ارزش کالاهای صادراتی در خراسان جنوبی 140 درصد افزایش یافت
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - ایرنا / استاندار خراسان جنوبی گفت: در سه ماه نخست امسال، میزان کالاهای صادراتی استان از لحاظ ارزش 140 درصد و از نظر وزنی 44 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
سید محمدرضا هاشمی روز سهشنبه در کارگروه توسعه صادرات خراسان جنوبی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای کشور و استان افزود: از تلاشهای مرزبانی، گمرک، منطقه ویژه اقتصادی، راهداری، شرکتها و دستگاههای مختلف در مدیریت مرزها قدردانی میکنیم.
بازار

وی ادامه داد: کار شبانهروزی و مدیریت سالمی که در مرزهای استان انجام شده قابل قدردانی است و اگر اراده و عزم جدی در وجود همه ما باشد، میتوانیم با همکاری جمعی گامهای موثری در توسعه صادرات و بهبود وضعیت مرزی برداریم.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به پیگیریهای مستمر مسئولان و حضور شبانه در مرزها تصریح کرد: نگاهها نسبت به مرزهای استان مثبت شده و این موضوع مورد استقبال صادرکنندگان و تجار داخلی و افغانستانی قرار گرفته است.
وی با تأکید بر لزوم استمرار جلسات کارگروه امور مرزها عنوان کرد: پس از جلسات قبلی، برخی از جلسات برگزار نشده که این قصور قابل قبول نیست، حتی اگر لازم باشد باید در مرز این جلسات برگزار شود تا مشکلات مرزی به سرعت حل و فصل شود.
هاشمی ادامه داد: موضوعات مربوط به توسعه صادرات و مسائل سامانه الکترونیکی مرزی باید بهطور مستمر پیگیری شود و در این زمینه نیازی به تأیید مجدد من نیست، هرچه لازم است باید انجام شود.
وی همچنین درباره مدیریت ورود و خروج کالا و اتباع گفت: باید رویههای ساده و منسجمی داشته باشیم، اگر کسی قصد بازگشت به افغانستان را دارد، نباید مشکلات و هزینههای اضافی ایجاد شود و همان رویههای قبلی را باید رعایت کنیم.
استاندار خراسان جنوبی درباره اهمیت کارتهای کولبری تأکید کرد: همه کولبران باید کارت داشته باشند و این موضوع باید بهطور جدی پیگیری شود.
وی افزود: همچنین از نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی و سفارتهای کشور به ویژه سفیر و سرکنسولگری در استان تشکر میکنم که همکاریهای قابل توجهی داشتهاند.
هاشمی با اشاره به اهمیت جلسات اقتصادی منظم گفت: باید جلسات اقتصادی را با جدیت و به صورت فشرده برگزار کنیم تا تصمیمات ویژه و کارآمدی در این حوزه اتخاذ شود.
وی در بخش دیگری به اهمیت حمایت از مدارس و آموزش و پرورش در مرزها اشاره و افزود: انتظار داریم مسئولان مرتبط نگاه ویژهای به حوزه آموزش داشته باشند و امکانات لازم فراهم شود.


معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی هم ضمن قدردانی از تلاشهای همه دستگاههای مرزی و تجار افغانستانی، از رشد چشمگیر فعالیتهای تجاری در بازارچههای مرزی استان خبر داد.
مهدی جعفری افزود: دستور استاندار مبنی بر حضور مستمر در مرزها موجب شد روند فعالیتها بهتر مدیریت شود و دستگاههای مختلف بهویژه مرزبانی با جدیت بیشتری پای کار باشند که از تلاشهای همه آنها قدردانی میکنیم.
وی با بیان اینکه باوجود تلاشهای انجامشده، نوساناتی در حجم تردد خودروهای حامل کالا مشاهده شده است، تصریح کرد: در روزهای اخیر شاهد افزایش تردد خودروها و ورود بیشتر کالاها به بازارچههای مرزی هستیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: با توجه به این شرایط، لازم است تمهیدات ویژهای اندیشیده شود تا مشکلات ناشی از ازدحام در پارکینگها و بازارچهها به حداقل برسدو موضوع دیگری که مورد توجه است، حضور تعداد زیادی از اتباع خارجی در مناطق مرزی است که برخی از آنها موجب ایجاد شلوغی در پارکینگها شدهاند.
خراسان جنوبی دارای چهار بازارچه مرزی است و این استان در شهرستانهای سربیشه، نهبندان، درمیان و زیرکوه به طول 331 کیلومتر با کشور افغانستان مرز مشترک دارد.
فعالترین مرز استان در سالهای اخیر مرز ماهیرود شهرستان سربیشه بوده که سومین معبر رسمی ایران با افغانستان در کنار مرز دوغارون خراسان رضوی و مرز میلک سیستان و بلوچستان است.
بنابر آمار رسمی 85 درصد کالاهای صادراتی این استان به مقصد افغانستان است همچنین 30 تا 35 درصد کل صادرات کشور از نظر ارزش و بیش از 50 درصد به لحاظ وزن از مرز خراسان جنوبی به افغانستان انجام میشود.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/882457/