پیام خراسان

آخرين مطالب

گوشت گیاهی پروتئین گوشت واقعی را ندارد علمي

گوشت گیاهی پروتئین گوشت واقعی را ندارد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - محققان دانشگاه ایالتی اوهایو در آخرین یافته‌های خود اظهار کرده‌اند میزان مغذی بودن گوشت‌های گیاهی نسبت به گوشت واقعی/حیوانی کمتر است.

به گزارش اس اف، گوشت‌های گیاهی دارای پروتئین مشابه گوشت واقعی نیستند و این باعث می‌شود که مواد مغذی کمتری نسبت به گوشت واقعی داشته باشند. گروهی از محققان دانشگاه ایالتی اوهایو می‌گویند، آزمایش‌های آنها نشان داده که سلول‌های انسانی، پروتئین‌های کمتری را از شبه گوشت دریافت می‌کنند، زیرا جذب آنها سخت‌تر است. این کشف می‌تواند به توسعه محصولات سالم‌تری مانند فیله ماهی سرخ شده ایجاد شده از شبه گوشت سالم‌تر منجر شود.
پروفسور "اسوالدو کامپانلا"(Osvaldo Campanella) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: جمعیت رو به رشد زمین چالش تامین پروتئین کافی از گوشت بدون به خطر انداختن اکوسیستم را افزایش داده است. علاوه بر این، نگرانی‌ها در مورد امنیت غذایی و آگاهی از یک رژیم غذایی سالم، تمرکز را از محصولات گوشتی سنتی به سوی محصولات گوشتی مبتنی بر پروتئین گیاهی(MAs) تغییر داده است.
محصولات گوشتی مبتنی بر پروتئین گیاهی حاوی پروتئین فراوان و چربی اشباع شده و کلسترول ناچیز است که به کاهش بروز چاقی و بیماری‌های قلبی عروقی کمک می‌کند. با این وجود، پروتئین‌های گیاهان معمولا قابلیت هضم پایین‌تری نسبت به همتایان حیوانی خود دارند.
شبه گوشت‌ها از چه چیزی ساخته شده‌اند؟
گیاهان سرشار از پروتئین مانند سویا جایگزین ترکیبات رایج در محصولات گوشتی هستند. با این حال، مشخص نیست که واقعا چه مقدار پروتئین آنها وارد سلول‌های انسانی می‌شود. این محققان یک مدل شبه گوشت ساخته شده از سویا و گلوتن گندم را با یک ماشین تولیدی به نام اکسترودر(extruder) ایجاد کردند.
اکستروژن یا روزن‌رانی یکی از روش‌های حجمی، برای تغییر شکل مواد به منظور کاهش ضخامت یا سطح مقطع آنها است که در نتیجه آن، قطعاتی با سطح مقطع صاف و عمودی تولید می‌شوند.
برای تقلید از ظاهر و بافت گوشت واقعی، محققان گیاهان را به پودر تبدیل کرده و با چاشنی‌ها مخلوط می‌کنند. سپس آن مخلوط‌ها حرارت داده می‌شوند، مرطوب می‌شوند و پردازش می‌شوند. طرفداران گوشت گیاهی اغلب این محصولات را برای سلامت انسان بهتر از گوشت حیوانات می‌دانند زیرا مواد تشکیل دهنده آن دارای پروتئین بالا و چربی‌های نامطلوب کمی هستند.
متاسفانه، این پروتئین‌ها به پپتیدهای قابل جذب تجزیه نمی‌شوند. دکتر کامپانلا و همکارانش با مقایسه گوشت خود با یک تکه مرغ واقعی آزمایش را یک گام فراتر بردند. وقتی آن گوشت گیاهی را باز کردند، دارای قطعات فیبری بلند درست مانند گوشت مرغ واقعی بود. محققان تکه‌هایی از هر کدام را خرد کرده و با آنزیمی که بدن انسان برای هضم غذا استفاده می‌کند، تجزیه کردند. اسکن‌ها نشان داد که پروتئین‌های موجود در شبه گوشت‌ها نسبت به مرغ واقعی از قابلیت محلول در آب پایینی برخوردار هستند.
گوشت واقعی همچنان منبع اصلی پروتئین است
پس از شبیه‌سازی هضم توسط سلول‌های روده انسان، پپتیدهای محلول در شبه گوشت‌ها وزن مولکولی بالاتری داشتند و آب را دفع می‌کردند و این به آن معنا بود که جذب کمتری داشتند. گوشت واقعی تمام آمینو اسیدهای ضروری مورد نیاز بدن ما را تامین می‌کند. محصولات حیوانی با کیفیت‌ترین منبع پروتئین هستند.
اکنون محققان قصد دارند مواد دیگری را شناسایی کنند که می‌تواند به افزایش جذب پپتید شبه گوشت‌ها کمک کند.
یافته‌های این مطالعه در مجله "Agricultural and Food Chemistry" منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/460259/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کوکوریا: من دمبله را ناک‌اوت کردم

