پیام خراسان

آخرين مطالب

خراسان جنوبی در صدر شاخص‌های کتابخوانی کشور / تأکید بر تکمیل پروژه‌های فرهنگی مقالات

خراسان جنوبی در صدر شاخص‌های کتابخوانی کشور / تأکید بر تکمیل پروژه‌های فرهنگی
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - - نخستین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی در سال 1404 با حضور استاندار، مدیران دستگاه‌های فرهنگی و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی برگزار شد. در ابتدای این نشست، محمود حاجی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان با اشاره به وضعیت مطلوب زیرساخت‌های فرهنگی در استان گفت:در حال حاضر، 85 باب کتابخانه در سطح استان وجود دارد که از این تعداد، 72 باب کتابخانه نهادی و 11 باب مشارکتی هستند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی با اشاره به جایگاه ممتاز خراسان جنوبی در کشور افزود:استان ما رتبه اول کشور در سرانه تعداد کتابخانه به نسبت جمعیت را داراست و بیش از 10 درصد جمعیت استان عضو کتابخانه‌های عمومی هستند که این شاخص، ما را در رتبه دوم کشور از نظر تعداد اعضا قرار داده است.
حاجی همچنین از کسب رتبه اول جشنواره کتابخانه رضوی به نسبت جمعیت برای استان خبر داد و ادامه داد:هر سال تنها 14 روستا به عنوان روستاهای دوستدار کتاب در کشور معرفی می‌شوند که دو روستا از استان ما هستند. این افتخار بیانگر فرهنگ‌دوستی و علاقه مردم این خطه به کتاب و دانایی است.
وی همچنین به پروژه‌های عمرانی اشاره کرد و گفت:در حال حاضر 21 پروژه کتابخانه‌ای در دستور کار داریم که مهم‌ترین آن‌ها پروژه کتابخانه مرکزی بیرجند است. این پروژه به دلیل مشکلات اعتباری متوقف شده و ساخت آن که آرزوی 14 ساله مردم بیرجند است، نیازمند پیگیری و حمایت ویژه مسئولان به‌ویژه استاندار محترم است.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی از شهرداری‌ها خواست با پرداخت سهم نیم درصدی خود مطابق قانون، در مسیر ترویج فرهنگ کتابخوانی همکاری کنند و گفت:پرداخت سهم کتابخانه‌ها و تسویه بدهی‌های گذشته، کمک بزرگی برای ارتقای خدمات فرهنگی در سطح استان خواهد بود.
در ادامه، سید محمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی نیز ضمن تأکید بر اهمیت نشست‌های انجمن کتابخانه‌ها گفت: این جلسات باید به‌صورت منظم و با حضور ثابت اعضا برگزار شود، چراکه نقش مؤثری در توسعه فرهنگی استان دارند.
وی بر لزوم توجه به کتابخوانی، خصوصاً در روستاها تأکید کرد و افزود: افزایش کتابخانه‌های مشارکتی ضروری است. بسیاری از افراد دارای کتابخانه‌های شخصی غنی هستند که می‌توان با ایجاد بستر مناسب، امکان استفاده عمومی از این منابع را فراهم کرد.»
استاندار خاطرنشان کرد: برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی، باید فرهنگ کتابخوانی را گسترش دهیم و همه دستگاه‌های اجرایی باید «سند ملی خواندن» را اجرایی کنند تا مردم بیشتر به سمت کتابخانه‌ها سوق داده شوند.
وی با اشاره به نقش شهرداری‌ها در توسعه کتابخانه‌ها افزود:شهرداری‌ها باید سهم قانونی نیم درصدی خود را به کتابخانه‌ها پرداخت کنند. حتی اگر امکان پرداخت نقدی نباشد، می‌توان از ظرفیت‌های مشارکتی مانند تأمین مصالح و تجهیزات برای پروژه‌های کتابخانه‌ای بهره گرفت.
هاشمی همچنین خواستار ایجاد محیطی امن و مجهز در کتابخانه‌ها برای استفاده دانش‌آموزان و دانشجویان شد و تأکید کرد:دسترسی عمومی به کتاب‌ها، به‌ویژه کتاب‌های ارزشمند و نفیس، باید تسهیل شود.
در ادامه نشست، علی فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به توقف پروژه تالار شهر گفت:این پروژه نیازمند بازدید و بررسی مجدد از سوی استاندار است. همچنین ساخت کتابخانه مرکزی بیرجند تاکنون ردیف اعتباری مشخصی نداشته و از دسترس استان خارج است. امید می‌رود با رایزنی مسئولان استانی و ملی، تأمین اعتبار و تکمیل این پروژه مهم محقق شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/862638/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاج: باید وی‌ای‌آر را به خود باشگاه‌ها بسپاریم

لیورپول در تونل افتخار بازیکنان چلسی هو شد!

