پیام خراسان

آخرين مطالب

آمار بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب امسال قابل‌توجه است گفتگو

آمار بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب امسال قابل‌توجه است
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه کتاب در جمع خبرنگاران درباره حل مسئله افزایش قیمت کتاب اظهار داشت: مسئله قیمت کتاب فقط مربوط به این حوزه نیست بلکه شامل خیلی موارد دیگر هم هست ولی در حوزه کتاب باید تدبیر‌های مختلفی را اندیشید تا بازار را پررونق کنیم.
رئیس نمایشگاه کتاب افزود: این بازار را می‌توانیم از طریق افزایش کتابخوانی و در واقع آوردن کتاب به سبد خرید خانواده مثلاً کتابخانه‌های خانگی پیگیری کنیم. اکثر دنیا هم همین رویکرد را دارند یعنی مثلاً خرید‌های زیادی از کتابخانه‌ها دارند. این خودش موجب رونق می‌شود. وقتی بازار کتاب رونق داشته باشه طبیعتاً یک مقداری قیمت هم متفاوت می‌شود.
وی تصریح کرد: در مورد مسئله کاغذ هم ضروری است که فکری داشته باشیم بلکه بتوانیم سازوکاری پیدا کنیم که بخشی از حداقل نیاز کاغذ را که امروز صنعت نشر ما دارد برآورده کنیم. مجموعه این عوامل می‌تواند کمک‌کننده باشد، اما یک مقداری از این مسئله، مربوط به روند عمومی افزایش قیمت‌هاست. خیلی هم دست ما نیست که بتوانیم کاری کنیم.
جوادی تصریح کرد: از هر دو ظرفیت واردات و خودکفایی باید استفاده شود. رویکرد ما این است که از ظرفیت کاغذ داخلی استفاده کنیم و این ظرفیت را نادیده نمی‌گیریم. البته در حد معقول و مناسب. با توجه به مجموعه نیاز‌ها واردات هم باید تامین‌کننده باشد.
رئیس نمایشگاه کتاب در پاسخ به خبرنگاران درباره افزایش میزان بازدیدکنندگان از نمایشگاه گفت: در حال حاضر آمار دقیقی برای محاسبه جمعیت بازدیدکنندگان داریم، مکانیزم‌هایی که برای آمارگیری داریم به این شکل نیست که بگوییم در فلان روز چه تعداد بازدیدکننده داشته‌ایم، اما بعضی دوستانی که به هر حال از این سازوکار‌ها استفاده می‌کنند می‌توانند در ساعت خاص یا در زمان خاص تعداد حاضران را برآورد کنند.
وی گفت: جمعیت خیلی ناامیدکننده نیست و خوب است. مثلا در بعضی زمان‌ها بین 150 تا 160 هزار نفر به‌صورت همزمان داخل همین شبستان و سالن‌ها حضور دارند و اگر این عدد را با مجموعه طول روز ضرب کنید، رقم قابل توجه‌ای به دست می‌آید.
جوادی درباره همکاری سایر نهاد‌ها در برگزاری نمایشگاه گفت: نهاد‌هایی مثل صداوسیما، شهرداری در برگزاری نمایشگاه همکاری خوبی داشتند و من از همکاری‌شان راضی‌ام. البته در روز‌های اخیر خبری درباره کم‌کاری شهرداری مطرح شد که مربوط به درگیری بنر‌های شهرداری بها رویداد‌های دیگر بود. ولی مجموعاً همکاری خوبی داشتند.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد درباره جلوگیری از حضور کتابسازان در نمایشگاه هم گفت: حضور این ناشران یا تخلفات یک مسئله‌ای است که باید آن را ریشه‌ای‌تر از نمایشگاه ببینیم. این موضوع چیزی نیست که اینجا آن را حل و فصل کنیم. ما کارگروه بررسی تخلفات را باید فعال کنیم و همچنین در بخش مجوز‌های کتاب بررسی‌های بیشتری با استفاده از فناوری‌های نوین انجام شود. ان‌شاالله برای آینده به‌صورت ریشه‌ای این مسئله حل شود.
وی در پاسخ به سوالی در این باره که به‌عنوان معاون فرهنگی به دنبال حل چه مسئله‌ای است؟ گفت: جمع‌بندی همین نقاط کاستی و در واقع اشکالاتی که در یک رویداد بزرگی مثل نمایشگاه کتاب هست، اولین اقدامم خواهد بود.
رئیس نمایشگاه کتاب درباره بین‌المللی شدن مخاطبان نمایشگاه کتاب افزود: نقطه قوتی که سبب می‌شود به سمت مخاطبان بین‌المللی برویم فعالیت بخش مجازی نمایشگاه و توزیع بن در خارج از ایران است. ما نزدیک به 6 میلیون ایرانی خارج از کشور داریم که هم اهل فرهنگند که مهاجرت کرده‌اند و در حال تحصیل‌اند، این مسئله به نظرم به بخش بین‌المللی کمک ویژه می‌کند.
وی گفت: اینگونه نیست که با آوردن چند نفر بگوییم نمایشگاه بین‌المللی است. اگر بتوانیم مقداری ارتباطات را قوی‌تر کنیم خب طبیعتاً شرایط بهتر از این خواهد شد. الان بعضی از ناشران خارجی در نمایشگاه نمایندگی دارند و خودشان حاضر نیستند، وضعیت مطلوب‌تر این است که خود ناشران خارجی شرکت کنند. حضور ناشران خارجی در اختیار ما نیست و به معادلات اقتصادی و تحریم و این داستان‌ها برمی‌گردد. با همه این شرایط، در ایران بورسیه‌های خیلی زیادی از کشور‌های مختلف داشتیم. فعالیت‌های بین‌المللی در حد خوبی شروع شده، اما قطعاً مطلوب نیست، من هم قبول دارم.
رئیس نمایشگاه در پایان با تشکر از مجموعه مصلای امام خمینی (ره)، اظهار کرد: دوستان پای کار آمدند و به ما کمک کردند. از همراهی و همکاری ان‌ها تقدیر و تشکر می‌کنم ازیک جهت فکر می‌کنم کتاب و صلاه می‌توانند رابطه خوبی داشته باشند، کتاب هم یک جور نیایش عقلانی است و راهی است که ما بتوانیم مسیر درست را پیدا کنیم و امیدوارم این مسیر را ما بتوانیم ادامه بدهیم.
سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 17 اردیبهشت آغاز شده و تا 27 اردیبهشت 1404 با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) ادامه خواهد یافت. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب 1404 تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان فراهم کرده است.
انتهای پیام/ 121

