پیام خراسان

آخرين مطالب

دیدار استاندار خراسان رضوی با سرکنسول عربستان

پیشنهاد پیمان خواهرخواندگی بین شهر‌های مشهد و مدینه منوره سیاسی

پیشنهاد پیمان خواهرخواندگی بین شهر‌های مشهد و مدینه منوره
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی بر توسعه همه‌جانبه روابط فرهنگی، اقتصادی، گردشگری و علمی میان دو کشور ایران و عربستان تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی ، استاندار خراسان رضوی در دیدار با محمد بن نوار العتیبی، سرکنسول عربستان سعودی در مشهد، ضمن ابراز خرسندی از توسعه روابط ایران و عربستان، به سفر‌های مقامات بلندپایه دو کشور در ماه‌های گذشته اشاره کرد و گفت: با توجه به اشتراکات فراوان فرهنگی و مذهبی، پیشنهاد می‌کنم هفته فرهنگی عربستان در خراسان رضوی برگزار شود و متقابلاً هفته فرهنگی خراسان رضوی نیز در عربستان برگزار گردد.
غلامحسین مظفری نقش ایران و عربستان در سازمان همکاری اسلامی را مهم و تأثیرگذار دانست و افزود: همچنین پیشنهاد می‌کنم مشهد و مدینه منوره، به‌عنوان دو کلان‌شهر زیارتی جهان اسلام، پیمان خواهرخواندگی امضا کنند تا این روابط بیش از پیش تحکیم یابد. دو کشور می‌توانند مواضع مشترکی در مسائل کلیدی جهان اسلام از جمله فلسطین اتخاذ کنند و فضای بهتری برای همکاری کشور‌های اسلامی فراهم آورند.
وی با ابراز خوشحالی از توسعه روابط بین ایران و عربستان ادامه داد: خوشبختانه حدود دو هفته پیش، رئیس‌جمهور ایران با ولیعهد عربستان تلفنی گفت‌و‌گو داشتند و در نیمه دوم سال گذشته نیز معاون اول رئیس‌جمهور ایران به عربستان سفر کردند. همچنین شش وزیر از کابینه جمهوری اسلامی ایران در عربستان حضور یافتند که نشان‌دهنده عمق و گسترش روابط دوجانبه است.
مظفری با اشاره به مشترکات فرهنگی و دینی ایران و عربستان گفت: کعبه قبله تمام مسلمانان است و این یک نقطه اشتراک مهم بین ماست. این ظرفیت می‌تواند همکاری‌های بیشتری را در زمینه‌های مختلف فراهم کند. مشهد به عنوان یک کلان‌شهر زیارتی و مدینه به عنوان یک شهر مذهبی در عربستان، می‌توانند تجارب خود را در راستای توسعه روابط و بهبود خدمات زیارتی به اشتراک بگذارند.
وی افزود: علاوه بر بحث‌های زیارتی، ظرفیت‌های مکملی در حوزه‌های اقتصادی، انرژی، دارو و سلامت بین دو کشور به ویژه میان استان خراسان رضوی و استان‌هایی از عربستان سعودی وجود دارد. ما علاقه‌مند به گسترش سفر‌های زیارتی هستیم. برای حج، همواره زائران بسیاری از ایران به عربستان سفر می‌کنند و امیدواریم در حوزه گردشگری زیارتی نیز این روند توسعه یابد.
وی ادامه داد: پیشنهاد می‌شود سرکنسول، استان‌ها یا شهر‌هایی را برای همکاری پیشنهاد دهد تا بتوانیم با آنها رابطه اقتصادی برقرار کنیم. نخستین پیشنهاد من این است که جلسه‌ای میان سرکنسول عربستان سعودی و اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شود تا ظرفیت‌های متقابل سرمایه‌گذاری ارزیابی و در نهایت پروژه‌های مشترک اجرا شوند.
مظفری گفت: در استان خراسان رضوی بیش از 6000 واحد صنعتی وجود دارد که اغلب آنها متعلق به بخش خصوصی هستند. همچنین پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد فعالی داریم. پیشنهاد می‌کنم فرصتی برای بازدید از این مراکز در نظر گرفته شود. همچنین پیشنهاد می‌کنم یک کارگروه یا گروه مشترک بین طرفین تشکیل شود تا زمینه‌های همکاری را بررسی و پیگیری کند.