مسئولان رئال به آلونسو اختیار تام دادند

کشف سکه‌های تاریخی و لیوان نقش‌دار در اسفراین

احداث مسکن برای بیماران خاص با حمایت آستان قدس رضوی

انجام بیش از 15 انتصاب در حوزه زنان توسط رئیس جمهور

افزایش تولیدات در کویرتایر

تقویت حضور تولیدات مردمی در شبکه خاوران

دبل «مسی» در بازی مقابل نشویل

با دستور فلیک، ستاره بارسا ماندنی شد

احتمال تغییر نام تیم ردبول به فرستاپن

لامین یامال، جوان‌ترین بازیکن برتر تاریخ

پیام بی‌سابقه رئال برای ژابی: اخراج آزاد!

سانتی کاسورلا کاپیتان اوویدو می‌ماند

جدال جذاب در فینال جام‌جهانی باشگاه‌ها

قصه طارمی با آقای خاص به اما و اگر کشید

درخشش خراسان رضوی در مسابقات بدمینتون بانوان ناشنوا

برپایی نمایشگاه گروهی نقاشی رهایی هنر 4 در نیشابور

برگزاری نشست هم‌اندیشی اداره بازنشستگان آموزش و پرورش خراسان رضوی با شرکت بیمه آتیه‌سازان

ادامه ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان همراه با افزایش سرعت باد

تولید حدود 5 هزار تن فرآورده‌های دامی در خراسان جنوبی

مدافع جنجالی در فهرست فروش اینزاگی

گلزنی دی‌ماریا برای روزاریو سنترال از روی نقطه پنالتی

بازگشت باشکوه به خانه

ماسکرانو: مسی حالا سه روز یک‌ بار رکورد می‌شکند

گران‌ترین خرید تاریخ لورکوزن رسمی شد

مسی با 16 گل برترین گلزن فصل جاری MLS شد

دروازه‌بان استقلال از سفر به ترکیه جا ماند

مناسبت روز/ یکشنبه، 22 تیر ماه

قاچاقچی سوخت محکوم شد/ قاچاقچی تنباکو تعزیر شد

رشد چهار میلیون دلاری تراز تجاری خراسان‌شمالی

صادرات محصولات پتروشیمی خراسان در صدر

دعوت 8 شطرنج‌باز خراسان رضوی به اردوی تیم دعوت

تامین اعتبار بازسازی برج تاریخی «رادکان» چناران

بازرسی از 22 هزار واحد اقتصادی درخراسان رضوی

مراسم سوگواری ایام ماه محرم در نمازخانه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

پالمر و دمبله با جام روی پشت‌بام 70 طبقه نیویورک

استاندار خراسان رضوی: عشایر، از ظرفیت‌های مهم تامین پروتئین در استان

فراخوان طراحی المان‌های گل بهار 1405 در مشهد

بی‌سر و سامانی ساخت‌وساز

استقبال دانش‌آموزان متوسطه اول از جشنواره خوارزمی

پیشرفت 81 درصدی طرح آبرسانی به شهر طبس

پیروزی اینترمیامی با بریس مسی؛ 10 گل در 5 بازی!

محیط‌بان «زاوه» هدف گلوله شکارچیان قرار گرفت

مدیرکل بنیاد شهید استان ایلام در سامانه سامد پاسخگوی جامعه هدف شد

ایران جزء 10 کشور برتر تولیدکننده مرغ در دنیا

صفر تا صد هزینه کرد اعتبارات شهرستان‌ها به فرمانداران سپرده شد

ظرفیت تولید برق استان از نیروگاه‌های مختلف 653 مگاوات است

اتصال 220 روستای خراسان جنوبی به شبکه ملی اطلاعات هدف گذاری شده است

لزوم تأمین امنیت غذایی با استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه

پیام استاندار خراسان جنوبی به مناسبت روز ملی فناوری اطلاعات