صدای مقاومت از دل آمریکا به «تهران» رسید
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، این غرفه با مدیریت محسن رضا حیدری، استاد دانشگاه و فعال نشر از آمریکا، مجموعهای گسترده از کتابهای انگلیسیزبان در حوزههای سیاسی، فرهنگی و تمدنی را در معرض دید عموم قرار داده است.
حیدری که سابقه سالها فعالیت پژوهشی و انتشاراتی در آمریکا دارد، در گفتوگو با خبرنگار ستاد خبری سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اعلام کرد که بیش از 250 عنوان کتاب به زبان انگلیسی درباره ساختارهای ایالات متحده و مقاومت را در قالب مجموعهای مستقل گردآوری و منتشر کرده است.
این آثار برگرفته از تحقیقات اساتید و نویسندگان و نخبگان دانشگاههای معتبر آمریکاست که در نمایشگاه امسال به نمایش درآمدهاند. او با اشاره به ابعاد مختلف افول تمدن غربی، با تأکید بر این نکته که این پدیده محدود به عرصه سیاست نیست گفت: جهان غرب در حوزههای مختلفی چون فساد مالی، بحران آموزشی، خشونت سیستماتیک پلیس، گسترش نژادپرستی و نابرابری اجتماعی نیز دچار مشکل است.
وی ادامه داد: در کنار این مجموعه تحلیلی، بخش عمدهای از غرفه، به کتابهایی در حوزه مقاومت اختصاص یافته است. این عناوین عمدتاً حاصل تلاش مستقیم تیمی حرفهای در زمینه تألیف یا ترجمه بوده و شامل آثاری درباره شهید قاسم سلیمانی، شهید مصطفی چمران، امام خمینی(ره)، شهید بنتالهدی صدر، شهید مطهری و نیز کتابی درباره شهید سید ابراهیم رئیسی است که قرار است همزمان با ایام برگزاری نمایشگاه رونمایی شود.
حیدری با اشاره به استقبال فرامرزی از محتوای مقاومت افزود: ما کتابهایی نظیر «عصر ظهور» یا دستنوشتههای شخصی شهید سلیمانی را نیز منتشر کردهایم. یکی از این آثار، در دورهای، پرفروشترین کتاب ما در پلتفرم آمازون بود.
حیدری در بخشی دیگر از حرفهایش، درمورد چالشهای موجود در بازار نشر ایران برای کتابهای انگلیسیزبان نیز سخن گفت. وی با اشاره به این موضوع که در جامعه ایرانی، اقبال به کتابهای انگلیسی پایین است، گفت: این برای ما یک مانع مهم است. با این حال، کتابهایی که خودمان چاپ کردهایم، مخصوصاً درباره شهدا و مقاومت، استقبال خوبی داشتهاند.
حیدری با انتقاد از بیتوجهی برخی ناشران ایرانی به موضوعات بنیادین، گفت:کتابهایی که درباره چهرههای غربی مانند میشل اوباما و ملانیا ترامپ است، بهسرعت ترجمه و منتشر میشوند، اما آثار مهم درباره فروپاشی آمریکا یا نگاه تمدنی به غرب، حتی بررسی هم نمیشوند گفت: ما باید به نخبگان جهانی گوش بدهیم؛ نخبگان آمریکایی خودشان با شناخت نزدیک از کشورشان از تمدنشان سخن میگویند، ولی چرا در ایران استقبالی برای ترجمه این آثار وجود ندارد، موضوعی درخور مطالعه است.
حیدری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را فرصتی برای گسترش تعاملات فرهنگی دانست و اظهار امیدواری کرد که آشنایی با این نوع محتوا، جرقهای برای تغییر رویکرد نشر داخلی نسبت به موضوعات بنیادین بینالمللی باشد.
او در پایان تأکید کرد: ما یک ناشر جهانی هستیم، نه صرفاً یک ناشر ایرانی. همانطور که نشرهای بزرگی مثل «اشپرینگر» یا «الزویر» در کشورهای مختلف فعالیت دارند، ما نیز میکوشیم نشر بینالمللی را از ایران مدیریت کنیم.
سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از 17 تا 27 اردیبهشتماه 1404 با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب 1404 تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان مهیا میکند.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/866209/