تدوین برنامه رفع شوری آب در زمینهای کشاورزی خراسان جنوبی
اقتصادي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از تدوین برنامه رفع شوری آب در زمینهای کشاورزی استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی ، اکبری با اشاره به اینکه شور شدن منابع آبی باعث افزایش شوری اراضی کشاورزی و از دست رفتن این اراضی و کاهش تولید و بهرهوری میشود، گفت: خاکهای شور بیشتر در معرض فرسایش هستند.
وی با اشاره به اینکه شور شدن آب به دلیل عدم امکان جذب آب برای گیاه، باعث تنش خشکی و کاهش تولید و کیفیت محصولات کشاورزی میشود، افزود: در این راستا اقداماتی برای مدیریت و کاهش اثرات شوری آب در کشاورزی، از جمله افزایش ماده آلی خاک از طریق کشت کود سبز و کاربرد کمپوست، کشت محصولات مقاوم به شوری مانند سورگوم و چغندر علوفهای و احداث مزارع الگویی محصولات جدید مقاوم به شوری صورت گرفته است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی همچنین به نقش تکنولوژی و نوآوریها در مدیریت شوری آب اشاره کرد و گفت: استفاده از ماشینآلات مدرن و معرفی گیاهان مقاوم به شوری از طریق مهندسی ژنتیک میتواند مؤثر باشد.
اکبری افزود: به منظور بهبود کیفیت آبهای زیرزمینی و سطحی، مصرف متعادل کودهای شیمیایی و آبیاری متناسب با نیاز واقعی گیاه را پیشنهاد میشود.
اکبری با تأکید بر همکاری با مرکز تحقیقات شوری کشور و استان در خصوص معرفی ارقام مقاوم به تنش شوری، از کشاورزان خواست افزایش ماده آلی خاک و مصرف متعادل کودهای شیمیایی و آبیاری بر اساس نیاز گیاه را در اولویت قرار دهند.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
-
دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۷:۴۴
-
۱۴ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/854511/