پیام خراسان

آخرين مطالب

مقصر افزایش قیمت سیمان، قطعی‌های برق است؟ اقتصادي

مقصر افزایش قیمت سیمان، قطعی‌های برق است؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - مهر / با وجود ادعای برخی رسانه‌ها درباره تأثیر قطعی برق بر گرانی سیمان، آمار رسمی نشان می‌دهد برق‌رسانی به صنایع سیمان تقریبا در سطح سال گذشته حفظ شده است.
 در حالی که در برخی رسانه‌ها اخباری مبنی بر کاهش برق تحویلی به صنایع سیمانی در دو ماه ابتدایی سال جاری مطرح کرده‌اند و افزایش قیمت سیمان در هفته‌های اخیر به کاهش برق تحویلی به این صنعت نسبت داده می‌شود، بررسی آمارهای رسمی و واقعیت‌های میدانی این ادعا را تأیید نمی‌کند.
در دو ماه ابتدایی سال 1404 با وجود فشارهای کم‌سابقه بر شبکه برق کشور، تأمین برق صنایع سیمانی تقریباً در سطح سال گذشته حفظ شد. مستند به اطلاعات شرکت مدیریت شبکه برق ایران میزان برق تحویلی به صنایع سیمانی در فروردین و اردیبهشت سال جاری به رقم 21,148 مگاوات رسید و این در حالی است که در مدت مشابه سال 1403، این عدد 22,642 مگاوات ساعت بوده است و حکایت از تلاش وزارت نیرو برای تأمین برق معادل سال گذشته برای صنایع سیمانی دارد.
تأمین برق معادل سال گذشته در دو ماه ابتدایی سال جاری برای صنایع سیمانی در شرایطی حاصل شده که صنعت برق کشور در سال جاری در حوزه تولید و مصرف برق با چالش‌های متعددی مواجه بوده است.
بازار
از جمله این چالش‌ها می‌توان به گرمای زودرس و افزایش بی سابقه تقاضای مصرف برق بعضاً تا 20 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به دلیل ورود سریع سیستم‌های سرمایشی به مدار، کاهش محسوس ظرفیت تولید نیروگاه‌های برق‌آبی به دلیل خشکسالی و تأخیر ناگزیر در انجام تعمیرات دوره‌ای نیروگاه‌های حرارتی به دلیل کمبود سوخت در زمستان گذشته اشاره کرد. با این وجود وزارت نیرو توانسته است با مدیریت دقیق شبکه و جابجایی بار مصرف، نیاز صنایع سیمانی را تا حد امکان پاسخ دهد.
نمونه بارز این تلاش‌ها را می‌توان در عملکرد روزهای 29 و 30 اردیبهشت مشاهده کرد، چرا که در این روزها و در بازه زمانی غیر اوج مصرف (از ساعت 12 بامداد تا 9 صبح)، به طور میانگین تا 700 مگاوات برق به صنایع سیمانی تحویل داده شده که تقریباً معادل کل نیاز مصرفی این صنایع به برق است.
افزون بر این باید یادآوری کرد که بر اساس ماده 4 قانون «مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق» که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، صنایع انرژی‌بر مانند صنعت سیمان مکلف به احداث نیروگاه‌های خود تأمین شده‌اند.
بر اساس همین قانون وزارت نیرو موظف است در ایام اوج بار، اولویت تأمین برق را به صنایعی بدهد که در راستای این تکلیف قانونی اقدام کرده‌اند.
بر اساس واقعیت‌های ذکر شده می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که نسبت دادن افزایش قیمت سیمان در هفته‌های اخیر به محدودیت در تأمین برق نه تنها با واقعیت‌های آماری همخوانی ندارد، بلکه از منظر حقوقی نیز نادیده گرفتن مسئولیت‌های قانونی صنایع سیمانی در زمینه خود تأمینی برق است.
لازم به ذکر است که با وجود همه محدودیت‌ها وزارت نیرو حمایت از تولید و جلوگیری از اختلال در فرآیندهای تولیدی کشور را در دستور کار قرار دارد و تمام تلاش خود را برای استمرار تأمین برق صنایع به‌ویژه در بازه‌های کم‌باری به کار خواهد بست و در این بین مشارکت عموم مشترکان به ویژه مشترکان بخش خانگی در حوزه صرفه جویی می‌تواند در افزایش برق تحویلی به صنایع نقش مهمی ایفا کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/874789/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کونته: سخت‌ترین قهرمانی عمرم بود

