تعزیه خوانی خراسان جنوبی با 5 قرن قدمت
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - آیین سنتی تعزیه خوانی در خراسان جنوبی قدمتی 500 ساله دارد و در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی ، آیین اختتامیه مراسم سنتی و آیینی تعزیهخوانی و دمامزنی در فضای روحانی و تاریخی حسینیه شوکتیه بیرجند برگزار شد.
این مراسم با هدف حفظ و پاسداشت آیینهای مذهبی و میراث ناملموس عاشورایی از ابتدای ماه محرم به مدت پنج شب در مدرسه تاریخی شوکتیه، یکی از مهمترین اماکن فرهنگی و مذهبی استان، برگزار شد و با استقبال پرشور مردم همراه بوده است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان بیرجند، افزود: این آیین هرسال با شور و شوق مردمی و مشارکت جوانان و هنرمندان شهرستان برگزار میشود و امسال نیز با شکوهی ویژه همراه بود.
محمدعلی جنتی فر افزود: با توجه به استقبال گسترده مردم، برنامهریزی برای افزایش شبهای برگزاری مراسم تا شب دهم محرم در سالهای آینده در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان بیرجند افزود: حضور مسئولان استانی در چنین برنامههایی، نهتنها به حفظ و احیای آیینهای بومی و مذهبی کمک میکند، بلکه نقش بسزایی در معرفی ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری شهرستان نیز دارد.
تعزیه خوانی در خراسان جنوبی قدمتی 500 ساله دارد و یکی از آیینهای سنتی عزاداری محرم در این منطقه است.
این مراسم که به آن شبیهخوانی نیز گفته میشود، به نمایش واقعه کربلا و مصائب اهل بیت (ع) میپردازد.
تعزیه در خراسان جنوبی علاوه بر بعد مذهبی، به عنوان میراثفرهنگی ناملموس، بخشی از هویت اجتماعی و فرهنگی این استان را تشکیل میدهد.
مردم خراسان جنوبی، با حفظ و انتقال این هنر آیینی به نسلهای بعد، توانستهاند تعزیه را به شکلی اصیل و زنده نگه دارند.
تعزیه خوانی در خراسان جنوبی به شماره 27 در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/881538/