سه شنبه ۱۰ شهريور ۱۴۰۵
اجتماعی

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور:

برای حفاظت از یوز آسیایی و زیستگاه‌های در معرض انقراض، تمام‌قد ایستاده‌ایم

برای حفاظت از یوز آسیایی و زیستگاه‌های در معرض انقراض، تمام‌قد ایستاده‌ایم
پیام خراسان - معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: برای حفاظت از سرمایه‌های طبیعی کشور نیازمند تلاش و مشارکت بیشتری هستیم و حفاظت از زیستگاه‌های در معرض انقراض را با تمام ظرفیت‌ها ارتقا خواهیم داد.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: برای حفاظت از سرمایه‌های طبیعی کشور نیازمند تلاش و مشارکت بیشتری هستیم و حفاظت از زیستگاه‌های در معرض انقراض را با تمام ظرفیت‌ها ارتقا خواهیم داد.

پیام خراسان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی ، شینا انصاری در جریان سفر به خراسان‌شمالی و در همایش ملی یوزپلنگ آسیایی در بجنورد گفت: خراسان‌شمالی از غنای قابل توجهی در حوزه ذخایر محیط زیستی برخوردار است و اگرچه تنها هفت درصد از سطح استان در محدوده مناطق حفاظت شده قرار دارد، اما تنوع زیستی قابل توجهی در این منطقه وجود دارد.
وی افزود: وجود گونه‌های ارزشمندی همچون یوز آسیایی، مسئولیت ما را در قبال حفاظت از این زیست‌بوم‌ها و گونه‌های در معرض خطر دوچندان می‌کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به انتخاب پناهگاه حیات‌وحش میاندشت جاجرم از سوی یوز آسیایی گفت: اینکه یوز آسیایی میاندشت جاجرم را برای زیست انتخاب کرده، نشان‌دهنده امنیت و مطلوبیت این زیستگاه است و از این رو باید توجه بیشتری به حفاظت از این منطقه داشته باشیم.
انصاری با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از تجربیات موفق در حوزه حفاظت از محیط زیست، خاطرنشان کرد: باید از دانش بومی و ظرفیت جوامع محلی استفاده کنیم و مشارکت مردم را در حفاظت از محیط زیست افزایش دهیم.
وی ادامه داد: سال گذشته در شورای عالی حفاظت محیط زیست، مجوز قرق‌گاه و حفاظت‌گاه ملی صادر شد تا بتوانیم یک شبکه متصل زیستگاهی ایجاد کنیم و حیوانات با امنیت بیشتری به حیات و بقای خود ادامه دهند.
معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست نیازمند ساز و کار و نظام مشخص است، گفت: نباید صرفاً پروژه‌محور حرکت کنیم، بلکه باید یک نظام پایدار برای حفاظت داشته باشیم و این نظام نباید دستخوش تغییرات مقطعی شود.
انصاری تصریح کرد: در مسیر توسعه نیز باید با قوانین طبیعت پیش برویم؛ رویکردی که متأسفانه در دهه‌های گذشته مورد غفلت قرار گرفته است.
وی از تدوین برنامه جامع تنوع زیستی کشور خبر داد و گفت: این برنامه با تأکید رئیس‌جمهور تهیه شده و باید بر اساس آن مشخص شود که برای حفاظت از تنوع زیستی و سرمایه‌های طبیعی کشور چه اقداماتی باید انجام دهیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به رویکرد دولت چهاردهم در زمینه توسعه پایدار افزود: نگاه دولت چهاردهم، توجه جدی به توسعه پایدار است و در موضوع حفاظت از یوز آسیایی نیز تمام‌قد ایستاده‌ایم.
انصاری با بیان اینکه در مسیر حفاظت از یوز آسیایی مشکلاتی وجود دارد، اظهار کرد: با وجود این مشکلات، پروژه حفاظت از یوز را به‌عنوان یک میراث ملی، نماد شاخص کشور و جلوه‌ای از مسئولیت‌پذیری، با قوت دنبال می‌کنیم و این اقدام ارزشمند باید با همه ظرفیت‌ها ادامه یابد.
وی تأکید کرد: باید تمام ظرفیت‌های موجود را برای حفاظت از سرمایه‌های طبیعی کشور به کار بگیریم و ارتقای حفاظت از زیستگاه‌های در معرض انقراض را با جدیت دنبال خواهیم کرد.


نظرات شما