پیام خراسان

آخرين مطالب

ایران پنجمین قدرت معدنی جهان سیاسی

ایران پنجمین قدرت معدنی جهان
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایسنا /رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور گفت: ایران با قرار داشتن در رتبه پنجم جهانی از نظر ذخایر منابع طبیعی ومعدنی، تاکنون تنها 2 درصد از ظرفیت‌های معدنی خود را شناسایی کرده است.
به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، دکتر داریوش اسماعیلی اظهار کرد: ایران با 27.3 تریلیون دلار ذخایر منابع طبیعی و معدنی، پس از آمریکا، روسیه، عربستان و کانادا در جایگاه پنجم جهان قرار دارد.
وی با بیان این‌که از این میزان، 1400 میلیارد دلار به بخش معادن اختصاص دارد، تصریح کرد: اما تاکنون تنها 29 میلیارد دلار از این ذخایر کشف شده که تنها معادل 2 درصد ظرفیت معدنی کشور است که امیدواریم در دولت چهاردهم و با نگاه ویژه مقام عالی وزارت صمت و حمایت‌ها و هدایت‌های مدبرانه ایشان سهم اکتشاف مواد معدنی افزایش یابد.
اسماعیلی با اشاره به ظرفیت فرآوری مواد معدنی در کشورهای پیشرفته تأکید کرد: اگر ایران فرآوری مواد معدنی را به سطح جهانی برساند، می‌تواند بالغ بر 10 هزار میلیارد دلار ارزش افزوده از ذخایر معدنی خود کسب کند.
بازار
به گفته معاون وزیر صمت، امروزه با حمایت‌های ویژه مهندس اتابک، وزیر صمت، امید داریم که بتوانیم در جهت رسیدن به استاندارهای جهانی، شتاب بیشتری داشته باشیم.
وی با انتقاد از خام‌فروشی در کشور اظهار کرد: برای رسیدن به توسعه پایدار، نیازمند ورود جدی و مؤثر بخش خصوصی به حوزه اکتشاف و فرآوری هستیم.
رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، سرمایه‌گذاری هدفمند و همگرایی تیمی را رمز موفقیت در این بخش عنوان کرد و گفت: با حمایت‌های مهندس اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت، و توجه خاص ایشان به مشارکت بخش خصوصی و استفاده بهینه، مطلوب و درخور از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بخش خصوصی، امیدواریم زیرساخت‌های لازم در دست بهره‌برداری قرار گیرد.
وی با مرور تجربیات پیشین خود در حوزه مس کشور یادآور شد: در دوره‌ی نمایندگی مجلس شورای اسلامی و زمانی که ریاست هیات تحقیق و تفحص مس را بر عهده داشتم، چالش اصلی بر سر عدم فرآوری بر روی مس ورزقان بود و مهم‌ترین دلیلی که مطرح می‌شد، پایین بودن میزان ماده معدنی بود که در نهایت به کمبود اکتشاف در آن منطقه بازمی‌گشت.
اسماعیلی، با اشاره به وضعیت اکتشاف در استان سیستان و بلوچستان، گفت: این استان سال‌ها فاقد اکتشافات معدنی جدی بود، در حالی که امروز با رویکرد ویژه آقای پزشکیان و دولت چهاردهم به مناطق محروم و بالاخص به استان مرزی سیستان و بلوچستان بهره برداری از بزرگ‌ترین معدن مس خاورمیانه که در این منطقه قرار دارد، در دستور کار قرار دارد. این در حالی است که در آن‌سوی مرز، در پاکستان، بزرگ‌ترین معدن مس و طلای دنیا وجود دارد؛ اما در فاصله 20 کیلومتری مرز با ایران، تنها سیم خاردار کشیده شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/875069/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهدی طارمی از بوشهر تکلیفش را با اینتر ایتالیا مشخص کرد

رکورد خارق‌العاده مسی، حتی بهتر از بکام!

پسرعموی جرارد، سلطان جدید مافیای لیورپول!

