شنبه ۲ آبان ۱۴۰۵
اجتماعی

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری منطقه آزاد سرخس با منطقه آزاد دنغره تاجیکستان

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری منطقه آزاد سرخس با منطقه آزاد دنغره تاجیکستان
پیام خراسان - تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی میان منطقه آزاد سرخس و منطقه آزاد دنغره تاجیکستان با هدف کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری، توسعه لجستیک و گسترش تولیدات مشترک منعقد شد.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی میان منطقه آزاد سرخس و منطقه آزاد دنغره تاجیکستان با هدف کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری، توسعه لجستیک و گسترش تولیدات مشترک منعقد شد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، این تفاهمنامه در سومین روز سفر هیئت استان خراسان رضوی به تاجیکستان منعقد گردید.
محسن پوراحمدی، عضو هیأت رئیسه منطقه آزاد سرخس در اینباره اظهار کرد: در جریان حضور استاندار خراسان رضوی در شهر دوشنبه و دیدار با مقامات تاجیکستان، سفیر ایران و مسئولان این کشور، توافقی با منطقه آزاد دنغره انجام شد که زمینه همکاری‌های اقتصادی مشترک را فراهم می‌کند.
وی افزود: ایجاد منطقه آزاد مشترک، توسعه همکاری‌های لجستیکی، کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری، تسهیل تبادلات پولی و بانکی، همکاری در حوزه بیمه و بورس و مشارکت در تأمین کالاهای اساسی و تولیدات مشترک، از موضوعات مطرح‌شده در تفاهم‌نامه است. همچنین با توجه به اینکه خط ریلی منطقه آزاد دنغره به شبکه ریلی سرخس متصل است، می‌توانیم در حوزه لجستیک و تبادل کالا همکاری زیادی داشته باشیم. این ظرفیت می‌تواند زمینه گسترش همکاری‌های تجاری و استفاده بیشتر از امکانات حمل‌ونقل دو منطقه را فراهم کند.
پوراحمدی با اشاره به ضرورت کاهش هزینه‌های فعالیت اقتصادی در دو منطقه اظهار کرد: در این تفاهم‌نامه توافق کردیم برای کاهش هزینه‌ها و ایجاد صرفه اقتصادی برای سرمایه‌گذاران همکاری کنیم. بر این اساس، هر اندازه منطقه آزاد دنغره خدمات و مشوق‌های خود را برای سرمایه‌گذاران ایرانی افزایش دهد، منطقه آزاد سرخس نیز متناسب با آن برای سرمایه‌گذاران تاجیک تسهیلات و مشوق‌هایی در نظر خواهد گرفت.
وی توسعه تولیدات مشترک را از دیگر محورهای این تفاهم‌نامه عنوان کرد و افزود: در این تفاهم‌نامه، همکاری در حوزه مبادلات پولی و بانکی، بیمه، بورس و کالاهای اساسی نیز پیش‌بینی شده است. با توجه به برخورداری منطقه آزاد دنغره از منابع آبی مناسب، می‌توانیم زمینه مشارکت سرمایه‌گذاران دو طرف در تولیدات آب‌بر را فراهم کنیم و با ایجاد شرکت‌های مشترک و توسعه برندهای مشترک، همکاری‌های تولیدی را گسترش دهیم.
عضو هیأت رئیسه منطقه آزاد سرخس ادامه داد: بررسی اولیه قوانین و مقررات منطقه آزاد دنغره نشان داد که این مقررات تفاوت چندانی با مقررات مناطق آزاد ایران ندارد و امکان همکاری با فعالان اقتصادی این منطقه در حوزه‌های مختلف سرمایه‌گذاری وجود دارد. به گفته مدیر منطقه آزاد دنغره، ۱۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری ایرانیان در این منطقه انجام شده است. امیدواریم زمینه حضور سرمایه‌گذاران تاجیک در منطقه آزاد سرخس نیز فراهم شود و بتوانیم با جذب سرمایه‌گذاری متقابل، همکاری‌های مشترک اقتصادی را توسعه دهیم.
پوراحمدی با اشاره به پیشنهاد ایجاد دفتر مشترک برای تسهیل ارتباطات اقتصادی دو منطقه افزود: اعلام آمادگی داریم در سرخس دفتری در اختیار منطقه آزاد دنغره قرار دهیم و در مقابل، آن‌ها نیز دفتری برای منطقه آزاد سرخس اختصاص دهند تا ارتباط سرمایه‌گذاران دو طرف تسهیل شود. این اقدام می‌تواند زمینه همکاری بیشتر در حوزه خدمات لجستیکی، سرمایه‌گذاری و مبادلات پولی و بانکی را فراهم کند.


نظرات شما