يکشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۴
اجتماعی

استاندار خراسان رضوی:

تشکیل کنسرسیوم‌های قدرتمند راه نجات تجارت منطقه‌ای است

تشکیل کنسرسیوم‌های قدرتمند راه نجات تجارت منطقه‌ای است
پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی گفت: اکنون زمان آن رسیده که بخش خصوصی نقش اصلی را در تجارت منطقه‌ای ایفا کند و این مهم تنها با ایجاد کنسرسیوم‌های منسجم صادرات و واردات محقق می‌شود.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی گفت: اکنون زمان آن رسیده که بخش خصوصی نقش اصلی را در تجارت منطقه‌ای ایفا کند و این مهم تنها با ایجاد کنسرسیوم‌های منسجم صادرات و واردات محقق می‌شود.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، غلامحسین مظفری در نشست تجار و فعالان اقتصادی ایرانی مقیم قرقیزستان با قدردانی از تلاش‌های آنان اظهار کرد: لازم است از عزیزانی که در این سرزمین به نمایندگی از ایران مشغول فعالیت و تحمل زحمات فراوان هستند تشکر کنم.
وی ادامه داد: تمام تلاش ما در استانداری خراسان رضوی و مجموعه اتاق بازرگانی استان این است که بر اساس سیاست دولت که دیپلماسی منطقه‌ای و دیپلماسی استانی را در اولویت قرار داده و اختیاراتی را نیز به استانداران مرزی واگذار کرده است، از فرصت‌ها و ظرفیت‌ها بهره ببریم تا هم صادرات را توسعه دهیم و هم کالاهای مورد نیاز کشور را از کشورهای همسایه تأمین کنیم.
استاندار خراسان رضوی در تشریح ظرفیت‌های وارداتی ایران گفت: سالانه حدود بیست میلیون تن کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی وارد ایران می‌شود که تقریباً همه آن از برزیل، آرژانتین و برخی کشورهای دیگر از جمله استرالیا تأمین می‌شود. این در حالی است که بسیاری از کشورهای اطراف ظرفیت‌های بالایی دارند. به عنوان نمونه، قرقیزستان بیست‌ و هشت میلیون تن تولیدات غلات و نهاده‌های دامی دارد و فاصله کمی نیز با ما دارد، اما کمتر به این ظرفیت توجه شده است.
مظفری افزود: یکی از دلایل این اتفاق، سیستم متمرکز تخصیص ارز در کشور بوده است. ارزی که باید برای واردات کالاهای اساسی تخصیص داده می‌شد، بسیار ارزان‌تر بوده و کمتر به دست تجاری رسیده که حجم فعالیتشان کوچک‌تر بوده است. پیش از اجباری شدن ثبت سفارش برای واردات کالاهای اساسی، تجار خراسانی بیش از 90 درصد برنج پاکستانی را وارد می‌کردند، اما پس از اجرای ثبت سفارش، در چهار تا پنج سال گذشته این رقم به کمتر از 10 درصد کاهش یافته است. طبیعی است که این روند بخش مهمی از فرصت تجار استان‌ها را محدود کرده است.
وی با اشاره به تغییرات جدید در سیاست‌های تجاری کشور گفت: امروز این روند در حال معکوس شدن است. دیروز دولت مصوبه‌ای داشت و سخنگوی دولت اعلام کرد که اختیارات واردات کالاهای اساسی به استان‌های مرزی داده می‌شود. ما نیز تلاش خواهیم کرد کالاهای مورد نیاز استان و کشور را از کشورهای همجوار تأمین کنیم. آسیای میانه از مسیر خراسان رضوی قابل دسترسی است و ما دروازه ورود این منطقه هستیم؛ قرقیزستان یکی از کشورهایی است که می‌توانیم از آن گوشت وارد کنیم و کشورهای اطراف نیز این ظرفیت را دارند.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به حجم پایین مبادلات ایران و قرقیزستان تصریح کرد: واقعیت این است که حجم مبادلات با کشورهای اطراف بسیار کم است. حدود 100 میلیون دلار مبادلات تجاری ایران و قرقیزستان رقم قابل توجهی نیست. این در حالی است که فقط صادرات خراسان رضوی به افغانستان در سال گذشته دو میلیارد و دویست میلیون دلار بوده است.
مظفری با اشاره به تجربیات گذشته گفت: در ابتدای فروپاشی شوروی، ایران تجربه موفقی در منطقه نداشت، اما در افغانستان این تجربه بهتر و اصولی‌تر پیش رفت و پس از دوره اول طالبان ایران حضور اقتصادی مؤثرتری در آنجا یافت. اکنون نیز تجربه ارزشمند تجار ایرانی در قرقیزستان می‌تواند کمک کند تا ما بتوانیم در کنار شما گام‌های اساسی برداریم.
وی ادامه داد: تا امروز دولت بخش خصوصی را کمتر باور داشت؛ زیرا درآمدهای نفتی وجود داشت و دولت می‌توانست هر آنچه می‌خواهد با هر قیمت و شرایطی تهیه کند. اما امروز، با کاهش درآمدهای نفتی، دولت ناگزیر شده به‌طور جدی به بخش خصوصی تکیه کند و این موضوع یک فرصت بزرگ برای فعالان اقتصادی است. اگر کنسرسیوم‌های قدرتمند صادرات و واردات تشکیل شود، هر یک از شما می‌توانید در قالب یک ساختار مشخص همکاری کنید و یک کنسرسیوم واردات یا صادرات در قرقیزستان شکل دهید و از ایران وارد کنید یا به ایران صادر کنید.
استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: این روند در دنیا تجربه شده و ما نیز باید به‌تدریج آن را تمرین کنیم. اگرچه فرهنگ مشارکت و کار جمعی در کشور ما چندان جا نیفتاده بود، اما برای موفقیت نیاز داریم این ظرفیت را ایجاد کنیم و با همکاری یکدیگر گام‌های مؤثر برداریم تا اتفاقات بزرگ برای کشور رقم بخورد.
مظفری در پایان گفت: ما در خراسان رضوی میزبان شما هستیم و هر اقدامی که لازم باشد انجام خواهیم داد. حتی اگر هر یک از شما به‌صورت فردی به خراسان مراجعه کنید، استانداری و دستگاه‌های اجرایی استان در خدمت شما خواهند بود.


نظرات شما