پیام خراسان

آخرين مطالب

اقتباس به نفع نویسنده، مخاطب و فیلمساز است گفتگو

اقتباس به نفع نویسنده، مخاطب و فیلمساز است
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - محمدرضا کریمی‌صارمی معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه «زیبا صدایم کن» فیلم اقتباسی از یکی از رمان‌های پرمخاطب است که در مراکز کانون پرورش فکری طرفدار زیادی دارد، افزود: کتاب «زیبا صدایم کن» اثر فرهاد حسن‌زاده است که آن را چهار سال پیش که مصادف با کرونا شد، به رسول صدرعاملی دادم، زیرا کتاب را نزدیک به کارهای این کارگردان دیدم.
وی با اشاره به فیلم «باغ کیانوش» که سال گذشته اکران شد، گفت: یکی از رمان‌های پرفروش ما به عنوان «باغ کیانوش» انتخاب و با کار مشترک میان سوره و کانون پرورش فکری تبدیل به فیلم شد که در جشنواره فیلم فجر هم برنده شد و درخشید. این فیلم با موضوع دفاع مقدس و چاشنی طنز تاکنون بیش از 40 میلیارد تومان فروش داشته است.
معاون تولید کانون پرورش فکری، اقتباس را به نفع نویسنده، مخاطب و فیلم‌ساز دانست و گفت: کتاب «باغ کیانوش» طی سال‌ها به چاپ ششم رسیده بود ولی در هفت هشت ماه اخیر که فیلم آن به نمایش درآمد به چاپ چهل‌ودوم رسید. اگر بتوانیم هنر اقتباس را جا بیندازیم متوجه خواهیم شد که چرا در 100 سال گذشته فیلم‌های پرفروش دنیا بر اساس اقتباس تولید می‌شوند. با اقتباس می‌توان چرخه‌ای بین مخاطب و اثر برقرار کرد.
وی ضمن ابراز امیدواری از ایجاد جریان‌سازی جدید در حوزه اقتباس گفت: خوشبختانه کانون پرورش فکری در این زمینه موفقیت و تجربه خوبی داشته است. «باغ کیانوش» نیز مانند انیمیشن سینمایی «بچه زرنگ» فیلم موفقی در جذب مخاطب شد. براین اساس با توجه به موفقیت کار و نتایج خوب باید برای حوزه اقتباس اهمیت بیشتری قائل باشیم.
کریمی‌صارمی از اکران فیلم «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی و تهیه‌کنندگی سیدمازیار هاشمی خبر داد و گفت: این فیلم شامگاه 13 اردیبهشت در موزه سینما برای جامعه هنری به نمایش درآمد و از 17 اردیبهشت در سینماهای کشور به نمایش عمومی گذاشته می‌شود.
وی در پاسخ به این پرسش که چه کتاب‌هایی از کانون قرار است به فیلم تبدیل شود، گفت: سال 1373 جریان اقتباس را با تولید کتاب‌هایی که ظرفیت تبدیل شدن به انیمیشن داشتند را شروع کردیم و اسم طرح را «کتاب فیلم» گذاشتیم. اثر در فروش، امانت‌داری و امانت گرفتن با استقبال روبرو شد. ما لوح فشرده فیلم را در صفحه آخر کتاب می‌گذاشتیم. این جریان به صورت تجربی انجام و آرام آرام حرفه‌ای شد.
معاون تولید کانون پرورش فکری گفت: در سال 1380 به این نتیجه رسیدیم که فیلم‌های خوبی در کانون پرورش فکری وجود دارد که می‌توانیم بر اساس آن کتاب چاپ کنیم. اسم طرح را «فیلم کتاب» گذاشتیم که توانست جریان‌ساز باشد. سپس بسیاری از نمایش‌نامه‌های کتاب‌های کانون را به تئاتر تبدیل کردیم و اسم طرح را «تئاتر فیلم» گذاشتیم.
وی با اعتقاد بر این‌که اقتباس می‌تواند نگاه جدیدی در حوزه سینمای کودک باشد، گفت: به‌ویژه وقتی می‌گویند فیلم‌نامه مناسب پیدا نمی‌شود و هزینه‌ها بالاست. می‌توانیم درحوزه اقتباس با هزینه کمتر فیلم‌هایی تولید کنیم که پیشینه برقراری ارتباط با مخاطب را داشته باشد و چرخه تولید کتاب را تقویت کند.
کریمی‌صارمی خاطرنشان کرد: نمونه اخیر موفقیت و اثرگذاری اقتباس را در فیلم «باغ کیانوش» دیدیم. کتاب «باغ کیانوش» بعد از اکران فیلمش به چاپ چهل و دوم رسید و در هر نوبت 2500 نسخه منتشر شد. این در شرایطی هست که انتشارات خصوصی 200، 300 نسخه در هر نوبت، چاپ می‌کنند.
معاون تولید کانون پرورش فکری با اشاره به این‌که پیوند خوبی می‌تواند بین کتاب و فیلم برقرار شود، گفت: در گذشته تعاریفی از اقتباس داشتیم که مختص زمانِ خودش بوده است. این نظر وجود داشت که وقتی کتابی تبدیل به فیلم می‌شود به‌طور طبیعی نباید فروش داشته باشد اما می‌بینیم که امروز بر عکس شده است و «باغ کیانوش» از چاپ ششم به چهل و دوم رسید.
وی با بیان این‌که امروزه یک سری تعاریف به هم خورده است، گفت: زمانی نویسنده‌ها فکر می‌کردند که اگر کتاب‌شان به فیلم تبدیل شود، دیگر فروشی نخواهد داشت و آن‌ها با مشکل مواجه خواهند شد. امروزه جریانی در خصوص پیوند کتاب و فیلم به وجود آمده است که به نفع هر دوست.
کریمی‌صارمی در پایان گفت: نویسنده‌ها باید به فیلم‌سازان پیشنهاد بدهند و دست فیلم‌سازان را باز بگذارند. به هر حال تخیل، سبکی در سینماست و نباید انتظار داشت که کتاب عیناً به فیلم تبدیل شود. در حال حاضر نویسنده کتاب «باغ کیانوش» در سفر است و به معرفی کتاب خود می‌پردازد. بنابراین اقتباس فرصت خوبی برای تصویر و همچنین ادبیات است.
کد خبر 6458315

