ضد ویروسی با طیف گسترده «FRIL» موجود در یک محصول غذایی طبیعی (پودر لوبیا) برای نابودی نه تنها ویروس‌های آنفلوآنزای انسانی، بلکه آنفلوآنزای پرندگان، یک نوآوری به موقع برای جلوگیری از عفونت و انتقال آنهاست.
این تحقیقات در مجله Molecular Therapy منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/846972/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ستاره الهلال در آستانه اخراج؛ به هواداران فحاشی کرد!‏

وینگر 19 ساله‌ای که فلیک برایش آرزوهای بزرگ دارد

برادر نیکو ویلیامز از بارسا انتقام گرفت!

خواهش ژوائو از بنفیکا؛ من را بخرید، دوست‌تان دارم!

تماس پاریس با رئال؛ مهاجم برزیلی‌تان را می‌خواهیم!‏

سانحه رانندگی در گناباد 2 کشته داشت

تشییع پیکر 2 شهید همزمان با عاشورای حسینی در حرم مطهر رضوی

جان دوران با قرارداد قرضی در فنرباغچه

اثر جدید حمید سحری؛ رئال مادرید- پی اس جی در نیمه نهایی جام جهانی باشگاه ها!

ترس و لرز در پی‌اس‌‌جی؛ غیبت دو ستاره مهم

جشن لوئیس دیاز در کلمبیا در بحبوحه مراسم وداع با دیوگو ژوتا!

بهترین سیوهای دخه‌آ در سری آ

معرفی خلاقانه کایل واکر با حضور خواننده افسانه‌ای

سوگواری برای یک رفیق مقابل 70 هزار نفر!‏

تلاش فیفا برای پُرکردن سکوهای خالی در آمریکا

شرکت 70 هزار عزادار حسینی در تعزیه خوانی فدیشه میان‌ جلگه

تحریم‌های سنگین یوفا در انتظار چلسی

یامال در رویای پیروزی رئال بر پی‌اس‌جی!

در انتظار الهلال: تئو قید میلان را زد

من مثل گونسالو در رئال خوش‌شانس نیستم!

تکذیب پیشنهاد النصر به ستاره رئال مادرید

سایه سنگین دوپینگ بر سر ستاره فنرباغچه!

مراسم عزاداری روز عاشورا در شهرهای خراسان رضوی

پول دیجیتال تهدید یا فرصت برای بورس و بازارهای سنتی؟

قیمت گوشت قرمز امروز 15 تیر 1404

سود رئال از جام جهانی سر به فلک کشید

قیمت دام زنده امروز 15 تیر 1404

پاسخ محکم بارسلونا به ناامیدی بزرگ یامال

تمامی تیم‌های لیگ امارات در اردوهای اروپایی

ژابی به هدف زد؛ تسویه حساب کامل شد

دلیل غیبت اسطوره لیورپول در مراسم خاکسپاری ژوتا

2 فوتی و 4 مصدوم در واژگونی خودرو در فریمان

پیشنهاد غافلگیرکننده ماتئوس پس از مصدومیت موسیالا

زوبیمندی: چرا آرسنال را به رئال ترجیح دادم

گل های برتر آث میلان در سری آ 2024/25

ادای احترام فایتر پرتغالی به دیوگو ژوتا

آفساید گیری بی نظیر پاریسی ها که باعث مردود شدن گل اول بایرن مونیخ شد

پاس گل زیبای آرنولد از زاویه پشت دروازه در بازی با یوونتوس

پاس گل زیبای‌ مارکو رویس در بازی بامداد امروز که با پیروزی 3-0 لس‌آنجلس گلکسی همراه شد

به بهانه تولد 50 سالگی؛ وقتی هرنان کرسپو در عرض 2 دقیقه 2 گل با ضربه سر برای اینتر به ثمر رساند

تمام گل‌های الاهلی در لیگ نخبگان آسیا 2024/25

اخراج محترمانه

بیفوما: به ایران برمی‌گردم اما زمانش را نمی‌دانم

بیانیه رسمی بایرن درباره مصدومیت موسیالا

وزارت امور خارجه باید دریافت غرامت از رژیم صهیونیستی را پیگیری کند

خراسان رضوی سوگوار شهادت اباعبدالله الحسین (ع) است

مجازات کارفرمایانی که اتباع غیرمجاز را به کار گیرند

جدایی خرید جدید سیتی پس از 6 ماه!

جام جهانی باشگاه‌ها یک فاجعه واقعی است

اقامه نماز ظهر عاشورا در جای جای خراسان شمالی