پیام خراسان

آخرين مطالب

نمایشگاهی به یاد 17 هزار زن شهید، جانباز و آزاده شهرداری تهران

نمایشگاهی به یاد 17 هزار زن شهید، جانباز و آزاده
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - آئین های مربوط به گرامیداشت آزادسازی خرمشهر عموما در روایتی مردانه از این اتفاق محصورند. امسال اما اداره کل امور بانوان شهرداری تهران با همکاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و بنیاد شهید و امور ایثارگران، نمایشگاهی متفاوت برای یادبود این واقعه برگزار کرده تا یادآور زنانی باشد که در طول هشت سال جنگ تحمیلی، فداکارانه برای دفاع از ایران ایستادند.

به گزارش شهر، به نقل از اداره کل امور بانوان شهرداری تهران همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر، نمایشگاهی از آثار حجمی را با عنوان «یادبود هفده هزار زن شهید، جانباز و آزاده» افتتاح شد. آئین افتتاح این نمایشگاه با حضور مدیران ارشد شهرداری تهران و هنرمندان و اساتید این حوزه در سالن لرزاده فرهنگستان هنر برگزار شد. این نمایشگاه که پذیرای آثار 16 هنرمند در زمینه حجم و مجسمه سازی است، کار خود را از روز چهارم خرداد آغاز کرده، تا هجدهم خرداد پذیرای علاقه‌مندان خواهد بود.
نمایشگاه «یادبود هفده هزار زن شهید، جانباز و آزاده» در دو بخشِ مسابقه و آثار مدعوین برگزار شده است و آثار منتخبی که در این نمایشگاه به مرحله اکران رسیده اند، همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر و به مدت 14 روز در سالن لرزاده فرهنگستان هنر واقع در خیابان ولیعصر به نمایش در می‌آیند و در روز آخر نمایشگاه طی آیین اختتامیه از سه اثر برگزیده نهایی این نمایشگاه تقدیر به عمل خواهد آمد. بنابر اعلام مسئولان این رویداد در پایان این نمایشگاه، از تک اثر برگزیده برای اجرا در یکی از مناطق پرتردد شهری رونمایی خواهد شد.
قدرت الله معماریان یکی از هنرمندانی است که با مجموعه ی «چهار اثر» در این نمایشگاه حاضر شده است. به گفته او در این اثر، شخصیت زن و مادر به عنوان محور ایثار در نظر گرفته شده و تلاش او بر این بوده که هویت فداکار زن و مادر در فرهنگ ایرانی را در قالب این اثر حجمی به نمایش بگذارد.
علیرضا افشین راد یکی دیگر از هنرمندانی است که آثارش برای نمایش در این رویداد پذیرفته شده است. او با یک اثر حجمی ترکیبی در این نمایشگاه حاضر شده است، اثر او برآیندی ترکیبی از متریال های فیزیکی و بازی با نور و صداست. افشین راد در ارتباط با نقش زنان در ایستادگی و مقاومت آنها در جنگ، زنان را به سروهای مقاومی تشبیه کرده است که در صحنه ی نبرد نه مردانه بلکه به عنوان زنان قدرتمند حضور داشتند. به تعبیر او یک اشتباه تاریخی در به کار بردن لفظ مقاومت مردانه وجود دارد، اشتباهی که باعث می‌شود به نقش زنان ایثارگر ایرانی، چنان که باید توجه نشود.
سید محی الدین فاضلیان مدیر کل فرهنگی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز یکی دیگر از مسئولان شهرداری بود که در آئین افتتاح این نمایشگاه حضور داشت. او پس از بازدید از نمایشگاه این آثار حجمی را یادآور رشادت و بزرگواری زنان شهید، جانباز و آزاده ایران زمین عنوان کرد و بر لزوم بازاندیشی در روایت جنگ و توجه بیشتر به نقش زنان تأکیبد کرد.
این نمایشگاه را می‌توان اولین نمونه از این دست رویدادها در بزرگداشت آزادسازی خرمشهر دانست. شهری که روزگاری قلب همه ایرانیان با شنیدن اخبار آن به درد می‌آمد، شهری که داستان‌های بیشمار از رشادت زنان و مردان برای حفاظت از آن وجود دارد و با رجوع به حافظه تاریخی مردم این کشور، میتوان ادعا کرد که یکی از شادترین روزهای مردم این سرزمین، روز آزادسازی آن بوده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/366789/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امباپه و گولر، محو تکنیک کواراتسخلیا در جریان دیدار رئال و پاریس

