شنبه ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
اجتماعی

مظفری خبر داد؛

راه اندازی خانه احزاب خراسان رضوی تا پایان سال جاری

راه اندازی خانه احزاب خراسان رضوی تا پایان سال جاری
پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی گفت: خانه احزاب استان تا پایان سال جاری راه اندازی می شود.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی گفت: خانه احزاب استان تا پایان سال جاری راه اندازی می شود.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، غلامحسین مظفری در نشست با احزاب و تشکل‌های سیاسی که با حضور معاون سیاسی وزیر کشور برگزار شد؛ اظهار کرد: احزاب کمک بزرگی به استان هستند و علی‌رغم تمام شرایط سختی که داشته‌ایم، از ظرفیت عظیم احزاب و تشکل‌های سیاسی به اندازه کافی استفاده نکرده‌ایم. با وجود همه اختلاف‌نظرهای سیاسی، احزاب استان با فرهنگ گفت‌وگو و تعامل مثبت در کنار هم کار می‌کنند.
وی با اشاره به پیشینه گفت‌وگو در فرهنگ مشهد و الگوگیری از سیره امام رضا(ع) افزود: امام رضا(ع) مبدع گفت‌وگوی ادیان هستند و مشهد باید به شهر گفت‌وگو و دیپلماسی تبدیل شود. باید این فرهنگ را در مشهد نهادینه کنیم تا نه تنها گفت‌وگو بین خودمان برقرار باشد، بلکه بتوانیم محلی برای گفت‌وگوی احزاب، ادیان و فرق مختلف باشیم. در این دوره می‌توانیم این موضوع را جا بیندازیم. خانه احزاب خراسان رضوی یک فرصت ارزشمند است و ساختمان آن تا پایان هفته تحویل داده خواهد شد.
استاندار خراسان رضوی ضمن انتقاد به وجود برخی تصورات مبنی بر عدم توانایی خراسانی‌ها در همکاری با یکدیگر بیان کرد: این ذهنیت های نادرست را باید کنار گذاشت. اکنون چهار وزیر خراسانی در دولت حضور دارند که سه نفر از آن‌ها در حوزه‌های فرهنگ، علوم و آموزش و پرورش فعالیت دارند. باید فضایی ایجاد کنیم که بتوانیم از این ظرفیت‌ها به‌طور کامل بهره ببریم. 
مظفری با اشاره به نقش احزاب در فرآیندهای مشورتی استان گفت: در کارگروه‌های مشورتی، احزاب و تشکل‌های سیاسی بدون هیچ منتی در حال کمک هستند. ما در حال ایجاد خانه خراسان با رویکردی کاملاً تشکیلاتی هستیم که ثبت رسمی داشته باشد و خراسانی‌ها با دیدگاه‌ها و تخصص‌های مختلف، چه در حوزه‌های سیاسی و چه در سایر بخش‌ها، در آن گرد هم بیایند. اکنون چهار تشکل خراسانی از گروه‌های مختلف در تهران فعال هستند و گفت‌وگوهای اولیه با آن‌ها انجام شده است. از خانه احزاب تقاضا دارم این موضوع را پرورش دهند، پخته کنند و پیشنهادهای خود را ارائه دهند. تقریباً در شهرستان‌های استان نیز چنین تشکیلاتی وجود دارد.
وی با تأکید بر ضرورت تغییر فضای همکاری خراسانی‌ها افزود: امیدوارم با پیگیری جدی، خانه خراسان را تشکیل دهیم. لازم است اساسنامه و مصوبه آن ثبت شود و این خانه در کنار خانه احزاب بتواند ابعاد گسترده‌تری را پوشش دهد. ما ظرفیت‌های فراوانی در میان خراسانی‌های خارج از کشور داریم که باید روی آن فکر شود و یک تشکیلات مقتدر و غیرشخص‌محور ایجاد کنیم. حتی می‌توان منابع مشخصی برای آن در نظر گرفت. امیدوارم تا پیش از پایان سال جاری خانه خراسان راه‌اندازی شود، چرا که استان به چنین فضایی نیاز دارد.» 
مظفری در پایان یکی از دغدغه‌های اصلی را «خلأ مدیریتی و کمبود کادرسازی» دانست و افزود: باید برای این نگرانی مهم چاره‌اندیشی شود و برنامه‌ریزی جدی در دستور کار قرار گیرد. 
سپس محمدعلی نبی‌پور، معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی همواره در عرصه سیاسی کشور جایگاه ویژه‌ای داشته است. در حال حاضر، 52 حزب شناسنامه‌دار دفاتر فعال خود را در استان، به‌ویژه مشهد، اداره می‌کنند و حدود 102 دفتر فرعی احزاب نیز در شهرستان‌های مختلف استان فعالیت دارند.
وی با اشاره به سابقه سیاسی استان عنوان کرد: خراسان رضوی از یک‌سو خاستگاه برخی جریان‌ها و احزاب بوده و از سوی دیگر در سطح ملی نیز حضوری فعال و اثرگذار در حوزه‌های مختلف سیاسی داشته است. خانه احزاب خراسان رضوی دومین خانه احزاب کشور بود که تشکیل شد و هم‌اکنون نیز به‌خوبی در حال فعالیت است. 
معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: سه جریان اصلی فکری و سیاسی کشور ـ اصولگرا، اعتدال‌گرا و اصلاح‌طلب ـ در استان به‌صورت فعالانه در کنار یکدیگر کار می‌کنند. حدود یک دهه پیش ابتکار عملی با عنوان "گفت‌وگو بین احزاب و تشکل‌های سیاسی استان" شکل گرفت که آغاز آن از دفتر نظارت شورای نگهبان بود. این نشست‌ها که در ابتدا به‌صورت خصوصی برگزار می‌شد، فرصت تبادل نظر سازنده بین جریان‌های سیاسی با گرایش‌های مختلف را فراهم آورد و زمینه اتفاق‌نظرهایی در موضوعات کلان استان را ایجاد کرد. این روند در بسیاری از معادلات و مسائل استانی اثرگذار بود.


نظرات شما