پیام خراسان

آخرين مطالب

استاندار خراسان رضوی تأکید کرد:

ضرورت تقویت زیرساخت‌ها برای توانمندسازی عشایر استان اجتماعي

ضرورت تقویت زیرساخت‌ها برای توانمندسازی عشایر استان
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی با اشاره به نقش برجسته عشایر در هویت ملی، امنیت غذایی و حفظ منابع طبیعی کشور، خواستار استفاده همه‌جانبه از ظرفیت‌های این قشر برای توسعه پایدار شد و بر ضرورت برنامه‌ریزی عملیاتی و دقیق برای اجرای مصوبات شورای عشایر استان تأکید کرد.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، غلامحسین مظفری در جلسه شورای عشایری استان اظهار کرد: عشایر نماد هویت اصیل و توسعه پایدار ایران‌اند و همواره در صحنه‌های دفاع از کشور پیش‌قدم بوده‌اند. جلسات شورای عشایری باید حداقل سالی یک بار برگزار و مصوبات آن اجرایی شود، نه اینکه فقط روی کاغذ بماند. درخواست من این است که برای مصوبات جلسه، برنامه زمان‌بندی دقیق و روشن تهیه شود؛ بدانیم چه کاری تا چه زمانی باید انجام شود، چه میزان اعتبار تأمین شده و چه میزان باید تأمین شود.
وی با تأکید بر نقش محوری عشایر در حفاظت از منابع طبیعی، گفت: هیچ‌کس بهتر از خود عشایر نمی‌تواند حافظ مراتع و جنگل‌ها باشد. باید از ظرفیت بالای عشایر در حفظ محیط‌زیست استفاده شود. مجموعه‌های محیط‌زیست، منابع طبیعی و عشایر یک کل واحدند و باید با هم دیده شوند. پیشنهاد می‌کنم برای احیای جنگل‌ها و مراتع در فصول مناسب، یک پویش مردمی با حضور عشایر و مردم راه‌اندازی شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: ما باید به سمت تشکیل تشکل‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهادی برویم که در کنار عشایر قرار گیرند. بسیاری از افراد، گرچه نسبتی با عشایر ندارند، اما علاقه‌مند به کمک هستند. این ظرفیت مردمی نباید مغفول بماند. باید استان در ایجاد این ساختارهای حمایتی پیش‌قدم باشد.
مظفری با اشاره به ظرفیت‌های کم‌نظیر عشایر در حوزه گردشگری بیان کرد: مناطق عشایری با مناظر طبیعی بکر، رودخانه‌های دائمی در فصل خشک، جنگل‌های اُرس و مسیرهای خاص، می‌توانند مقصد جذابی برای تورهای گردشگری باشند. اگر زیرساخت‌ها فراهم شود، این مناطق از بسیاری هتل‌ها جذاب‌تر خواهند بود.
وی با اشاره به ظرفیت دام عشایر استان افزود: عشایر تأمین‌کننده بیش از 25 درصد گوشت قرمز کشور هستند و 12 تا 13 درصد دام سبک استان متعلق به آنان است. این سرمایه عظیم باید با نگاه علمی تقویت شود. در کنار حفظ زندگی سنتی، باید برنامه اصلاح نژاد دام به‌صورت جدی دنبال شود.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیان باید وارد حوزه عشایر شوند تا بدانیم در چه زمینه‌هایی می‌توان از فناوری نو استفاده کرد. نباید از دانش روز غافل ماند، به‌ویژه در اصلاح نژاد، بهداشت دام و افزایش بهره‌وری.
مظفری با تأکید بر مدیریت بهینه آب گفت: نباید اجازه دهیم آب‌های سطحی از مرزهای کشور خارج شود. باید سهم مناسبی از این آب‌ها برداشت کنیم و عشایر نیز از این منابع بهره‌مند شوند. اگر سفره‌های زیرزمینی ما به سمت خارج از کشور شیب دارد، این موضوع باید به‌درستی مدیریت شود.
وی اضافه کرد: خدمات لازم برای جامعه عشایر باید با محوریت اداره‌کل امور عشایر و همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی انجام شود. این یک وظیفه قانونی است، اما فراتر از آن، یک مسئولیت انسانی است. کسانی که در این مناطق سخت زندگی می‌کنند، مستحق بهترین خدمات هستند.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به وضعیت راه‌های عشایری بیان کرد: به‌ازای هر 2.5 خانوار عشایری، یک کیلومتر راه داریم، اما کافی نیست و باید بیشتر تلاش شود. در حوزه‌های بهداشت، درمان و دامپزشکی نیز مسئولیت سنگینی داریم و باید نظارت و کنترل کافی انجام گیرد.
مظفری با اشاره به ظرفیت مشاغل خانگی برای زنان عشایر گفت: اگر زنان روستایی می‌توانند از تسهیلات مشاغل خانگی استفاده کنند، این امکان برای زنان عشایری نیز باید فراهم شود. این امر نیاز به مصوبه و پیش‌بینی دارد و ما می‌توانیم آن را در استان حل کنیم.
وی تأکید کرد: در جلسه‌ای که با رئیس سازمان عشایر در استانداری داشتیم و همچنین در بازدیدهای میدانی، اطلاعات خوبی کسب شد. موضوعات مطرح‌شده روشن و مشترک بودند. باید این جلسات ادامه‌دار باشد. این جلسه نقطه آغاز خوبی است.
استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: از معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری درخواست می‌کنم در دهه آخر مرداد، گزارشی از اجرای مصوبات جلسه امروز ارائه دهد و این ارزیابی به‌صورت ماهانه انجام شود. همچنین در اردیبهشت سال آینده، همزمان با ییلاق، جلسه‌ای برای بررسی پیشرفت‌ها و تعیین موضوعات جدید برگزار کنیم.
مظفری تصریح کرد: تسهیلات و نهاده‌های دامی از مسائل دائمی عشایر است که باید به‌صورت مستمر مورد پیگیری قرار گیرد. همچنین حوزه‌های مربوط به نهادهای دامی، کشاورزی و تسهیلات بانکی باید متناسب با شرایط به‌روز شوند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/884801/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درگیری فیزیکی بین اعضای تیم چلسی و پاری‌سن‌ژرمن پس از سوت پایان بازی