یامال هفته آینده قراردادش را دوباره تمدید می‌کند

روپایی لامین یامال مقابل دیوار چین

محمد کودوس اولین خرید فرانک در تاتنهام

15 گل برتر جنوا در سری آ 2024/25

متن کامل پیام خداحافظی لوکا مودریچ با رئال

پیام مالدینی برای تئو: دل‌مان برایت تنگ می‌شود

اثر جدید حمید سحری؛ پی اس جی 4-0 رئال مادرید

نگاهی به 15 گل برتر کومو در سری آ ایتالیا

طنین شعار مرگ بر اسرائیل در حرم مطهر رضوی

دوره کشوری توانمندسازی منابع انسانی آموزش و پرورش در مشهد برگزار می شود

داروی ریزش مو ستاره اتلتیک را بیچاره کرد!‏

نیم‌نگاه بارسلونا به شرایط جذب دو مدافع میانی بایرن مونیخ

ناکامی دوباره ناتینگهام فارست در راه جذب یوان ویسا

بمب بعدی رئال تایید شد؛ دفاع وسط لیورپول!‏

باشگاه الهلال عربستان با انتشار ویدیویی از انتقال تئو هرناندز به این تیم خبر داد

توتونچی: پسر من از مدافعان رئال مادرید بهتر است

15 گل برتر تورینو در سری آ 2024/25

بمب نقل و انتقالات؛ احمد نور، پرسپولیس!

اورونوف دوباره به پرسپولیس پیوست!

همسر امام جمعه سابق مشهد دارفانی را وداع گفت

جابه‌جایی بیش از 716 هزار مسافر توسط ناوگان حمل‌ونقل خراسان جنوبی

سیمون آدینگرا به ساندرلند پیوست

توقف مذاکرات ناپولی و گالاتاسارای بر سر ویکتور اوسیمن

اتفاق تاریخی؛ آرسنال برای جذب اولیویا اسمیت رکورد نقل و انتقالات فوتبال زنان را می‌شکند

بایرلورکوزن با 2 خرید از آیندهوون، جای خالی فلوریان ویرتس را پر می‌کند

تئو هرناندز: میلان همیشه اولویت من بود اما همیشه همه‌چیز به یک نفر بستگی ندارد

مورگان گیبس وایت به تاتنهام پیوست

غندی پور به شباب الاهلی پیوست

پلی به گذشته؛ پیوستن کریم بنزما به رئال مادرید در سال 2009

در چنین روزی؛ صعود آرژانتین به مرحله بعدی کوپا آمریکا با پیروزی برابر کاستاریکا در روز بریس آگوئرو

ناراحتی برایان امبومو از طولانی شدن روند انتقالش به منچستریونایتد

دستور استاندار خراسان رضوی برای فعالیت مجدد شورای احیای توس

اهدای عضو به 3 بیمار زندگی دوباره بخشید

تلفات و ضایعات حوزه دام و غذا، بسیار و بهره وری پایین است

سیتی برای یک انتقال بزرگ آماده می‌شود

یک خبر خوشحال‌کننده به بارسلونا رسید

توافق با فنر؛ مهاجم پاریس از اینتر دور شد

یک جام، چهار رؤیا؛ نبرد جوکوویچ، سینر، آلکاراس و فریتز برای جاودانگی

آماری از مسی که بهتر است رئال نبیند!

چیرو ایموبیله به بولونیا پیوست

غیرمنتظره؛ غندی‌پور به شباب الاهلی پیوست!

درخواست استقلال از علی کریمی، به اردوی ترکیه بیا!

تئو هرناندز به الهلال پیوست

رفع مشکل همه روستا‌های دارای تنش آبی کشور در دستور کار است

برگزاری محفل قرآنی «به سوی فتح» در حرم مطهر رضوی

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی از حوزه های برگزاری آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی

لورنز، پسر ریو فردیناند، به برایتون پیوست؛ فصلی جدید برای «نپو بیبی» دنیای فوتبال

تاتنهام به دنبال جادوگر قرمزپوش؛ اسپرز، مورگان گیبس وایت را می‌خواهد

ملاقات تئو هرناندز با رییس باشگاه الهلال عربستان در پاریس؛ درخواست مستقیم اینزاگی اجرا می‌شود