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/869544/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اجرای احساسی «حکم دل است» از رضا بهرام

مولر نمی‌گذارد جشن قهرمانی بایرنی‌ها تمام شود!

سورپرایز بارسا؛ گلر کاتالان رقیب جدید شزنی و تراشتگن

خانه‌تکانی بزرگ؛ هشت بازیکن از بارسا می‌روند!‏

گواردیولا قلک را می‌شکند؛ برنامه بزرگ تابستانی سیتی

لیورپول به دنبال هایجک بزرگ از سیتی؛ فلوریان ویرتز!‏

هر روز یک مصدوم جدید روی دست آنچلوتی

وعده هالند؛ سیتی قهرمان جام باشگاه‌های جهان

فلیک: تصمیم نگرفته‌ام که آیا بازی امشب رئال را ببینم یا خیر!

شوخی جالب اولیسه و سانه با موسیالا در جریان جشن قهرمانی بایرن در بوندسلیگا

روزهای دلبری طارمی در اینتر؛ مهدی مقابل لاتزیو هم فیکس است

تأیید شد؛ بیفوما با قرارداد دو ساله در پرسپولیس

چراغ سبز علی کریمی به استقلال

برگزاری آئین قرآنی «ابراهیم» به‌مناسبت سالگرد شهید جمهور در مشهد

کشف 15 قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد

آهنگ «اخماتو وا کن» با صدای بهنام بانی

دستگاه‌های اجرایی برای جذب منابع ملی تلاش کنند

اعزام کاروان پیاده 500 نفره از گیلان برای زیارت مرقد امام خمینی (ره)

افشای راز برگشت تتلو به ایران + فیلم

بنیادی فر قاضی فلسطین – عمان شد

افشای راز جدایی ستاره استقلال از فوتبال

فولاد سنگان مسیر یادگیری و مشارکت را هموار می کند

رسمی ؛ بررسی آخرین وضعیت پرونده بیرانوند ، تیم ملی و تیم امید ؛ از تعیین تکلیف نیمکت تا بازی در مشهد + سند

بازداشت مجدد مدیرعامل سابق پدیده شاندیز

قرارداد ایرانسل و شهرداری مشهد برای بهبود کیفیت خدمات ارتباطی

برگزاری آئین قرآنی «ابراهیم» به مناسبت سالگرد شهید جمهور در مشهد

افزایش دوبرابری بیابان‌های کشور در صورت بی‌توجهی به جنگل‌ها و مراتع

نظر فرمانده کل سپاه درباره ترامپ + ویدئو

رونمایی از مجموعه 25 جلدی «متولد تهران»

دکتر پزشکیان در پیامی درگذشت مادر شهیدان «دیانتی» را تسلیت گفت

رشد شاخص‌های اقتصادی، نتیجه تعامل و هم افزایی همه حوزه هاست

بسیجیان در مدیریت مصرف انرژی برق، الگو باشند

دستگاه‌ها در زمینه جذب منابع ملی، اقدامات مؤثری  انجام دهند

خطر واقعی سه-هیچ شدن بازی امشب رئال!

پلی به گذشته؛ برتری 4-0 منچستریونایتد مقابل چلسی و قهرمانی در جام حذفی انگلیس در سال 1994

گل‌ها و مهارت‌های شگفت‌انگیز عثمان دمبله در فصل 25-2024

تصمیم برزیل ژسوس را ویران کرد

مقصد بعدی رودریگو با جدایی از رئال

گل زیبای سانتیاگو مونتیل از زاویه تماشاگران که می تواند نامزد پوشکاش باشد

تصاویری جالب از شادی نافرجام بارسایی‌ها هنگام به ثمر رسیدن گل مردود فرمین لوپز در ال کلاسیکو

بهبود شاخص‌های اقتصادی در خراسان جنوبی؛ کاهش نرخ تورم در استان

زمان پیش ثبت‌نام مدارس شاهد استان خراسان رضوی اعلام شد

عبداللهی در مراسم تجلیل از نمایندگان فروش برتر: بیمه دی در آستانه رکوردهای جدید/نمایندگان، نیروی محرکه تحول در بیمه

قاضی‌زاده: پاسخگویی در ساختارهای موازی گم شده است

هشدار سطح نارنجی هواشناسی و کاهش 14درجه‌ای دمای هوا در خراسان شمالی

احتمال نشستن فرهاد مجیدی روی نیمکت تیم ملی ایران!

معاون دولت سیزدهم: نباید اجازه داد فضای جامعه مبتذل شود/ پاسخگویی در ساختارهای موازی گم شده است

تصاویر/ادای احترام معاونین استاندار به شهید گمنام موزه دفاع مقدس خراسان شمالی

برای اولین و آخرین بار در تاریخ؛ والیبالیستی که دروازه‌بان پرسپولیس شد + عکس

ستاره افت کرده پرسپولیس؟ این بار خروج از لیست بازی با هوادار!