شهر راز یک گام دیگر رو به جلو رفت
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - آئین بازگشایی مرکز شیرازشناسی و رونمایی از دانشنامه شیراز در حالی امشب برگزار شد که بنابراظهارات متولیان امر، ساختمان این مرکز با اعتباری افزون بر 12 میلیارد تومان بهینه سازی شده و در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.
در همین ارتباط محمدحسن اسدی، شهردار شیراز یکی از وظایف این مرکز را مطالعه، تحقیق و آموزش در مورد حال و آینده این کلانشهر عنوان کرد و گفت: شیراز شهر کمنظیری در جهان است و مسئولیت شهرداری در این کلانشهر مسئولیت سنگینی است، بنابراین همه باید تلاش کنیم به گوهر گرانقدر شیراز صدمه ای وارد نشود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی با اشاره به دیدارهای اخیر خود با سفرا و هیأت های کشورهای مختلف و اذعان آنها بر بزرگی و عظمت شیراز ابرازداشت: به اعتقاد من در کنار همه ظرفیت ها، مهمترین ویژگی شیراز،مردم و شهروندان این کلانشهر هستند.
اسدی با تأکید براینکه شهرداری برنامه های خوبی را برای آینده شیراز پیش بینی کرده است، گفت: تلاش می کنیم شیراز در سال 1404 شهری متفاوت باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی پروژه هایی که در روزهای آینده به بهره برداری می رسند نیز اشاره کرد و گفت: پارک استاندارد مخصوص کودکان اوتیسم در روزهای آینده به بهره برداری خواهد رسید.
شهردار شیراز همچنین از کلنگ زنی فضای رو باز تئاتر به استعداد 3 هزار نفر طی روزهای آینده خبرداد.
مرکز شیرازشناسی و دانشنامه شیراز با هدف تقویت هویت فرهنگی افتتاح شد
محمدعلی چوبینی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز طی سخنانی با اشاره به اینکه ساختمان مرکز شیرازشناسی با اعتباری افزون بر 12 میلیارد تومان بهینهسازی شدهاست گفت: این مرکز مأمن فعالیتهای علمی، پژوهشی و فرهنگی در حوزه شیرازشناسی خواهد بود.
وی با بیان اینکه ساختمان مرکز شیرازشناسی بنایی متعلق به دوران قاجار است، اظهارداشت: این ساختمان میراثی ارزشمند است و وظیفه ما حفظ، مرمت و بهرهبرداری بهینه از این ظرفیت تاریخی و فرهنگی است.
به گفته معاون شهردار شیراز، مرمت این بنا از دو سال پیش آغاز شده و با تلاش جمعی مدیران، کارفرمایان و متخصصان، مراحل دشوار مرمت به سرانجام رسیده است.

چوبینی با تاکید براینکه از این مکان برای برگزاری نشستهای علمی، فعالیتهای پژوهشی و تربیت نسل جدید در حوزه شیرازشناسی استفاده خواهد شد، تصریح کرد: در این مرکز کتابخانه تخصصی، دبیرخانه دائمی همایش شیرازشناسی و زیرساختهای پژوهشی آماده سازی شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش درخصوص دانشنامه شیراز نیز توضیحاتی ارائه داد و گفت: این دانشنامه با مشارکت اساتید، پژوهشگران و نخبگان شهر شیراز تدوین و با 5 هزار مدخل به صورت رسمی رونمایی شد.
معاون شهردار شیراز ضمن قدردانی از دکتر مهدی نگارگری به عنوان یکی از چهرههای فرهنگی و علمی برجسته شهر، اظهارداشت: این دانشنامه حاصل تلاشهای جمعی است و بهعنوان منبعی مرجع، در خدمت پژوهشگران، شهروندان و علاقمندان به تاریخ و فرهنگ شیراز قرار میگیرد.این دانشنامه 12 جلدی این قابلیت را دارد که در آینده توسعه پیدا کند و مداخل و مطالب بیشتری به آن افزوده شود.
دکتر مصطفی ندیم، استاد دانشگاه شیراز و سرپرست تیم تحقیق و تدوین دانشنامه شیراز نیز طی سخنانی با اشاره به اینکه این دانشنامه به همت سازمان فرهنگی شهرداری شیراز به چاپ خواهد رسید و همشهریان نتیجه کار را ملاحظه خواهند کرد، ابرازداشت: برای خلق این اثر تلاش بسیار زیادی شد، اما باور دارم بدون لطف و مصلحت خداوند این کار به نتیجه نمی رسید.

وی با بیان اینکه تدوین و تهیه این دانشنامه نتیجه دو سال کار مشترک با تیمی توانمند بوده است، اظهارداشت: حدود 40 نفر از اعضای هیأت علمی و جوانان برومند این شهر زحمات زیادی را برای تدوین این دانشنامه به جان خریدند.
ندیم با اذعان براینکه بروکراسی های زیادی در شهرداری وجود دارد اما با پیگیری و مساعدت شهردار و معاون فرهنگی شهرداری کارها به سامان رسید، بیان داشت: دو جلد این مجموعه به همت مسعود منیعاتی نوشته شده و امیدوارم نام ایشان به نویسندگان اثر اضافه شود.وی در پایان سخنان خود گفت: شیراز در طول تاریخ تغییرات بسیاری داشته و باید تلاش کرد آنچه مانده است برای نسل آینده حفظ شود.
عکس ها: مهدی آراسته - «خبرجنوب»
-
پنجشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۷:۲۸
-
۱۴ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/865270/