دوشنبه ۸ تير ۱۴۰۵
اجتماعی

کاهش تورم ماهانه خرداد در خراسان جنوبی نسبت به میانگین کشور

کاهش تورم ماهانه خرداد در خراسان جنوبی نسبت به میانگین کشور
پیام خراسان - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی از تورم ماهانه استان از ۸.۹ درصد در اردیبهشت، به ۳.۶ درصد در خردادماه سال جاری خبر داد.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی از تورم ماهانه استان از ۸.۹ درصد در اردیبهشت، به ۳.۶ درصد در خردادماه سال جاری خبر داد.

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، علی بهدانی با اشاره به کاهش نرخ تورم ماهانه استان از ۸.۹ درصد در اردیبهشت به ۳.۶ درصد در خرداد سال جاری خاطرنشان کرد: کاهش نرخ تورم، نشان‌دهنده کاهش قابل توجه ۵.۳ واحد درصدی در سرعت افزایش قیمت‌هاست که نشان می دهد بازار و سطح قیمت‌ها در خراسان جنوبی در خرداد با ثبات بیشتری نسبت به میانگین کشور همراه بوده‌ است.
وی ادامه داد: در حالی که در سطح کشور نیز تورم ماهانه کاهش داشته، اما این کاهش از ۸.۸ درصد در اردیبهشت به ۵.۹ درصد در خرداد رسیده که معادل ۲.۹ واحد درصد است، بنابراین کاهش نرخ تورم ماهانه در خراسان جنوبی تقریباً دو برابر میانگین کشور بوده و بیانگر کندتر شدن روند افزایش قیمت‌ها در استان است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اظهار داشت: استان خراسان جنوبی که در شاخص تورم ماهانه در اردیبهشت سال جاری، رتبه ۱۳ کشور را داشت، در خرداد با ۱۸ پله صعود، به رتبه ۳۱ در بین استان‌های کشور دست یافت.
دبیر شورای برنامه ریزی و توسعه با اشاره به اثربخش بودن تصمیم‌ها و برنامه‌ریزی‌های اقتصادی در استان با نظارت و مدیریت استاندار تأکید کرد: در حالی که در خرداد ۱۴۰۴ خراسان جنوبی در نرخ تورم ماهانه، رتبه یک کشور را داشت و به عنوان استان دارای بالاترین نرخ تورم ماهانه معرفی شده بود، با تلاش‌های مستمر انجام شده در خرداد سال جاری و در نرخ تورم ماهانه، در رتبه ۳۱ به عنوان استانی با کمترین نرخ تورم ماهیانه قرار گرفته است.
بهدانی با اشاره به اینکه در شاخص تورم سالانه (۱۲ ماه منتهی به خرداد) نیز هرچند روند افزایشی مشابه کشور مشاهده می‌شود، اما اختلاف استان با میانگین کشوری بسیار محدود است، تصریح کرد: تورم سالانه کشور در خرداد به ۶۲ درصد و تورم سالانه خراسان جنوبی به ۶۲.۴ درصد رسیده که اختلاف آن تنها ۰.۴ واحد درصد است و نشان می‌دهد وضعیت تورمی استان تقریباً هم‌سطح با میانگین کشور قرار دارد.
وی افزود: براساس آخرین آمارهای تورمی، استان خراسان جنوبی در خردادماه عملکرد قابل توجهی در کنترل سرعت افزایش قیمت‌ها داشته و در مقایسه با میانگین کشوری وضعیت مطلوب‌تری را تجربه کرده است.
به گفته وی؛ کاهش قابل توجه تورم ماهانه در خرداد و نزدیک بودن نرخ تورم سالانه استان به میانگین کشوری، بیانگر بهبود نسبی روند کنترل قیمت‌ها و حرکت خراسان جنوبی به سمت ثبات بیشتر در بازار است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گفت: با وجود شرایط خاص کشور و برخی مسائل و مشکلات طبیعی دوران جنگ، اما در کنار پیگیری و حضور میدانی و اثرگذار شخص استاندار، همراهی مجمع نمایندگان استان و تلاش توأم با همدلی مسئولین و مدیران، با انجام سلسله‌ای از اقدامات اثرگذار، از جمله برگزاری مستمر جلسات کارگروه اقتصادی استان توسط معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری، سرکشی های مکرر و منظم از بازار و برگزاری نشست‌های متعدد با تولید کنندگان، واردکنندگان، صادرکنندگان،بازرگانان و دستگاه‌ های نظارتی، شرایط بازار استان از نظر قیمت‌ها تا حد قابل زیادی تثبیت شد.
بهدانی به گشت های نظارتی در استان هم اشاره کرد و گفت: یکی از شاخص ترین ابتکارات استاندار در راستای نظارت مستمر بر بازار که نقش بسیار مهمی در کاهش تورم داشته، ایجاد گشت‌های نظارتی است که به صورت روزانه و بنا به موضوعات مورد نظارت با حضور میدانی و در صحنه مدیران بخش‌های مربوطه انجام و ضمن ارائه تذکرات لازم، در صورت نیاز برای رفع مشکل و یا پیش‌بینی موارد، تصمیم گیری و اقدام شده و گزارش آن نیز به صورت مستمر به حضور استاندار ارائه می گردد.


نظرات شما