شنبه ۲۱ شهريور ۱۴۰۵
گفتگو

سایه سنگین بارش‌های سیلابی بر تولید برنج در مازندران

سایه سنگین بارش‌های سیلابی بر تولید برنج در مازندران
پیام خراسان - ایرنا/ معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به تاثیر بارش سیلابی بر عملکرد شالیزارهای استان، گفت: پیش از بارندگی‌های اخیر عملکرد ...
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایرنا / معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به تاثیر بارش سیلابی بر عملکرد شالیزارهای استان، گفت: پیش از بارندگی‌های اخیر عملکرد شالیزارها نسبت به سال گذشته بهتر بود اما بارندگی‌های اخیر موجب کاهش عملکرد در برداشت ارقام پرمحصول شده است.
هادی باقری روز شنبه در نشست شورای کشاورزی مازندران در ساری از اتمام عملیات برداشت برنج در سطح ۹۰ درصد شالیزارهای استان خبر داد و افزود: از مجموع ۲۰۸ هزار هکتار شالیزار ۱۸۲ هزار هکتار به کشت ارقام محلی و بیش از ۲۵ هزار هکتار به ارقام پرمحصول اختصاص داشته است.
وی با اشاره به اینکه پیش از بارندگی‌های اخیر عملکرد شالیزارها نسبت به سال گذشته بهبود یافته بود، افزود: متوسط عملکرد ارقام محلی ۵ هزار و ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار و ارقام پرمحصول ۸ هزار و ۳۱ کیلوگرم در هکتار بود اما بارندگی‌های اخیر موجب کاهش عملکرد در برداشت ارقام پرمحصول به‌ویژه در شهرستان‌های شرقی استان خواهد شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران درخصوص میزان دقیق خسارات وارده به شالیزارهای استان، تصریح کرد: بررسی‌های کارشناسان جهاد کشاورزی در حال انجام است اما هنوز اطلاعات به‌طور کامل جمع‌بندی نشده است.
باقری یادآور شد: بیشترین سطح خسارت متوجه اراضی شالیزاری شهرستان‌های بهشهر و میاندورود بوده است.
وی درباره میزان خسارت در اراضی که مجدداً نشا شده یا کشت رتون داشتند، بیان کرد: اراضی که در مرحله نشای مجدد یا پرورش رتون به سمت رسیدگی نهایی می‌رفتند احتمال خسارت بیشتری دارند.
معاون جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: در اراضی که نشای مجدد انجام شده، خسارت کمتری مشاهده می‌شود اما در نهایت میزان خسارت به شرایط پایدار جوی و شدت بارندگی‌ها بستگی خواهد داشت.
باقری تاکید کرد: تا زمانی که شرایط جوی پایدار نشده و تمامی عملیات برداشت به اتمام نرسد ارائه آمار دقیق خسارات میسر نخواهد بود.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.


نظرات شما