روند اجرای سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده استان کرمان بررسی شد
معاونت امور زنان و خانواده
بزرگنمايي:
پیام خراسان - در جلسه آنلاین شورای برنامه ریزی و توسعه استان کرمان با حضور معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده و استاندار، مدیران کل و نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، اجرای سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده استان گزارش شده و مورد بررسی قرار گرفت.
در جلسه آنلاین شورای برنامه ریزی و توسعه استان کرمان با حضور معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده و استاندار، مدیران کل و نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، اجرای سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده استان گزارش شده و مورد بررسی قرار گرفت. معصومه ابتکار در این نشست وبیناری با اشاره به اینکه نشست حاضر دهمین جلسه معاونت امور زنان و خانواده با استان ها به منظور گزارش گیری در خصوص چگونگی اجرای سند ارتقاء وضعیت زنان در استان هاست، اظهار داشت:
از اقدامات مهم دولت این بوده که بحث زنان و خانواده از یک موضوع مناسبتی به یک برنامه اجرایی با هدف رسیدن به شاخص های عدالت جنسیتی تبدیل شده است. این هدف در سطح ملی با تشکیل ستاد ملی زن و خانواده با حضور رییس جمهور، تصویب شاخص های عدالت جنسیتی، تدوین اسناد ارتقاء وضعیت زنان استان ها در سال 97 واجرایی شدن این اسناد با راه اندازی سامانه رصد و پایش پیگیری می شود.
ابتکار افزود: اکنون یک برنامه مبتنی بر اطلاعات بومی هر استان داریم که همه دستگاه ها در آن به فراخور شرایط و نیاز هر استان و بر اساس ظرفیت های موجود، سهم و نقش دارند.
وی با اشاره به اینکه موضوع عدالت از آرمان های اصلی انقلاب اسلامی ایران و تحقق آن از مطالبات اصلی مردم بوده، گفت: عدالت شئون مختلفی دارد که یکی از ابعاد آن عدالت جنسیتی است.
معاون رییس جمهور با تاکید بر اینکه زنان ما از میان برداشتن تبعیضات ناروا را مطالبه می کنند، تصریح کرد: شرایط جهان نسبت به گذشته متفاوت است و ما هم با شرایط متفاوتی روبرو هستیم؛ دختران روستایی ما با دسترسی به اینترنت در واقع با شاهراه های اطلاعاتی در سطح جهان مواجه هستند و در موقعیتی که کشور ما با پمپاژ اطلاعات نادرست و جنگ روانی روبروست، کار ما دشوارتر است.
وی با اشاره به اینکه دولت برای تحقق این عدالت تلاش زیادی کرده، اجرای طرح توان افزایی زنان سرپرست خانوار با همکاری وزارت کشور و سازمان های مردم نهاد، همچنین اجرای طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار با مشارکت جهاد دانشگاهی براساس الگوی مشاغل خانگی و همکاری با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری برای ارتقاء مهارت زنان کارآفرین در استفاده از بازارهای فروش مجازی را از این جمله عنوان و تاکید کرد که دولت با تقسیم کار بین دستگاهی و الگوسازی و اعتبارات ملی در این حوزه فعال بوده است.
معاون رییس جمهور همچنین از نماینده مجلس شورای اسلامی حاضر در جلسه درخواست کرد تا موضوع اعلام وصول لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت را پس از حدود سه ماه که تقدیم مجلس شده پیگیری کند.
ابتکار گفت: یکی از اقدامات معاونت در امور تامینی و تدوین لوایحی است که بر اساس مطالبات زنان و خانواده ها تهیه می شود و از مهمترین این لوایح که اجماع دو قوه قضائیه و مجریه را دارد، لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت است که انتظار داریم که نه تنها اعلام وصول کنند، بلکه سریعاً تشریفات قانونی و تصویب آن که مطالبه عمومی مردم است انجام شود.
محمد رضا ابراهیمی پور نماینده مردم کرمان و راور نیز با بیان اینکه امسال به صورت آزمایشی طرح کارآفرینی و اشتغال خانواده ها در استان کرمان اجرا می شود، گفت: مجلس اعتبارات بسیار خوبی برای کارآفرینی و اشتغال در نظر گرفته و پیشنهاد می کنم با توجه به ظرفیت های استان کرمان در سال 1400 طرح پایلوت با رویکرد اشتغال در حوزه کارآفرینی زنان در استان کرمان اجرا شود.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه استان کرمان رتبه چهارم شاخص های فناوری را کسب کرده، ظرفیت های خوبی دارد که می توان در اجرای طرح پایلوت اشتغال و کارآفرینی زنان سرپرست خانوار از این ظرفیت نیز استفاده کرد.
در این جلسه علی زینی وند استاندار کرمان تصویب سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده در استان را اقدام موثری دانست و گفت: کرمان به لحاظ نیروی انسانی جزو استان های پیشرو بوده و زنان استان در برخی از حوزه ها پیشرو هستند، مانند اینکه در مدیریت میانی حدود 23 درصد این سهم را به خود احتصاص داده اند اما سهم آنان در پست های بالاتر اندک است.
وی با اشاره به گزارش سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان، گفت: نرخ مشارکت زنان پایین و بیکاری در بین زنان استان بالاست، چرا که مثلا در بخش گردشگری رشد قابل توجهی صورت نگرفته و یا کشاورزی استان سنتی و مرد محور است که سبب نرخ بالای بیکاری در بین زنان استان شده است.
وی با تشریح برنامه هایی که در سال جاری در استان تدوین شده، عنوان کرد: برنامه های مفصلی برای توسعه و پیشرفت استان تدوین کرده ایم و تمرکز امسال ما روی فعال کردن ظرفیت های نهان استان است.
در ادامه این نشست فاطمه السادات حسینی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان اظهار داشت: آمار زنان تحصیل کرده استان کرمان بیشتر از سایر استان هاست و حمایت استانداران و مدیران ازحوزه زنان موجب شده ما در بخش های مختلف رتبه های خوبی در کشور کسب کنیم.
وی افزود: در سال های اخیر حدود 50 طرح با حدود 5 میلیارد تومان اعتبار در حوزه زنان اجرا کردیم و در این مسیر تلاش کردیم از ظرفیت سازمان های مردم نهاد بهره ببریم.
حسینی طرح "کمند" با محوریت دانشگاه شهید باهنر، طرح یاری گران زندگی، اعطای تسهیلات به زنان کارآفرین روستایی، طرح جهش حرکت و تعامل و همکاری با بانک توسعه تعاون در راستای حمایت از زنان کارآفرین روستایی را از جمله طرح های در حال اجرا یا در دستور کار در استان کرمان برشمرد.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری برنامه های امور بانوان و خانواده در پنج محور و 20 طرح مهم فرهنگی تدوین شده، عنوان کرد: یکی از طرح های بسیار مهم "جهش حرکت" است که در سال گذشته کلید خورد و هدف ما تجمیع ظرفیت های دولتی و خصوصی و پرهیز از موازی کاری بود که به منظور ساماندهی و اشتغال خانواده های روستائی، دنبال می شود.
در این نشست تعدادی از مدیران و یا مجریان طرح های مرتبط با زنان و خانواده به ارایه گزارش از پرداختند.
معصومه ابتکار در خاتمه اظهار با تاکید بر ورود این گزارش ها و اطلاعات به سامانه رصد و پایش، شاهد انتشار عملکرد یک ساله اجرای سند ارتقا وضعیت زنان و خانواده استان کرمان باشیم.
-
دوشنبه ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۲:۲۳
-
۴۹ بازديد
-
-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/348250/