سه شنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۴
گفتگو

جذب ۹۱ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان جنوبی

جذب ۹۱ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان جنوبی
پیام خراسان - ایرنا / مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: در دولت چهاردهم ۱۷ پروژه سرمایه‌گذاری خارجی جدید به ارزش تقریبی ۹۱ میلیون دلار مصوب شده که این روند موجب ...
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایرنا / مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: در دولت چهاردهم 17 پروژه سرمایه‌گذاری خارجی جدید به ارزش تقریبی 91 میلیون دلار مصوب شده که این روند موجب افزایش 41 درصدی سرمایه‌گذاری خارجی فعال در استان شده است.
مرتضی ذاکریان، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی اظهار کرد: از این تعداد، هفت پروژه به ارزش 44 میلیون دلار به مرحله بهره‌برداری رسیده و تاکنون زمینه اشتغال مستقیم برای سه نفر فراهم شده است.
بازار
وی با اشاره به روند مثبت جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی در استان تصریح کرد: خراسان جنوبی می‌تواند به نخستین استان کشور تبدیل شود که بدون قطعی برق، به‌صورت 24 ساعته و در تمام روزهای هفته، انرژی پایدار و مطمئن را به صنایع خود ارائه دهد، مشروط بر اینکه موانع اداری و بخشنامه‌ای به‌خوبی مدیریت شود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی اضافه کرد: این استان با ثبت 195 پروژه سرمایه‌گذاری جدید و بهره‌برداری از چندین طرح انرژی تجدیدپذیر، آماده است تا انرژی مطمئن 24 ساعته را در اختیار صنایع خود قرار دهد.
وی ادامه داد: از مجموع 195 سرمایه‌گذاری جدید، 71 پروژه خارج از شهرک‌ها و نواحی صنعتی و 76 پروژه نیز در داخل این مناطق تعریف شده‌اند و در مراحل مختلف صدور مجوز، ساخت و بهره‌برداری قرار دارند.
ذاکریان سرمایه‌گذاری خارجی را مکمل سرمایه‌گذاری داخلی و عامل مهمی در توسعه استان برشمرد و عنوان کرد: مبلغ 230 میلیارد تومان تسهیلات برای 129 طرح با همکاری هشت دستگاه اجرایی و 9 بانک عامل پرداخت شد که بیشترین سهم مربوط به جهاد کشاورزی است.
وی یادآور شد: اخیرا دو پروژه سه مگاواتی انرژی تجدیدپذیر در شهرستان خوسف و یک پروژه 10 مگاواتی در شهرستان سربیشه با حضور وبیناری وزیر نیرو به بهره‌برداری رسید که سرمایه‌گذاری خارجی در پروژه سربیشه 6.5 میلیون دلار بود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با تأکید بر اهمیت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در استان، گفت: خراسان جنوبی بالاترین سهم استفاده از این منابع را در کشور دارد.
وی افزود: در پیک بار مصرف، 17 درصد و در شرایط عادی، 20 درصد از انرژی برق استان از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌شود.
ذاکریان از بروزرسانی کتاب سرمایه‌گذاری استان خبر داد و بیان کرد: این کتاب با اطلاعات جدید و ارائه مزیت‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری به منظور تحقق اهداف شعار سال تهیه شده است.
وی اضافه کرد: سند راهبردی توسعه استان نیز نهایی شده و می‌تواند زمینه‌های توسعه تولید و رونق منطقه‌ای را فراهم کند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی تصریح کرد: تاکنون پنج جلسه تخصصی با حضور مدیران اقتصادی برگزار شده تا به جای گزارش‌های کلی، بر تحلیل‌های مبتنی بر داده‌های دقیق تأکید و تحقق شعار سال در عمل دنبال شود.
وی بر ضرورت افزایش مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد کشور تأکید کرد و گفت: هنوز تا تحقق کامل اصل 44 قانون اساسی و خصوصی‌سازی فاصله داریم و باید تلاش‌های بیشتری برای توانمندسازی واقعی بخش خصوصی صورت پذیرد.
ذاکریان با اشاره به شعار سال گذشته که بر مشارکت مردم در جهش تولید متمرکز بود، افزود: امسال نیز مردم به‌عنوان مخاطبان اصلی سرمایه‌گذاری شناخته می‌شوند و مسئولان باید پاسخگوی نیازهای جدید اقتصادی مردم باشند.
وی عنوان کرد: در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی، اعتماد نقش کلیدی دارد لذا ما به دنبال تعامل و همکاری هستیم و با صداقت و مشاوره درست همراهی با سرمایه‌گذاران، استان خراسان جنوبی ظرفیت تبدیل شدن به یکی از قطب‌های اقتصادی بزرگ کشور را داراست.


نظرات شما