الخلیفی: درس خوبی بود، باید متواضع باشیم

مراسم اهدای مدال قهرمانی جام جهانی باشگاه ها به چلسی

وضعیت خط حمله آبی‌ها بحرانی‌تر شد؛ مهاجم خارجی آبی‌ها در راه ازبکستان

«بهلول» رهبر قیام مسجد گوهرشاد

افتتاح کارخانه فرآوری برگ مو در شهرک صنعتی بجنورد

معدوم سازی 8 تُن داروی قاچاق و تاریخ‌گذشته در تربت‌حیدریه

افزایش معنادار روز‌های هشدار آلودگی هوا در مشهد

مناسبت روز/ مناسبت دوشنبه، 23 تیر ماه

برخورد با خودرو‌های هنجارشکن در خوسف

سه بازیکن تیم قهرمان اخراج شدند!

پیام استاندار خراسان جنوبی به مناسبت روز حراست

اعمال قانون برای 28 شرکت حمل‌ونقل کالا در خراسان رضوی

مهاجم الهلال بالاتر از هالند و امباپه!

ترانه «مستانه میگریزی» با صدای علیرضا قربانی

پدر گرامی شهیدان والامقام «صادقچه» آسمانی شد

سایه سنگین خشکسالی بر منابع آبی پایتخت

بهره مندی 203 هزار نفر از طرح‌های جوانان جمعیت هلال احمر

هدایت تحصیلی مؤثر، ابزار تحقق عدالت آموزشی، کلید پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و نقشه راه آینده دانش‌آموزان است

تولید 35 هزار مترمربع فرش دستباف در خراسان‌جنوبی

دانشگاه فرهنگیان، قلب تپنده تحول در آموزش‌وپرورش است

سیدصالحی:نام‌ها جا‌به‌جا می‌شوند اما کارایی مهم است

رفتار باورنکردنی ترامپ در جشن قهرمانی!‌‎

جشن قهرمانی چلسی، قهرمان جام جهانی باشگاه‌ها

قهرمانی چلسی در جام جهانی باشگاه ها؛ شیرهای لندن پی اس جی رو غافلگیر کردن!

حرکت عجیب ستاره پاریس در فینال

دو ایرانی فاتحان اصلی جام باشگاه‌های جهان!

جوایز بهترین‌های جام جهانی باشگاه‌های فیفا

اهدای مدال به علیرضا فغانی و تیم داوری فینال جام جهانی باشگاه‌ها

درگیری فیزیکی بین اعضای تیم چلسی و پاری‌سن‌ژرمن پس از سوت پایان بازی

تحقیر غول‌کش به دست پالمر؛ چلسی با شکست پاریسن‌ژرمن قهرمان جهان شد

موقعیت خطرناک برای پاریسن ژرمن و باز هم واکنش سانچز دروازه چلسی را بسته نگه داشت

موقعیت تک به تکی که دلاپ به سادگی از دست داد

ژوائو نوس به دلیل کشیدن موی کوکوریا با کارت قرمز مستقیم علیرضا فغانی اخراج شد

ضربه خطرناک ویتینیا؛ چلسی 3-0 پاری‌سن‌ژرمن

شیرجه تک دست دوناروما مانع از گل چهارم چلسی شد

2 گل پالمر در نیمه اول از نگاه دوربین روی لباس علیرضا فغانی

شوت کواراتسخلیا با واکنش ضعیف سانچز دفع شد

صحنه سرنگونی پدرو در محوطه جریمه پاریسن ژرمن که فغانی اعتقادی به خطا نداشت

سوپرسیو سانچز مانع از گلزنی پاری‌سن‌ژرمن شد

مراسم ابتدایی فینال جام جهانی باشگاه‌ها2025

فینال با سوت علیرضا فغانی آغاز شد

شوت پالمر در دقیقه 8 با اختلاف کم و بسیار خطرناک از کنار دروازه به بیرون رفت

بازی‌خوانی محشر کوکوریا موقعیت گل 100% را از پاری‌سن‌ژرمن گرفت

واکنش تماشایی سانچز مانع از گلزنی دوئه شد

گل اول چلسی توسط پالمر در دقیقه 22

گل دوم چلسی به پاری‌سن‌ژرمن توسط کول پالمر

تذکر شدید و کارت زرد فغانی به نتو

ویکی پدیاجستجو