اقدام سازمان لیگ برای جلوگیری از تبانی در مسابقات!

قدردانی از معلمان پیشکسوت، ادای دین به گنجینه‌های تعلیم و جهاد است

تک نوازی ساز باستانی و بادی «اکارینا»

آهنگ «پریزاد» با صدای امید حاجیلی

راز مخوف قاچاقچی موادمخدر در قتل مادر و پسر

اطلاعیه شرکت هواپیمایی چابهار / دلیل بازگشت پرواز مشهد به فرودگاه مهرآباد چه بود؟

نقص فنی منجر به برگشت پرواز شیراز به مشهد شد

3 نفر بر اثر انفجار منزل مسکونی در سبزوار مصدوم شدند

توضیح فرودگاه مشهد درباره حادثه پرواز تهران-مشهد

قاب‌هایی به یادماندنی از معلمان نمونه انابدی + عکس

آتش‌سوزی در کارخانه موتور سیکلت‌ سازی مشهد| آتش سوزی مهار شد

حضور فرخنده در باکارزی مشهد

شکست آلمان در جنگ جهانی دوم به علت همه‌گیری یک بیماری بود!

میراث یوسا برای کودکان

پدیده نمایشگاه کتاب امسال را بهتر بشناسید! | آیا هوش مصنوعی جایگزین ترجمه انسانی می‌شود؟

کدام کتب در فیدیبو بیشتر خوانده شدند؟؛ کاربری با صدهزار دقیقه مطالعه

آغاز ثبت‌نام طرح فروش ویژه کتاب‌فروشان از نیمه اردیبهشت‌ماه

مپنا سود سهام عدالت را نداد

گل اول سلتاویگو توسط رودریگوئز

گل دوم برنتفورد به منچستریونایتد توسط شیده

بهترین خبر به فلیک در تمرین امروز بارسلونا

رئال مادرید با شکست سلتاویگو در کورس قهرمانی ماند

گل دوم سلتاویگو توسط سودبرگ

گل سوم برنتفورد به منچستریونایتد توسط شاده

گل چهارم برنتفورد به منچستریونایتد توسط ویسا

گل سوم منچستریونایتد به برنتفورد توسط دیالو

گل دوم منچستریونایتد به برنتفورد توسط گارناچو

رونمایی از کتاب «عزیز جمهور» در روز میلاد امام رضا(ع)

آتش‌سوزی کارخانه موتورسیکلت در مشهد مهار شد

شور رضوی در شهرستان چرام

اجرای بدون میکروفون حجت اشرف زاده در کنسرت اصفهان

آهنگ زیبای محمدرضا هدایتی به نام «من با تو آرومم»

جشن تکلیف بیش از هزار دانش‌آموز دختر در قوچان برگزار شد

حریق گسترده در انبار بزرگ کارخانه موتورسیکلت مشهد؛ جزئیات حادثه

آتش‌سوزی در انبار لاستیک 4هزار مترمربعی در مشهد

اجرای سرود دختران کانون جوادالائمه در مرکز توانبخشی جانبازان مشهد

آتش‌سوزی در مشهد

مهار آتش سوزی در شهرک صنعتی مشهد

نخستین یادواره شهدای کار و تولید شهرستان خواف برگزار شد

پروژه 98 درصدی تقاطع نشاط قوچان روی میز وزارت راه

یمت بلیت پروازهای تهران – مشهد در آستانه تولد امام هشتم افزایش می یابد؟

تأکید بر درآمدهای پایدار، اصلاح ساختارها و نقش محوری شرکت عمران ، آب و خدمات در آینده کیش

اندیشه پیشرفت و تحولات جدید جامعه ایران

صنعت نشر به عنوان تولیدکننده دانش باید به سمت هوش مصنوعی حرکت کند

احسان شریعتی: دچار آلزایمر فرهنگی هستیم / به قول هولدرین هرجا خطر است منجی از همانجا می بالد/ نسل جدید مثل اینترنت است؛ نگران کننده و امیدوار کننده

سومین نشست شورای طرح و برنامه شاهد و ایثارگر برگزار شد

خسارت‌های تجار در انفجار بندر شهید رجایی جبران می‌شود

7 سد کمتر از 10 درصد آب دارند؛ کاهش 33 درصدی بارش‌ها