وی افزود: آمادگی داریم با همکاری وزارت امور خارجه، نمایشگاه‌های اختصاصی خراسان رضوی را در جده یا ریاض برگزار کنیم و متقابلاً از برگزاری نمایشگاه‌های عربستان در مشهد استقبال می‌کنیم. در حوزه تجارت نیز، برای تسهیل رفت‌وآمد تجار و بازرگانان، درخواست می‌کنم که صدور ویزا با سهولت بیشتری انجام شود. همچنین پیشنهاد می‌شود تعداد پرواز‌های مستقیم میان دو کشور افزایش یابد به‌ ویژه پرواز‌هایی خارج از ایام حج به مقاصدی، چون جده و دمام.
وی همچنین بر اهمیت همکاری‌های علمی و دانشگاهی تأکید کرد و ادامه داد : دانشگاه فردوسی مشهد آمادگی دارد با دانشگاه‌های بزرگ عربستان در حوزه تبادل علمی و دانشجویی همکاری داشته باشد.
مظفری گفت: به‌دلیل موقعیت ویژه استان خراسان رضوی، از سوی دولت اختیار انجام مذاکرات منطقه‌ای به ما داده شده و در یک سال گذشته سفر‌های متعددی به کشور‌های همسایه از جمله پاکستان، افغانستان و ازبکستان داشته‌ایم. طبیعتاً علاقه‌مند به گسترش روابط با عربستان نیز هستیم و امیدواریم زمینه سفر بازرگانان و تجار به عربستان فراهم شود.
سرکنسول عربستان سعودی در مشهد نیز در این دیدار گفت: روابط بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی روزبه‌روز قوی‌تر می‌شود. این روابط، علاوه بر منافع اقتصادی، دارای عمق دینی و معنوی نیز هست. بسیاری از مردم عربستان به مشهد سفر کرده و بالعکس، زائران ایرانی نیز به مکه و مدینه سفر می‌کنند.
محمد بن نوار العتیبی افزود: از نظر سیاسی نیز، روابط بین دو کشور محکم‌تر شده ا ست. اخیراً رئیس‌جمهور ایران با ولیعهد عربستان تماس تلفنی داشته‌اند و وزرای امور خارجه دو کشور نیز در تماس‌های مکرر هستند.
وی ادامه داد: در حوزه اقتصادی نیز گام‌های مهمی برداشته شده است. تعداد زیادی از تجار عربستان برای شرکت در نمایشگاه اکسپوی تهران به ایران آمده‌اند و علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری و مشارکت اقتصادی هستند. ما آنها را تشویق می‌کنیم تا در این مسیر فعال باشند و امیدواریم این گام اول، با همکاری‌های بیشتر تقویت شود.
وی با اشاره به هماهنگی‌های کنسولی گفت: در حال حاضر، موضوع تسهیل ویزا برای تجار در دست بررسی است و به‌زودی ویزای عمره برای آنها صادر خواهد شد تا بتوانند فعالیت‌های تجاری و اقتصادی خود را در عربستان دنبال کنند.
سرکنسول عربستان در مشهد همچنین افزود: در وزارت امور خارجه عربستان فعالیت‌های زیادی برای توسعه روابط دوجانبه در جریان است که نتایج آن به‌زودی اعلام خواهد شد. در زمینه فرهنگی و هنری نیز همکاری‌های خوبی آغاز شده است. اخیراً یک گروه هنری ایرانی در عربستان برنامه اجرا کرده که مورد استقبال قرار گرفت و به شناخت بیشتر مردم عربستان از فرهنگ ایران کمک کرد. امیدواریم این تعاملات بیشتر شود و همکاری‌های فرهنگی، هنری و اقتصادی بین دو کشور به شکلی پایدار ادامه یابد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/851469/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صیادمنش با گل غیبت شد!

تیم منتخب بوندسلیگا در تسخیر شاگردان کمپانی!

