وظیفه حوزویان شناخت و عمل به منشور رهبر انقلاب است/ لزوم صیانت از حوزه دربرابر هجمههای داخلی و خارجی
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیتالله شبزندهدار دبیر شورای عالی حوزههای علمیه در همایش بینالمللی یکصدمین سالگرد بازتأسیس حوزه علمیه قم، که بعدازظهر چهارشنبه 17 اردیبهشت در مدرسه امام کاظم(ع) برگزار شد با تبریک ایام دهه کرامت با اشاره به ریشهدار بودن حوزههای علمیه، تصریح کرد: ریشه حوزه علمیه به دوران قبل از غیبت برمیگردد.
امام صادق(ع) حوزهای باشکوه و جامع تأسیس کردند و دانشمندان بزرگی را پرورش دادند. این حوزه گسترده، همهجانبه و با فرآوردههای علمی بالا بود. آیتالله شبزندهدار در ادامه با استناد به روایات تأکید کرد: اگر علما نبودند آثار نبوت از بین میرفت و احادیث اهلبیت(ع) به دست فراموشی سپرده میشد. در حقیقت اگر مجاهدت علمی علما نبود کسی نمیتوانست احکام اسلام را استخراج کند. پس با قاطعیت میتوان گفت که اسلام حوزویالبقاء است.
مسئولیت سنگین حوزههای علمیه
وی افزود: این واقعیت دو وظیفه مهم بر دوش حوزهها میگذارد: نخست بالندگی و ارتقای حوزهها؛ دوم، صیانت از حوزههای علمیه در برابر هجمههای داخلی و خارجی. اسلام دین کامل و همهجانبهای است و برای همه مشکلات بشر راهحل دارد. از این رو حوزههای علمیه باید همت گمارند و در میدانهای مختلف وارد شوند.
عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کرد: منشوری که معظمله برای حوزههای علمیه ترسیم کردهاند، راهنمای همه حوزههاست و باید به همه بندهای آن توجه جدی داشت. قانونهایی که برای اجرا نیاز است باید مورد توجه باشد و همه نهادهای حوزوی در سایه فرمایشات رهبری و مراجع عظام حرکت کنند.
ضرورت صیانت از حوزه
آیتالله شبزندهدار در ادامه با تأکید بر اهمیت صیانت از حوزههای علمیه در برابر هجمههای داخلی و خارجی گفت: علمای گذشته اهتمام فراوانی به صیانت از حوزهها داشتند. اگر کسی دچار انحراف میشد او را تبعید میکردند و اگر اشتباه در تشخیص بود احترامش را حفظ میکردند. در هر زمانی اگر کسی با لباس روحانیت مسیر خطا را پیش گیرد حوزه وظیفه صیانت از خود را دارد.
استاد حوزه علمیه با اشاره به نقش مهم آیتالله وحید بهبهانی در مقابله با جریان اخباریگری، افزود: وقتی ایشان دیدند فهم کتاب دچار اعوجاج شده وارد میدان شدند. بزرگان حوزه اجازه ندادند حوزهای که وارث رسالت پیامبر(ص) و ائمه(ع) است دچار انحراف شود. ما نیز باید با همان دقت مانع انحراف حوزهها شویم.
هشدار درباره سادهاندیشیها
وی با انتقاد از برخی سادهاندیشیها در حوزه احکام و مسائل شرعی، تأکید کرد: برخی برای حل مشکلات فرزندآوری به راهحلهایی متوسل میشوند که رعایت موازین شرعی در آن نیست. برخی حتی توقف اهمیت خانواده بر حرام را بیاشکال میدانند که این خطر بزرگی برای صیانت از حوزه و دین است. اگر اعوجاجی رخ دهد دامن همه را خواهد گرفت.
آیتالله شبزندهدار با اشاره به نکات رهبر معظم انقلاب درباره جایگاه زمان و مکان در فقه اظهار داشت: رهبر انقلاب بارها فرمودند که زمان و مکان میتوانند موضوع جدیدی بسازند، نه اینکه احکام تغییر کند. پاسخ به موضوعات نو وظیفه حوزههای علمیه است. باید زمانشناسی و نیازشناسی در حوزه تقویت شود.
اجتناب از تألیفات غیرضرور
وی با اشاره به گلایههای مقام معظم رهبری درباره برخی کتابها، افزود: بارها از معظمله شنیدم که فرمودند برخی کتابها با جلدهای متعدد منتشر میشوند اما هیچ مشکلی را حل نمیکنند. چنین کتابهایی نباید چاپ شوند.
آیت الله شب زنده دار در ادامه با تجلیل از بنیانگذار حوزه علمیه قم، گفت: آیتالله حائری یزدی نماد تقوا و اخلاص بود. اهل حب ریاست نبود و تنها برای خدا کار میکرد. در اواخر عمر شریفشان از این نگران بودند که مبادا خداوند از ایشان بپرسد چرا با آبرویی که نزد مردم داشتی برای حوزه بیشتر هزینه نکردی؟
وی ابراز امیدواری کرد که خداوند توفیق خدمت خالصانه به فضلا و طلاب را عنایت کند تا منشور رهبر معظم انقلاب بهدرستی درک شده و شرایط اجرای آن فراهم گردد.
آیتالله شبزندهدار اظهار داشت: در میان مورخان اسلامی عبارتی رایج است که تجربه نیز آن را تأیید میکند: اسلام محمدیالحدوث و حسینیالبقاء است. یعنی اگر اسلام باقی ماند و از صحنه روزگار کنار نرفت بهواسطه مجاهدت سیدالشهدا(ع) و دیگر ائمه(ع) بود. در ادامه نیز در دوران غیبت، بقای اسلام مرهون تلاشهای حوزههای علمیه و مجاهدت علما بوده است. بنابراین باید گفت اسلام حوزویالبقاء است.
-
چهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۰:۲۲
-
۱۸ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/865183/