چهارشنبه ۱ مهر ۱۴۰۵
اجتماعی

مدیرکل امور زنان استانداری خراسان رضوی تاکید کرد؛

نقش‌آفرینی زنان در بهینه‌سازی مصرف انرژی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی

نقش‌آفرینی زنان در بهینه‌سازی مصرف انرژی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی
پیام خراسان - مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی بر ضرورت نقش‌آفرینی مؤثر زنان در حوزه‌های مختلف از جمله بهینه‌سازی مصرف انرژی و انرژی‌های تجدیدپذیر تأکید کرد.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی بر ضرورت نقش‌آفرینی مؤثر زنان در حوزه‌های مختلف از جمله بهینه‌سازی مصرف انرژی و انرژی‌های تجدیدپذیر تأکید کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، فاطمه حامد در نشست شورای مشاورین امور بانوان و خانواده دستگاه‌های اجرایی استان با تأکید بر ضرورت جدی‌تر گرفتن نقش مشاوران امور بانوان در دستگاه‌های اجرایی، اظهار کرد: هدف از برگزاری این جلسات، تعامل و هم‌افزایی است و مشاور امور بانوان صرفاً یک کارمند دستگاه اجرایی با وظایف اداری نیست؛ هر یک از ما علاوه بر وظایف قانونی و اداری، مسئولیت‌هایی در حوزه زنان و خانواده داریم. اگر امروز اعتیاد به سمت زنانه و دخترانه شدن پیش می‌رود، نشان می‌دهد که ما به اندازه کافی خوب کار نکرده‌ایم. بنابراین زمانی که دستگاه‌ها گزارش کار ارائه می‌کنند، صرفاً به عنوان گزارش کار به آن نگاه نکنید، بلکه موضوعات را رصد کنید و ببینید دستگاه شما چگونه می‌تواند برای رفع مسائل و مشکلات مطرح‌شده کمک کند.
وی افزود: یکی از موضوعات مطرح‌شده، انرژی‌های تجدیدپذیر و نقش زنان در بهینه‌سازی مصرف انرژی بود. مدت‌هاست در این زمینه کار می‌کنیم و تفاهم‌نامه‌ای نیز با شرکت برق استان داشتیم، اما تفاهم‌نامه‌ای که استاندار امضا کردند، فرصتی است که بتوان نقش زنان را جدی‌تر دید. باید از حاشیه‌هایی که برای زنان تعریف شده خارج شویم و بدانیم با توجه به اینکه ۵۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهیم، در حوزه‌های مختلف می‌توانیم نقش تأثیرگذار و بسزایی داشته باشیم. برای این تفاهم‌نامه زحمات فراوانی کشیده شد تا نشان دهیم زنان در مصرف بهینه انرژی و نیروگاه‌های خورشیدی چقدر می‌توانند اثرگذار باشند. نیروگاه‌های خورشیدی با همت کمیته امداد برای زنان سرپرست خانوار به منبع درآمد بسیار خوبی تبدیل شده و بهزیستی و جهاد کشاورزی نیز در این زمینه اقداماتی انجام می‌دهند. از شما می‌خواهم اجرای این تفاهم‌نامه و سایر تفاهم‌نامه‌هایی را که دفتر زنان انجام می‌دهد، بسیار جدی بگیرید. در تفاهم‌نامه با انتقال خون نیز اقداماتی انجام شده که از دستگاه‌های اجرایی می‌خواهم این موضوع را جدی بگیرند تا بتوانیم در حوزه‌های مختلف نقش‌آفرینی داشته باشیم.
مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی ادامه داد: در بحث آسیب‌های اجتماعی، گزارش خوبی ارائه شد، اما باید ببینیم نقش مشاوران امور بانوان در کاهش و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی چقدر است و هر کدام از شما در دستگاه اجرایی خود به عنوان مشاور امور بانوان و خانواده چقدر به این موضوع توجه کرده‌اید. از شما می‌خواهم این موضوع را بسیار جدی بگیرید و مصوباتی را که ارسال می‌شود، حتماً پیگیری کنید؛ زیرا این بلا و آسیب در کنار ماست و اگر امروز در مسئولیتی که به ما سپرده شده غفلت کنیم، خانواده و کار ما را بازخواست خواهد کرد. همچنین سازمان بهزیستی با وجود مسئولیت‌های متعددی که به آن واگذار شده، قرار نیست همه این مسئولیت‌ها را به تنهایی انجام دهد. اگر در مراکز بهزیستی، چه در شهرستان‌ها و چه در مشهد، عنوان می‌شود فنی و حرفه‌ای همکاری نمی‌کند، جای تأسف دارد. اگر دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان‌ها در مورد بستری کردن زن معتاد متجاهر، موضوع پرداخت هزینه را مطرح می‌کنند، این نیز جای تأسف دارد. از دانشگاه علوم پزشکی، اداره تعاون، آموزش و پرورش، حوزه اشتغال، صنعت، معدن و تجارت، شرکت شهرک‌های صنعتی و سایر دستگاه‌ها می‌خواهم در هر زمینه‌ای که فعالیت می‌کنند، این موضوع را جدی بگیرند و با بهزیستی همکاری کنند. موضوعات را در جلسه آتی شورای اداری استان به استاندار منتقل خواهیم کرد و از شما نیز می‌خواهم پیگیری کنید و اگر از سوی رؤسای دستگاه‌ها مقاومتی برای کار در حوزه زنان وجود دارد، آن را منعکس کنید.
حامد با اشاره به برنامه‌های پیش‌رو در حوزه زنان و خانواده گفت: آذرماه میلاد حضرت زهرا(س) و هفته گرامیداشت مقام زن و روز مادر را داریم و با توجه به شرایط ناگواری که کشور در یک سال و اندی گذشته داشته و تأخیرهایی که اتفاق افتاده، از همین الان جلسات خود را برای برنامه‌ریزی برگزار کنید و هر دستگاه اجرایی دو پیشنهاد برای جامعه هدف خود ارائه دهد تا امسال این ایام را به صورت ویژه برگزار کنیم. همچنین رویداد ملی جایزه جوانی جمعیت در هفت بخش تخصصی خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم‌نهاد، دستگاه اجرایی، شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی، مدیران و نخبگان استانی برگزار می‌شود و زمان برگزاری آن ۲۴ آبان است؛ از شما می‌خواهم اطلاع‌رسانی و پیگیری لازم را برای تشویق همکارانتان به ثبت‌نام در این رویداد انجام دهید. استان ما یکی از استان‌های پیشرو در حوزه جوانی جمعیت است و باید مشارکت در این طرح جدی گرفته شود. همچنین با توجه به وضعیت ذخایر خون استان و اینکه بانوان کمتر به سمت اهدای خون می‌روند، موضوع اهدای خون را نیز جدی بگیرید.
وی تأکید کرد: هفته دفاع مقدس نیز نزدیک است و از شما می‌خواهم هر دستگاه اجرایی حداقل دو برنامه خاص و نوآورانه در حوزه زنان و خانواده طراحی کند و به سمت برنامه‌های کلیشه‌ای نروید تا برای اجرای آن‌ها فرصت کافی داشته باشیم. همچنین در حوزه اشتغال بانوان، موضوع توانمندی‌های زنان و خانواده‌های کارکنان را رصد کنید و از تجربه‌های نو و جدید استفاده کنید. در سال گذشته نیز اقدامات خوبی برای فضاسازی شهرها به مناسبت هفته زن انجام شد و امیدواریم امسال این اقدامات افزایش پیدا کند. همچنین برای تفاهم‌نامه انتقال خون، مکاتبات لازم انجام شده و قرار است در شهریورماه برنامه‌هایی با همراهی دستگاه‌ها و شهرستان‌ها اجرا شود.


نظرات شما