منشور قیام گوهرشاد، دفاع از سبک زندگی ایرانی اسلامی بود
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خراسان - فارس / امام جمعه طرقبه خراسان رضوی با اشاره به سالروز قیام خونین مردم مومن و متدین مشهد مقدس در مسجد گوهرشاد گفت: قیام مسجد گوهرشاد در 21 تیر 1314 یکی از نقاط عطف مقاومت ملت ایران در تاریخ معاصر در برابر سیاست های استبدادی و استعماری پهلوی اول و در واقع منشور اصلی این قیام، دفاع از سبک زندگی ایرانی اسلامی بود.
حجت الاسلام مظفر تاجی در خطبه های نماز جمعه بیستم تیر ماه جاری در مسجد جامع طرقبه اظهار کرد: یکی از مهم ترین ابعاد قیام گوهرشاد، دفاع از سبک زندگی اسلامی ایرانی در برابر سیاست های غرب گرایانه رژیم پهلوی بود و قانون کشف حجاب، که به اجبار زنان را ملزم به کنار گذاشتن حجاب میکرد، نه تنها بهعنوان تعرض به ارزشهای دینی، بلکه بهعنوان تلاشی برای تحمیل فرهنگ بیگانه بر جامعه ایرانی بود.
بازار

وی افزود: سبک زندگی اسلامی ایرانی، که در آن حجاب به عنوان نمادی از عفت، هویت و استقلال فرهنگی زنان ایرانی دیده میشد، در این قیام به محور اصلی مقاومت تبدیل شد. این قیام نشان دهنده پیوند عمیق میان دین و هویت ملی بود.
خطیب جمعه طرقبه با اشاره به اهمیت قیام گوهرشاد گفت: این قیام در واکنش به سیاست های ضد دینی رضا شاه، به ویژه سیاست تغییر لباس، شکل گرفت، نه تنها یک اعتراض اجتماعی و مذهبی بود، بلکه نمایانگر پیوند عمیق سه محور حیاتی " alt="پیام خراسان" width="100%" />
وی افزود: مرجعیت شیعه در طول تاریخ ایران همواره نقشی فراتر از هدایت دینی داشته و به عنوان نیرویی برای حفظ هویت ملی و دینی در برابر تهدیدات خارجی و داخلی عمل کرده است و در قیام گوهرشاد، علما و روحانیون، نقش کلیدی در بسیج مردم و هدایت قیام داشتند. این افراد با استفاده از جایگاه دینی و نفوذ معنوی خود، توانستند اعتقادات عمیق مردم را با آرمان های مقاومت علیه استبداد و استعمار پیوند دهند.
حجت الاسلام تاجی در خصوص حضور رهبر معظم انقلاب در مراسم شب عاشورا در بیت امام خمینی (ره) گفت: حضور حماسی رهبر انقلاب در شب عاشورا در حسینیه امام خمینی (ره) افق های مقاومت و مبارزه را فراتر برد و بار دیگر به دشمن فهماند که منطق مواجهه اش با آنها منطق عاشورایی است، همان طور که انقلاب اسلامی دارای ماهیتی حسینی است.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/884320/