تحقیر غول‌کش به دست پالمر؛ چلسی با شکست پاریسن‌ژرمن قهرمان جهان شد

موقعیت خطرناک برای پاریسن ژرمن و باز هم واکنش سانچز دروازه چلسی را بسته نگه داشت

موقعیت تک به تکی که دلاپ به سادگی از دست داد

ژوائو نوس به دلیل کشیدن موی کوکوریا با کارت قرمز مستقیم علیرضا فغانی اخراج شد

ضربه خطرناک ویتینیا؛ چلسی 3-0 پاری‌سن‌ژرمن

شیرجه تک دست دوناروما مانع از گل چهارم چلسی شد

2 گل پالمر در نیمه اول از نگاه دوربین روی لباس علیرضا فغانی

شوت کواراتسخلیا با واکنش ضعیف سانچز دفع شد

صحنه سرنگونی پدرو در محوطه جریمه پاریسن ژرمن که فغانی اعتقادی به خطا نداشت

سوپرسیو سانچز مانع از گلزنی پاری‌سن‌ژرمن شد

مراسم ابتدایی فینال جام جهانی باشگاه‌ها2025

فینال با سوت علیرضا فغانی آغاز شد

شوت پالمر در دقیقه 8 با اختلاف کم و بسیار خطرناک از کنار دروازه به بیرون رفت

بازی‌خوانی محشر کوکوریا موقعیت گل 100% را از پاری‌سن‌ژرمن گرفت

واکنش تماشایی سانچز مانع از گلزنی دوئه شد

گل اول چلسی توسط پالمر در دقیقه 22

گل دوم چلسی به پاری‌سن‌ژرمن توسط کول پالمر

تذکر شدید و کارت زرد فغانی به نتو

گل سوم چلسی به پاریسن ژرمن توسط پدرو در دقیقه 45

ضربه سر نوس با واکنش خوب سانچز مهار شد

گزارش زنده؛ پاری سن ژرمن 0_3 چلسی

شیوه نوین ارزیابی داوطلبان دانشگاه فرهنگیان؛ گامی مؤثر در تضمین کیفیت معلمان آینده

تمام گل های آلوارز در اتلتیکومادرید فصل 2024/25

تمام گل های کروس در رئال مادرید

گزارش زنده؛ پاری سن ژرمن 0_0 چلسی

حضور ترامپ در فینال جام‌جهانی باشگاه ها

ترانه «دل مجنون» با صدای حجت اشرف زاده

کشف 3 هزار قطعه لوازم جانبی موبایل قاچاق در خراسان جنوبی

لیورپول همچنان در شوک: اگر نمی‌توانید، تمرین نکنید!‏

این ستاره هم عاشق پی‌اس‌جی است و هم چلسی!‏

رونمایی از بمب جدید فجری‌ها؛ فرشید اسماعیلی

جشنواره گل بانوان فوتبالیست ایران در آسیا

قیمت خودرو امروز یکشنبه 22 تیر 1404

علت افزایش 50 درصدی بلیت پروازهای اربعین چیست؟

ادعای مدافع برزیلی: نمی‎‌خواستم برای ایتالیا بازی کنم

گل اول لیورپول به پرستون توسط بردلی در دقیقه 33

گل دوم لیورپول به پرستون توسط داروین نونیز در دقیقه 53

گل اول پرستون به لیورپول توسط لیندسی در دقیقه 83

دلیل غیبت گران‌ترین خرید تاریخ لیگ برتر مشخص شد

گل سوم لیورپول به پرستون توسط خاگپو در دقیقه 88

قیمت بلیط اتوبوس از مبدا مشهد برای سفر اربعین اعلام شد

دستگیری 3 آدم‌ربا در مرز‌های شرقی خراسان رضوی

شنونده ترانه «لیلی» با صدای امیر عظیمی باشید

رنگ سبز بازار طلا و ارز؛ سکه امامی به کانال 80 میلیون تومانی وارد شد

لیست کامل نرخ بلیت اتوبوس اربعین اعلام شد

رکورد باورنکردنی رئال در درآمدهای فصل!

فشار رشفورد به یونایتد؛ تکلیفم را معلوم کنید

توافق نهایی رئال برای حفظ ستاره جنجالی

اجبار لیورپول به حفظ مهاجم گرانقیمت؛ مشتری نیست