پیام خراسان

آخرين مطالب

نفس تالاب کجی نمکزار نهبندان به شماره افتاد گفتگو

نفس تالاب کجی نمکزار نهبندان به شماره افتاد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش خبرنگار مهر، در قلب پهناور و خاموش کویر، جایی که گرما و خشکی حکمرانی می‌کنند، نقطه‌ای وجود دارد که روزگاری با فیروزه‌ای بی‌کرانش چشم‌ها را خیره می‌کرد.
تالاب کجی نهبندان اکنون، شاید دیگر آن تصویر رویایی از آب زلال و پرندگان مهاجر را نبینید. امروز، بستر تالاب، زمینی خشک و نمکین است، گویی ردپایی از یک رویا بر جای مانده است.
تالاب کجی آبگیری نشده است
امیرکوهستانی رئیس حفاظت محیط زیست نهبندان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در فصل بهار تاکنون بارندگی که به واسطه آن سیل و روان آب شدید رخ دهد و موجب آبگیری تالاب کجی نمکزار نهبندان شود نداشتیم و از این جهت تالاب کجی تا الان آبگیری نشده و کف آن فقط نمک است.
رئیس حفاظت محیط زیست نهبندان بیان کرد: در دی ماه بارندگی داشتیم که موجب شد در زمستان تالاب بین 20 تا 25 درصد آبگیری شود ولی به واسطه آنکه هوا زودتر از حد معمول گرم شد زمینه تبخیر آب را به وجود آورد و در نتیجه شرایط فعلی تالاب را می‌بینیم.
کوهستانی در پاسخ به این سوال که چگونه در شرایط عدم آبگیری تلاب قرار است در آنجا جشنواره برگزار شود، اظهار کرد: برگزاری جشنواره ارتباطی با آبگیری تالاب نداره و با همان گل و رطوبت موجود در کف تالاب می‌توان جشنواره مجسمه‌ها را برگزار کرد.
وی درباره تأثیر کم آبی و عدم آبگیری تالاب کجی بر وضعیت محیط زیستی منطقه گفت: زمانی که تالاب آب دارد هوای روستاهای اطراف بی شک دلپذیرتر و مطبوع‌تر است و می‌تواند تبدیلی به محیطی برای جذب گردشگر شود.
خشکی تالاب ریزگردها را افزایش می‌دهد
رئیس حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان‌کرد: از طرف دیگر عدم آبگیری تالاب آن را تبدیل به یکی از کانون‌های ریزگرد می‌کند و موجب می‌شود ریزگردها در آن منطقه افزایش پیدا کند.
کوهستانی با اشاره به اینکه تالاب کجی طی سال‌های گذشته میزبان گونه‌های متنوعی از پرندگان مهاجر مانند فلامینگو، آبچلیک، حواصیل و کاکایی بوده است، یادآور شد: اما امسال به دلیل خشکسالی شدید، حضور این پرندگان بسیار کمرنگ شده است.
وی یادآور شد: در سال‌های پرآب، تعداد پرندگان مهاجر در تالاب گاه به بیش از دو هزار قطعه می‌رسیده است اما در سال جاری بسیار کاهش یافته و به گونه‌های بسیار محدودی منحصر شده است.
رئیس حفاظت محیط زیست نهبندان گفت: امید ما بر این است در آینده نه چندان دور با باران‌های مطلوب مجدد تالاب به روزهای پر رونق خود برگردد.
اکنون، شاید دیگر آن تصویر رویایی از آب زلال و پرندگان مهاجر را نبینید پ امروز، بستر تالاب، زمینی خشک و نمکین است، گویی ردپایی از یک رویا بر جای مانده است.
بازدید از تالاب کجی در این فصل خشک، سفری به دل امید و انتظار است. این یادآوری است که زیبایی و حیات، همواره در گذر هستند و طبیعت، با صبر و حوصله، دوباره شکوه از دست رفته را بازخواهد یافت. این سکوت، خود سرودی است برای بازگشت زندگی.
کد خبر 6454427

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/861894/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لحظه سوت پایان بازی و قهرمانی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا

تشکر ژسوس از الهلال؛ تا ابد قدردان‌تان هستم

تداوم صدرنشینی ناپولی با غلبه بر لچه

تعویق قهرمانی شباب الاهلی در شب گلزنی عزت‌اللهی

آرسنال بازی برده را به بورنموث باخت

گل اول اینتر به هلاس ورونا توسط کریستین اصلانی

ادوارد مندی، دروازه‌بان الاهلی به عنوان بهترین دروازه‌بان لیگ نخبگان آسیا انتخاب شد

شکست شباب الاهلی در شب گلزنی عزت‌اللهی

گل اول رئال وایادولید به بارسلونا توسط ایوان سانچس

آغاز تحول بنیادین در کلاس‌های درس ابتدایی با مشارکت 320 هزار معلم

موسیقی کلاسیک و دلنشین اثری از اریک ساتی

قیمت آپارتمان در منطقه 5 تهران + جدول

پردیس فناوری صنایع معدنی فولاد سنگان، پیشران نوآوری در صنایع معدنی ایران

حجت‌الاسلام یعقوبی: فولاد خراسان نه تنها جبهه تولید، بلکه کانون سازندگی، توسعه و رشد است

انجام 670 هزار متر حفاری اکتشافی توسط ایمیدرو برای نخستین بار/ شروع فعالیت‌های اکتشافی ایمیدرو از مناطق کم برخوردار

تخصیص منابع عمرانی در استان‌ها به 62 درصد رسید

استاندار خراسان جنوبی: دستاوردهای دفاع مقدس با رویکرد جهاد تبیین ارائه شود

مولر: فوتبال شوخ‌طبع است ولی ما الان هم قهرمانیم

تکلیف مهم‌ترین بازی فصل سیتی مشخص شد

معجزه اینتر؛ لائوتارو به بازی بارسا می‌رسد!

ممنوعیت عجیب؛ حق ندارید از سیتی و پپ حرف بزنید!

یامال استعداد مسی و هوش‌ رونالدو را دارد!

حواس پی‌اس‌جی فقط به بازی آرسنال است!

گل اول بورنموث به آرسنال توسط دین هویسن

گل دوم بورنموث توسط اوانیلسون

الاهلی عربستان قهرمان لیگ نخبگان آسیا شد

گل اول لخ‌پوزنان مقابل نیپولومیچه در دقیقه 3 توسط علی قلی‌زاده

درخواست تراکتور به آبی‌ها رسید

پاسخ سازمان لیگ به استقلال؛ حریفتان خسته است!

پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط خراسان رضوی

جشن خانوادگی «ایران امام‌رضا(ع)» در مشهد برگزار می‌شود

برگزاری مراسم بزرگداشت جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی در حرم رضوی

اجتماع باشکوه 5 هزار معلم خراسان رضوی در حرم مطهر رضوی به مناسبت هفته معلم

تصنیف «شیدا شدم» با صدای استاد شهرام ناظری

آهنگ «عاشقم هنوز» با صدای فریدون آسرایی

تصاویر/حضور کاروان زیر سایه خورشید در شهرستان فاروج

راز ترقی «مارکو روبیو کوچک» در کاخ سفید

ساخت هر کیلومتر قطار شهری مشهد 50 میلیون دلار هزینه دارد

آناباسیس، روایتی ظفرمندانه از یک شکست

نان گران می‌شود؟

گلزنی مهدی قایدی در بازی امشب مقابل دبا الحصن

گل سوم بایرن مونیخ توسط لروی سانه

گل سوم لایپزیش توسط پولسن

کامبک بایرن‌مونیخ نافرجام ماند؛ قهرمانی به تعویق افتاد

ترکیب الاهلی برای نخستین قهرمانی در آسیا

این طلسم واقعی است؛ جام از هری کین فرار می‌کند!‏

مجیدی: به شدت نیازمند کسب پیروزی هستیم

سیمئونه: انگیزه اصلی ما جام باشگاه‌های جهان است

از مسیح و آرش «شاخه نبات» را بشنوید

قسمتی از اجرای کنسرت «دِ دان» در تهران