پیام خراسان

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/863968/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پدافند هوایی شرق کشور معطر به عطر رضوی شد

مجازات متفاوت برای محکوم علیه؛ کار رایگان به عنوان مجازات جایگزین حبس

شمشیرباز ملی‌پوش خراسان جنوبی در اردوی آمادگی تیم ملی

درخواست رسمی رئال؛ آرنولد را آزاد کنید!

مسی اینترمیامی را به رئال مادرید تبدیل کرد!

لاپورتا همچنان در اندیشه بردن ستاره سری A به بارسلونا

آگوئرو: در بارسلونا با من مثل مسی رفتار کردند!

ستاره پرطرفدار به یونایتد چراغ سبز نشان داد

برد بدون حتی یک شوت!

رکوردشکنی جذاب سن‌سیرو؛ سود هنگفت اینتر!

هشدار کاپلو به اینتر: این مثل خودکشی است

اولین قهرمانی دوران حرفه‌ای هری کین به روایت انیمیشن

برگ برنده اینتر؛ زومر قهرمان پنالتی‌ها!

ساعت‌شمار خداحافظی رونالدو از فوتبال با شکوفایی پسر

پیش بینی رگبار باران در 7 استان

نمایشگاه مد و لباس ایرانی اسلامی «اصیلا» در خراسان‌جنوبی افتتاح شد

کاهش دمای هوا در خراسان رضوی

نمایشگاه دستاوردهای آموزش و پرورش خراسان رضوی افتتاح شد

ماندگارترین معلم شما چه کسی بود؟

محسن شریفیان چگونه به موسیقی علاقمند شد؟

درخواست احساسی خواهر تتلو از هواداران برادرش؛ برای امیر آیه الکرسی بخوانید!

«ای ایران...»؛ یکی از ماندگارترین سرودهای ملی ایران

راز چهار جسد در اتاقی قفل‌شده / دیوار، تخت و خاکستر پمپئی

آیت الله فاضل لنکرانی: امام رضا (ع) معیار شیعه اثنی عشری است

قاضی پور: همه در ایران، تراکتور را دوست دارند/ آذربایجان به ولایت‌مداری معروف است/ هیچ مربی خارجی را قبول ندارم/ خداداد غیرت دارد

امکان خرید بیشتر شهروندان با کالا برگ به دلیل اختلاف قیمت میادین و بازار‌های میوه و تره‌بار

پایان رقابت جام خلیج فارس و گرامیداشت جان باختگان بندر شهیدرجائی در جزیره کیش

«شعر فارسی در کرانه‌های دور» به نمایشگاه کتاب رسید

نفس‌های به شماره افتاده زبان فارسی زیر چکمه‌های استالین

تلویزیون به استقبال نمایشگاه کتاب رفت/ ویژه‌برنامه‌هایی برای ترویج فرهنگ مطالعه

کشفی که تاریخ را شوکه کرد!

انتشارات کتاب جمکران با 70 اثر جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید

10 عنوان کتاب طنز نشر «میخ» در نمایشگاه کتاب

ماجرای جنگ نفتکش‌ ها از زبان خلبان ایرانی

سیاست‌گذاری‌ها و راهبردهای اطلاع رسانی در بنیاد شهید و امور ایثارگران باید خاص باشد

مدال‌ بدلی به جای 5 طلای المپیکی که در آتش آمریکا سوخت!

سن‌سیرو در تسخیر 15 جواهر لاماسیا

کنترل تماشایی ستاره بارسلونا در تمرینات پیش از دیدار مقابل اینتر

پاداش هنگفت بارسلونا به فلیک

بدترین بازنده فوتبال انگلیس در رئال!

پیام صریح ستاره لیورپول به رئال: فعلا کار دارم!

خاطره بازی با برتری 3 گله اینتر در جوزپه مه‌آتزا مقابل بارسلونا در دور رفت نیمه‌نهایی UCL

چالش تیر دروازه ستاره آلمانی در تمرینات بایرن مونیخ

انیمیشنی دیدنی به مناسبت دور برگشت مرحله نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان

شزنی اینجا بارسلونا را به فینال می‌برد!

سه‌گانه ناکامی پرسپولیس برای جذب بازیکن تاثیرگذار سپاهان

رقم رضایتنامه هافبک جدید استقلال لو رفت

بازی استقلال بدون VAR شد

لزوم نوسازی روش‌های تبلیغی متناسب با ابزارهای نوین از جمله هوش مصنوعی

استقبال دختران خراسانی از ورزش قایقرانی