جشن‌قهرمانی ناپولی به کنفرانس‌ خبری کونته کشیده‌ شد

کونته به عنوان بهترین سرمربی فصل سری‌آ انتخاب شد

آتش بازی هواداران ناپولی پس از قهرمانی در سری آ

اسکات مک تامینی برترین بازیکن فصل سری آ شد

خلاصه بازی کومو 0 - اینتر 2

خلاصه بازی ناپولی 2 - کالیاری 0

کونته و شاگردانش فاتح جنگ گلادیاتورها شدند

حال و هوای بی نظیر اطراف ورزشگاه آرماندو مارادونا پس از قهرمانی ناپولی

لوکاکو با این گل بین هواداران اینتر منفورتر شد

پاسخ سردار دورسون به سوالی درباره عدم قهرمانی فنرباغچه

سرنخ از آینده مودریچ؛ لوکیتا در انگلیس!

گل اول اینتر به کومو توسط دی فرای

طارمی در موقعیت تک به تک با رینا موفق به گلزنی نشد

گل اول ناپولی به کالیاری توسط اسکات مک‌تامینی در دقیقه 42

اخراج پپه رینا، گلر کومو با خطا روی مهدی طارمی

صحبت در گوشی مهدی طارمی با پپه رینا، هنگام خروج این گلر کهنه‌کار از زمین پس از دریافت کارت قرمز

گل دوم اینتر به کومو با پاس گل طارمی

گل دوم ناپولی به کالیاری توسط روملو لوکاکو

زیبایی‌شناسی قرآن، چراغ راه تعلیم و تربیت در عصر حاضر است

مقصر افزایش قیمت سیمان، قطعی‌های برق است؟

استاندار خراسان جنوبی: تمامی 14 قطعه پروژه راه‌آهن خراسان جنوبی فعال است

ترانه «این روزها» از احسان خواجه امیری

دو هشدار هواشناسی؛ بارش تگرگ و وزش باد شدید در 20 استان

یک کشته در سانحه رانندگی محور کنارگذر شمالی بجنورد

مصاحبه آموریم پس از فینال لیگ اروپا افتضاح بود!

فرگوسن از دیدن شکست یونایتد زجر کشید

رونالدو کوتاه آمد؛ وایادولید فروخته می‌شود!

ستاره لاتزیو تایید کرد؛ از سیتی پیشنهاد دارم

خداحافظی امباپه با مودریچ؛ تو تاریخ رئال را نوشتی!

بازگشت وینی به برنابئو برای وداع با آنچلوتی

به بهانه جدایی لوکیتا از برنابئو؛ نگاهی به روز‌های درخشان مودریچ در رئال مادرید و کرواسی

اعلان جنگ توخل؛ فشار بیش از حد روی ستاره‌ها!

انتخاب خاص مسی برای بهترین گل دوران حرفه‌ای!

لیونل مسی: گل موردعلاقم، ضربه سر به منچستریونایتد در فینال لیگ قهرمانان اروپاست

18 سال پیش در چنین روزی، میلان در فینال لیگ قهرمانان اروپا با شکست لیورپول قهرمان شد

مذاکرات مثبت پرسپولیس با گزینه کارتال

تقدیر از معلم نمونه کشوری مدارس غیردولتی در مشهد

زمین 30 هزار واحد مسکن ملی در خراسان‌شمالی تأمین شد

جزئیات رشد ضریب نفوذ پهن باند سیار 3 اپراتور

انتخاب جالب کین برای سرسخت‌ترین مدافع دنیا

بند عجیب قرارداد بازیکنان بارسا؛ پرواز اضافی ممنوع!

اخراج 200 کارمند یونایتد پس از شکست در فینال

ادعای توتو مرکاتو؛ طارمی فصل بعد هم می‌ماند

والورده تا 2026 روی نیمکت بیلبائو

تجارت جدید مدافع سابق رئال؛ شرکت ماهیگیری!

فکر نمی‌کردم به این زودی به فینال سی‌ال برسم

نبرد مرگ و زندگی یووه برای سهمیه لیگ قهرمانان

توصیه عجیب به ویرتز؛ در لورکوزن بمان!

نامه احساسی وینی به آنچلوتی؛ وداع سخت است!