گل زیبای ریکاردو اورسولینی به میلان؛ میلان 0_1 بولونیا

جشن قهرمانی تیم شباب الاهلی در جام ریاست جمهوری امارات

کشتی آزاد نونهالان کشور/ مازندران قهرمان شد/ تهران در جایگاه دوم

اجرای احساسی قطعه «اسکله» از محسن یگانه در کنسرت اروپا

راز قتل استاد دانشگاه در ارتفاعات تهران فاش شد

مهمانان خاص مراسم سالگرد شهید رئیسی در مشهد (عکس)

امیر قلعه نویی: انتقاد دارم که چرا به طارمی کم بازی می‌دهند/ می‌خواهم بازی آخر با لباس یکدست سبز در مشهد بازی کنیم/ تراکتور شایسته قهرمانی بود

انتقاد دارم که چرا به طارمی کم بازی می‌دهند/ می‌خواهم بازی آخر با لباس یکدست سبز در مشهد بازی کنیم/ تراکتور شایسته قهرمانی بود

روند لاکچری شدن کالاهای اساسی ادامه دارد؛ این بار نوبت لوبیاست

کاروان زیر سایه خورشید این بار به روستای تکه نهاوند رسید + فیلم

ناشران خارجی حضور فعالی در نمایشگاه کتاب تهران دارند

تمهیدات اورژانس استان تهران در سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب

61 میلیارد تومان فروش در سه روز اول نمایشگاه کتاب

قطعه «گل سنگم» استاد انوشیروان روحانی با پیانوی سامان احتشامی

سرمربی جدید تیم ملی عراق معرفی شد

رونمایی پوما از توپ رسمی ال‌کلاسیکو

ژابی به‌ درد رئال می‌خورد چون اداره مالیات را برد!

تغییر موضع آموریم؛ کاسمیرو دیگر فروشی نیست!

طارمی برای مهار یامال تمرین کرده بود

پوکر قهرمانی 2 ستاره تیم ملی در کنار خلیج فارس!

دستبرد بزرگ سپاهان از یحیی گل‌محمدی

پرسپولیس از باشگاه خیبر شکایت کرد

شاید سیدحسین مقابل سپاهان هم غایب باشد!

پرسپولیس با یک گلزن قرارداد بست!

واکنش مجتبی جباری به شایعه راه‌رفتن در اصفهان!

پیام توییتری پزشکیان به مناسب میلاد امام رضا(ع)/ بخشی از همبستگی ما ایرانی‌ها حول عشق به حضرت رضا شکل گرفته است

استقبال از پرچم بارگاه رضوی در شرکت مجتمع فولاد خراسان

تجلیل میراسماعیلی از پیشکسوت جودو/ پایان مسابقات جودو قهرمانی جوانان کشور در یزد

پیام توییتری پزشکیان به مناسب میلاد امام رضا(ع)

تکرار قهرمانی جودوکاران خراسان شمالی در مسابقات کشوری جوانان

مدرسه انقلاب، مدرسه بصیرت و جهاد تبیین است

موسیقی مقامی خراسان در موزیک ویدئوی «برج ولایت»

ارائه خدمات هلال‌احمر به بیش از 320 نفر در روستای فردوس هویزه

پیداشدن استخوان‌های یک استاد دانشگاه در ارتفاعات شمال تهران

راز قتل استاد دانشگاه در ارتفاعات کوهستانی تهران

سفر آیت الله جوادی به عتبات عالیات + تصاویر

رونمایی از 4 تجهیز تولید بار اول در نفت فلات قاره

افتتاح نخستین مدرسه آموزشی پینت‌بال کشور در مشهد

پیام سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی به‌مناسبت برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یک ساعت تمدید شد

برنامه روز چهارم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

از ایوان بند «بمونی برام» را بشنوید

فصل برای کاپیتان رم تمام شد

آرسنال مشتری ستاره پرطرفدار میلان شد

پرز نمی‌خواهد ال‌کلاسیکو را از نزدیک ببیند!

انتقال تاریخی در بوندسلیگا؛ بایرن با ویرتز توافق کرد!

یوپ هاینکس رئیس بایرن را به خانه‌اش راه نداد!