معاون رئیس جمهور:
روان و پویا نبودن، نظام اداری
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خراسان - تدوین سند راهنمای «نقشه راه دولت هوشمند» با ابعاد موضوعی، زمانی و مکانی دقیق ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز خراسان رضوی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور هم در جلسه شورای راهبردی تحول اداری استان گفت: نظام اداری، نظام اداری روان پویا نیست و این ضعف نظام اداری هم در تعامل دستگاههای هم سطح و ارجاع به دستگاهها داریم و هم افزایی نبود و اگر چه کارهایی انجام شده، اما سرعت لازم نداشته است.
علاءالدین رفیع زاده افزود: برای اینکه بتوانیم در این مسیر گامی برداریم باید نظارت و پاسخگویی در سطح مختلف داشته باشیم. برنامه نظام اداری در 6 محور درحال اجرایی است و سند نقشه راه توسعه دولت هوشمند نوشته شده است.
وی ادامه داد: به منظور بررسی چارچوب پیشنهادی اجرای برنامه حکمرانی داده محور، بند 6 سند «نقشه راه دولت هوشمند» و «نقشه جامع مرجع معماری سازمانی»، برای تدوین سند راهنمای نقشه راه دولت هوشمند در حال اجرایی است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به تکلیف قانونی تهیه دستورالعمل و سند راهنمای «نقشه راه دولت هوشمند»، تدوین سندی دقیق با ابعاد موضوعی، زمانی و مکانی را ضروری دانست و گفت: نهاییسازی سند پیشنهادی به همراه پیوستها و تعیین دقیق نقش دستگاههای متولی و همکار با مشارکت نهادهای مرتبط شد.
رفیع زاده افزود: از آغاز رسمی اجرای فرایندهای سامانه فوریتهای اداری (فواد) با شماره 128 بر نقش نظارت مردمی در تحول اداری، ضرورت بازآرایی ساختارهای منابع انسانی و تمرکز دولت چهاردهم بر کارآمدی، شفافیت و تکریم مردم تأکید کرد.
وی ادامه داد: هیچ تعارفی در کار نیست؛ هرگونه بیاعتنایی به ارباب رجوع ممنوع است و به این منظور سازمان اداری و استخدامی کشور محور تحول اداری را در حفظ کرامت اربابرجوع از وظایف خود میداند.
معاون رئیسجمهور با اشاره به مواد 86 و 90 قانون مدیریت خدمات کشوری، گفت: قانون از سال 1386 صراحت دارد که کارمندان باید امانتدار و گشادهرو باشند و هرگونه بیاعتنایی به مراجعان ممنوع است. فواد آمده تا این تکلیف روی زمینمانده را زنده کند.
علاءالدین رفیعزاده افزود: دراین مدت، 23 مدیر تذکر گرفتند، 18 کارمند اخطار و 25 نفر هم بهدلیل عملکرد مطلوب تشویق شدند؛ این آمار نشان میدهد که فواد هم صدای مردم و هم تریبون کارمندان خوشرفتار است.
وی ادامه داد: از استاندار خواستهام مسئول مستقیم پیگیری باشد و رسانهها نیز فرایند را رصد کنند. بخش خصوصی، مدیریت مرکز تماس را برعهده دارد تا پاسخگویی از منطق سنتی اداری جدا شود.
رفیعزاده اجرای سامانه فواد را «امتحان بزرگ» دستگاههای اجرایی دانست و ابراز امیدواری کرد: اگر تکریم اربابرجوع در ادارات جا بیفتد، رضایت مردم و در نهایت رضایت الهی را در پی خواهد داشت.
وی همچنین از مراحل ارزیابی استخدام کارشناسان فرمانداریها و بخشداریهای خراسان رضوی گفت: در طول سال دو مرحله آزمون استخدامی داریم و تا پایان سال بیش از 100 هزار نفر جذب خواهند شد که آموزش و پرورش و وزارت بهداشت بیشترین جذب پرسنل را دارند.
استاندار هم در این جلسه گفت: با تفویض اختیارات به استانداران که از سوی دولت شروع شد قطعا کارگشا خواهدبود و میتوان نیروهای کارآمد جذب دستگاهها شوند.
غلامحسین مظفری افزود: برای جذب نیروها باید تخصص و کارشناس بودن را ویژه لحاظ کنیم تا بتوانیم در پیشبرد اهداف نظام قدمهای موثری برداریم.
وی ادامه داد: یکی از کارهای مهم در سازمان اداریتون استخدامی باید بدنه کارشناسی را تقویت کنیم و در این مسیر باید برنامه تحول گرایانه را در استانها و دستگاهها اجرایی کنیم.
رییس شورای راهبردی تحول اداری استان گفت: ساختار تحول اداری خراسان رضوی را باید در کلان و در حد پایتخت ببینیم و توجه ویژه در ساختار اداری دیده شود چرا که یک سوم جمعیت کشور در یکسال میهمان مشهد هستند و اداره اینها اداره خاص میباشد.
مظفری افزود؛ در آزمون کارشناسان فرمانداری و بخشداری خراسان رضوی که با حضور 320 کارشناسی که در آزمون حضور داشتند با آزمون و مصاحبه تخصصی 152 نفر جذب استانداری، فرمانداری و بخشداریهای استان میشوند.
در پایان تفاهم نامه همکاری بین استانداری و سازمان اداری و استخدامی امضا شد.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/885492/