پیام خراسان

آخرين مطالب

چرا قیمت دلار به سیاست گره خورده است؟ سیاسی

چرا قیمت دلار به سیاست گره خورده است؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - تجارت نیوز / بررسی نوسانات بازار ارز در سال‌های اخیر حاکی از این است که قیمت دلار بیشتر از آنکه تابعی از متغیرهای اقتصادی باشد، تحت تأثیر مستقیم تحولات سیاسی به‌ویژه در عرصه سیاست خارجی قرار گرفته است. بررسی نمودار روند قیمت دلار نشان می‌دهد روند کلی قیمت دلار با تورم همراه است اما موج‌های صعودی و نزولی بازار ارز از رخدادهای سیاسی خط می‌گیرند. وابستگی مزمن اقتصاد کشور به سیاست‌ خارجی، کنترل نرخ ارز را از مسیر اقتصادی خارج کرده است.
بازار ارز، به عنوان یکی از مهم‌ترین شا‌خص‌های روانی و اقتصادی در فضای عمومی کشور، طی سال‌های اخیر بیشترین اثر را از جریانات سیاسی گرفته است.
بررسی قیمت دلار در پنج سال اخیر حاکی از این است که هر زمان مسئولان کشور برای روابط مساعد سیاسی گام‌های عملیاتی برداشته‌اند قیمت دلار و سایر ارزهای مهم با ریزش‌ قابل توجهی مواجه شده است.
بازار
3 سقوط با یک الگو!
قیمت دلار در سال 1399 بعد از تغییر دولت در آمریکا و روی کار آمدن بایدن از محدوده 30 هزار تومان به مرور تا منطقه 21 هزار تومانی پایین آمد. این رخداد سیاسی امید به احیای برجام در ایران را تقویت کرد و در این مقطع زمانی 6 دور مذاکرات در وین انجام شد.
در اسفند 1401 بعد از یک دوره مذاکره پس از حدود هفت سال، روابط ایران و عربستان از سرگرفته شد. این رخداد سیاسی توانست قیمت دلار را در بازه‌ای کمتر از 15 روز از منطقه 59 هزار تومان تا 42 هزار تومان پایین بیاورد.
در فروردین 1404 طی کمتر از دو روز، دلار با سیگنال‌هایی در خصوص دور تازه‌ای از مذاکرات میان ایران و آمریکا بیش از 15 هزار تومان کاهش قیمت پیدا کرد.
راه دلار از اقتصاد جدا شده است
در حالی که قیمت دلار و بازار ارز باید تحت تاثیر متغیرهای اقتصادی نظیر تورم، بهره‌وری، تولید یا تراز تجاری باشد به نظر می‌رسد وابستگی عمیقی به سیاست خارجی دارد. این وابستگی نیز در تحریم‌ها و محدودیت در تأمین منابع ارزی، وابستگی دولت به دلارهای نفتی، کنترل دولت بر بازار ارز و بی‌اعتمادی عمومی نسبت به ابزارهای اقتصادی داخلی ریشه دارد.
بنابراین تا زمانی که ساختار اقتصادی ایران اصلاح نشده و درآمدهای ارزی از وابستگی به نفت و روابط خارجی فاصله نگرفته‌اند، راه‌‌حل کاهش پایدار نرخ ارز، نه در تصمیمات اقتصادی داخلی، بلکه در گره‌گشایی‌های سیاسی جست‌وجو می‌شود.
این در حالی‌ است که گفت‌وگوهای سیاسی، تنها گام نخست برای بهبود شاخص‌های خرد و کلان از طریق رفع تحریم‌ها و گشایش‌های اقتصادی‌ است. بر همین اساس شاید بهتر باشد این روزها با احتیاط بیشتری به بازارهای ارز و طلا نگاه و از بیش‌واکنشی نسبت به خبرهای سیاسی پرهیز کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/849884/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلاصه بازی اینتر میامی 2-1 نشویل

تمرینات تاتنهام زیر نظر سرمربی جدید توماس فرانک

پیروزی مخفیانه آنچلوتی در اولین روز مربیگری!

تحقیر رئیس فوتبال عربستان در گینس ثبت شد

دورسون در اردوی پرسپولیس حاضر شد

بازیکن ملی‌پوش ملوان رباط پاره کرد

ساخت پناهگاه‌های مشهد همچنان در دست مطالعه

تعزیه خوانی؛پیوند نسل ها با حماسه عاشورا

اراذل قداره کش در بجنورد دستگیرشدند

کسب یک مدال نقره و 2 مدال برنز دختران رکاب زن خراسان رضوی

اعزام دختر توان‌یاب دوومیدانی تربت حیدریه به مسابقات انتخابی امارات

وزش باد همچنان مهمان خراسان جنوبی

کوکوریا: من دمبله را ناک‌اوت کردم

مسئولان رئال به آلونسو اختیار تام دادند

کشف سکه‌های تاریخی و لیوان نقش‌دار در اسفراین

احداث مسکن برای بیماران خاص با حمایت آستان قدس رضوی

انجام بیش از 15 انتصاب در حوزه زنان توسط رئیس جمهور

افزایش تولیدات در کویرتایر

تقویت حضور تولیدات مردمی در شبکه خاوران

دبل «مسی» در بازی مقابل نشویل

با دستور فلیک، ستاره بارسا ماندنی شد

احتمال تغییر نام تیم ردبول به فرستاپن

لامین یامال، جوان‌ترین بازیکن برتر تاریخ

پیام بی‌سابقه رئال برای ژابی: اخراج آزاد!

سانتی کاسورلا کاپیتان اوویدو می‌ماند

جدال جذاب در فینال جام‌جهانی باشگاه‌ها

قصه طارمی با آقای خاص به اما و اگر کشید

درخشش خراسان رضوی در مسابقات بدمینتون بانوان ناشنوا

برپایی نمایشگاه گروهی نقاشی رهایی هنر 4 در نیشابور

برگزاری نشست هم‌اندیشی اداره بازنشستگان آموزش و پرورش خراسان رضوی با شرکت بیمه آتیه‌سازان

ادامه ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان همراه با افزایش سرعت باد

تولید حدود 5 هزار تن فرآورده‌های دامی در خراسان جنوبی

مدافع جنجالی در فهرست فروش اینزاگی

گلزنی دی‌ماریا برای روزاریو سنترال از روی نقطه پنالتی

بازگشت باشکوه به خانه

ماسکرانو: مسی حالا سه روز یک‌ بار رکورد می‌شکند

گران‌ترین خرید تاریخ لورکوزن رسمی شد

مسی با 16 گل برترین گلزن فصل جاری MLS شد

دروازه‌بان استقلال از سفر به ترکیه جا ماند

مناسبت روز/ یکشنبه، 22 تیر ماه

قاچاقچی سوخت محکوم شد/ قاچاقچی تنباکو تعزیر شد

رشد چهار میلیون دلاری تراز تجاری خراسان‌شمالی

صادرات محصولات پتروشیمی خراسان در صدر

دعوت 8 شطرنج‌باز خراسان رضوی به اردوی تیم دعوت

تامین اعتبار بازسازی برج تاریخی «رادکان» چناران

بازرسی از 22 هزار واحد اقتصادی درخراسان رضوی

مراسم سوگواری ایام ماه محرم در نمازخانه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

پالمر و دمبله با جام روی پشت‌بام 70 طبقه نیویورک

استاندار خراسان رضوی: عشایر، از ظرفیت‌های مهم تامین پروتئین در استان

فراخوان طراحی المان‌های گل بهار 1405 در مشهد