پیام خراسان

آخرين مطالب

در سالن ویژه کودک و نوجوان نمایشگاه سی‌وششم چه خبراست؟

در سالن ویژه کودک و نوجوان نمایشگاه سی‌وششم چه خبراست؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - محمدتقی حق‌بین، مدیر کارگروه کودک انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرنگار ستاد خبری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: گرانی کتاب یکی از مشکلات اصلی به شمار می‌رود. بسیاری از مردم به‌دلیل این گرانی، قادر به خرید کتاب‌های موردعلاقه خود نیستند. به‌اعتقاد مسئولان، راهکارهایی مانند ارائه بن‌های تخفیف می‌تواند مؤثر باشد؛ اما مهم‌تر از همه، توجه به تأمین کتاب برای کتابخانه‌های کشور است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
منابع مالی برای خرید کتاب در کتابخانه‌ها بسیار محدود است و نیاز به تأمین اعتبار بیشتر برای این نهادها وجود دارد. حق‌بین ادامه داد: یکی از راهکارهای پیشنهادی برای حل مشکلات اقتصادی کتابخانه‌ها، استفاده از مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و کارخانجات است.
این صنایع می‌توانند به تأمین منابع مالی کتابخانه‌ها کمک کنند. در صورتی که این کمک‌ها تأمین شود، مشکلاتی مانند کمبود کتاب، بهبود وضعیت ناشران و تأمین درآمد برای نویسندگان و مترجمان برطرف خواهد شد.
حق‌بین معتقد است در حوزه تولید کتاب کودک، با توجه به رشد جمعیت کشور، تیراژ کتاب‌ها کاهش یافته است. این ناترازی در تولید کتاب کودک و نوجوان به‌وضوح قابل‌مشاهده است. 
وی ادامه داد: در حالی که در گذشته تیراژ کتاب‌ها بیشتر از 5 هزار و 10 هزار نسخه بود، اکنون این تعداد به 1000 تا 2000 نسخه کاهش یافته است. همچنین، با توجه به نیازهای مختلف کودکان، تنوع و کیفیت کتاب‌های کودکان بهبود یافته است؛ اما تولید این کتاب‌ها هنوز با تقاضای بازار هم‌خوانی ندارد.
حق‌بین گفت: امسال، نمایشگاه کتاب کودک با تمرکز بیشتر بر بخش‌های تخصصی، به‌ویژه برای کودکان خردسال، برگزار شده است. ایجاد اتاق‌های ویژه برای مادران و کودکان و همچنین فراهم کردن امکانات بهداشتی در این بخش‌ها، ازجمله اقدامات مؤثر نمایشگاه امسال است. این اقدامات به خانواده‌ها کمک کرده تا از فضای نمایشگاه راحت‌تر استفاده کنند.
حق‌بین با تأکید بر پیشرفت‌های زیاد ناشران ایرانی حوزه کتاب‌های کودک، ایران به نسبت گذشته ادامه داد: با وجود افزایش تولید کتاب‌های با کیفیت برای کودکان، همچنان تفاوت‌های چشمگیری در این زمینه وجود دارد. تولید کتاب‌های کودک در ایران درحال پیشرفت است و در آینده نزدیک، این صنعت می‌تواند به یک جایگاه جهانی نزدیک شود. همچنین، در بخش نوجوانان، ناشران به تولید کتاب‌های بیشتری پرداخته‌اند؛ اما ضعف‌های موجود در تألیف کتاب‌های نوجوان همچنان یکی از چالش‌های بزرگ این بخش به شمار می‌رود.
حق‌بین در انتها افزود: برای ارتقای تولید کتاب‌های کودک، نیاز به کار درازمدت و برنامه‌ریزی دقیق در حوزه ادبیات کودک و نوجوان وجود دارد. باید آموزش‌های مستمر برای نویسندگان کودک انجام شود و این نویسندگان باید تجربیات خود را به نسل‌های جدید منتقل کنند. از طرف دیگر، وزارت ارشاد و انجمن‌های نویسندگان باید به‌طور جدی در این زمینه کار کنند تا در آینده شاهد بهبود وضعیت کتاب‌های کودک و نوجوان باشیم.
سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 17 اردبیهشت شروع شده و تا 27 اردیبهشت 1404 با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) برپا خواهد بود. این رویداد به‌صورت مجازی نیز در book.icfi.ir در حال برگزاری است.
منبع: ستاد خبری نمایشگاه کتاب

