پویش «ایرانخوانی» کلید خورد
مقالات
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز (ایونا ) به نقل از خبرگزاری فارس : این پویش با همکاری پنج وزارت خانه میراث فرهنگی، آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد و علوم با هدف ترویج کتابخوانی با محور قرار دادن کودکان و نوجوانان در فاز نخست اجرا میشود. این پویش در پی سیاستهای وزارت ارشاد جهت تجمیع امکانات و نیروهای وزارتخانههای متولی در امر کتابخوانی است.
نهاد کتابخانههای عمومی کشور متولی اصلی آن است. محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر ارشاد در این آیین تصریح کرد: وزیر ارشاد دو ایده را به بنده سپردند که یک کدام همافزایی فعالیتهای فرهنگی در خود دولت است. گاهی فعالیتها مکمل هم نیستند و گاهی تقابل بینشان هست. بر همین اساس 5 وزارتخانه جهت همافزایی برنامههای فرهنگی انتخاب شد. جوادی با بیان اینکه در راستای عملیاتی کردن ایده ایران دوستی همزمان با نمایشگاه بین المللی کتاب، گام اول را از کودک و نوجوان آغاز کردیم، اضافه کرد: در نظر داریم ایده ایران دوستی با پویش ایران_خوانی همراه شود. این پویش یکی از هشت طرح ایران دوستی است. همچنین دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز با اشاره به متولی گری این طرح از طریق شبکه کتابخانههای کشور گفت: اینکه بتوانیم فرزندان سرزمینمان را با فرهنگ و تمدنمان آشنا کنیم امری حیاتی است. آزاده نظربلند تصریح کرد: در حال حاضر سه هزار و 700 کتابخانه تحت پوشش داریم و قسمت عمده خدمات به کودکان و نوجوانان در این شبکه مویگری ارائه میشود.در پویش ایران_خوانی به دنبال ایجاد علاقه برای کودکان هستیم و امیدواریم سال آینده خروجی قابل قبولی از این طرح ارائه کنیم. همچنین رئیس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان نیز در این آیین تصریح کرد: موضوع ایران و ایران خوانی موضوعی است که نمی توان از آن شانه خالی کرد.
در وضعیت فعلی برای خردسالان تا نوجوانان در کشور کتاب چاپ شده است و این کتابها مباحثی از اساطیر ایران، جغرافیای ایران و شخصیتها در خود گنجانده است. فریدون عموزاده خلیلی با اشاره به فعالیت ناشران کودک افزود: هیچ ناشری ندیدم که در حوزه کودک کار کند و جدی نباشد. یونسکو طرحی را بر اساس اندیشههای سهروردی کار کرد که اقدام ناشران جزو فهرست برتری بود. وی با بیان اینکه این پویش مشروط به تداوم آن ارزشمند است، اضافه کرد: کارهای خوبی انجام میشود اما تکرار نمی شود. از سویی وزارت آموزش و پرورش اهمیت ویژه دارد و با این وجود کتابها وارد آموزش و پرورش نمی شود.در حالی که مخاطب اصلی دانش آموزان هستند و نباید کتابی که خارج از آموزش و پرورش بوده از ورود منع شود. در پایان این مراسم نشان خلیج فارس به نویسندگان، تصویرگران و ناشران فعال این حوزه اهدا شد. محمد ناصر مودودی، علی گلشن و جمالالدین اکرمی از نویسندگان، فرهاد جمشیدی، زهرا محمد نژاد و نسیم بهاری از تصویرگران و شهر قلم، نردبان و کانون پرورش فکری از ناشران تجلیل شدند.

-
چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۳:۱۳
-
۴ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/869396/