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/866795/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راه اندازی کتابخانه عمومی سیار در ارومیه و مهاباد

اقتصاد تئاتر مثل ممیزی تئاتر، ضد تئاتر عمل می‌کند

جزئیات تامین منابع کتابخانه‌های مناطق محروم در نمایشگاه کتاب

پوشش زنده نشست «روسیه در عصر پوتین» در نمایشگاه کتاب

بازدید سخنگوی دولت از نمایشگاه کتاب

پوشش زنده نشست «روسیه در عصر پوتین» در نمایشگاه کتاب/ عباس ملکی: پوتین تزار جدید است

نمایش آثار علامه سعادت‌ملوک تابش در نمایشگاه کتاب تهران + فیلم

«آخرین فرصت»؛ کتابی با تقریظ رهبر انقلاب و فروش 63 هزار نسخه‌ای

فروش 127 میلیاردی نمایشگاه تا روز سوم؛ بخش بین‌الملل کیفی شده است

رمان تقریظی، پرفروش‌ترین کتاب انتشارات انقلاب اسلامی شد

واکنش سخنگوی نمایشگاه کتاب به ماجرای سرقت

غرفه شهدای فاطمیون در نمایشگاه کتاب تهران + فیلم

برگزاری کنگره شهدای غریب در اسارت، کاری ارزشمند بود

فلیک: روی ال‌کلاسیکو متمرکز هستیم و برد می‌خواهیم

پدریِ فشرده!

انتقاد پل اسکولز از رویکرد روبن آموریم

آنچلوتی: درهای رئال به روی ژابی باز است

ورود بیش از یک میلیون و 700 زائر به مشهدالرضا در دهه کرامت

آوازخوانی پرواز همای در طبیعت زیبای همدان

موزیک ویدئوی عاشقانه و احساسی «رگ خواب» صدای همایون شجریان

اولین گروه زائران ایرانی امشب به مکه اعزام می‌شوند

راز قتل یک استاد دانشگاه در ارتفاعات تهران

ببینید | راز شگفت انگیز سنگ مزار امام رضا علیه‌السلام

کشتی گیر نونهال خراسان شمالی مدال برنز مسابقات قهرمانی کشور را کسب کرد

انتخابات کانون مداحان برادران در خراسان شمالی برگزار می‌شود

راز جنایت در پارک عبدل آباد با اعترافات قاتل برملا شد

5 شنبه میادین میوه و تره بار تعطیل نیست

کارگاه تخصصی صوت و لحن قرآن برای نخستین بار در اسلام‌آباد آغاز شد

تصاویری از خسارت‌های به جای مانده زلزله در انابد

مدرس کالج اسلامی لندن: مشهد مکانی الهام‌بخش برای پیروان تمام ادیان است

افتتاح واحد تولیدی چادر و تجهیزات ایزوله در شهرستان کلات

موزیک احساسی جدید ⁧شادمهر عقیلی⁩ به نام «خلیج فارس»

رونمایی از کتاب «نسخه‌ عطر» در سالروز 25 سالگی جلسات حافظ پژوهی

کودک و نوجوان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران + فیلم

جستجو درباره انفجار پیجرها در لبنان | «دشواری مبارک» در نمایشگاه کتاب رونمایی شد

سرقت 10 هزار دلاری از نمایشگاه کتاب

برگزاری مراسم تولد کیانوش عیاری در نمایشگاه کتاب

از روپایی‌زنی در خیابان های مرودشت تا ثبت در کتاب گینس؛ کشاورزی که رکورد جهانی زد

فروش نمایشگاه از 127 میلیارد تومان گذشت

ترجمه کتب معارف اسلامی در سریلانکا گامی به سوی تقویت ارتباط فرهنگی است

رونمایی از ترجمه انگلیسی «سیری در نهج‌البلاغه»

برگزاری کارگاه و نشست کتابخوانی «دخترانه با کتاب» در رشت

دیدار مهندس اوحدی با خانواده خلبانان شهید پرواز اردیبهشت

رد ادعاها درباره هندوانه صادراتی ایران به روسیه

معاون وزیر نفت: بنزین سه نرخی نخواهد شد

رشد 25 درصدی مصرف برق در اردیبهشت

اینزاگی منتظر تعیین تکلیف طارمی است

پایان بحث؛ بهترین دروازه‌بان حال حاضر جهان!

خداحافظی مسی با اینترمیامی،‌ خیلی دور،‌ خیلی نزدیک!

اریک گارسیا حق را به فلیک داد