پیام خراسان

آخرين مطالب

چاره اندیشی برای رشد قارچ گونه مراکز غیرمجاز زیبایی و سلامت در مشهد مقالات

چاره اندیشی برای رشد قارچ گونه مراکز غیرمجاز زیبایی و سلامت در مشهد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان- در حالیکه طی سالهای اخیر برخورد با مراکز غیر مجاز و مداخله گران سلامت در رشته های مختلف بویژه حوزه زیبایی از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد رشد چشمگیری داشته و چندین برابر سالهای گذشته گزارش شده است، اما این مراکز غیر مجاز قارچ گونه داشته و هر از گاهی در گوشه ای از شهر سر بر می آورند.

طبق بررسی های انجام شده برخی از آرایشگران بدون توجه به عوارض و تبعات آن، اقدامات پزشکی مانند تزریق ژل لب و بوتاکس، درآمدهای نجومی را از این طریق برای خود کسب کرده اند.

بدین سبب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دعوت از خبرنگاران نشستی را برای بررسی انعکاس اخبار و چالشهای مداخله گران سلامت در حوزه زیبایی برگزار کرد و با هم فکری از اصحاب رسانه بدنبال چاره اندیشی در این حیطه شده است.

117 مرکز مداخله گر سلامت غیر مجاز در مشهد مهر و موم شد

مدیر نظارت بر درمان و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از ابتدای سال تا کنون در پی 328 بازدید از مراکز مداخله گر سلامت در مشهد 117 مرکز غیرمجاز شناسایی و مهر و موم شد.

دکتر سید کاظم غفاریان افزود: طی این مدت 500 گزارش و شکایت مردمی در خصوص مداخله‌گران سلامت به دست ما رسیده است که در حال پیگیری و بررسی این موارد هستیم.

وی ادامه داد: بحث مداخله‌گران در حوزه زیبایی هم در عرضه و هم در تقاضا بوده و میل افراد به تغییر فیزیکی صورت و بینی با توجه به ترویج‌های غلط در جامعه افزایش پیدا کرده است.

مدیر نظارت بر درمان و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مشکلات مداخله‌گری در حوزه زیبایی تا جایی پیش رفته است که حتی در برخی موارد در آرایشگاه‌ها این کار با تزریق بوتاکس، ژل، کاشت مو و غیره انجام می‌شود، فرد مجوز صنفی آرایشگری دارد، اما کارهای دیگر را انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: همچنین مراکز دیگری هستند که مجوز فعالیت ندارند و اقداماتی همچون لیزر را انجام می‌دهند و مردم هم به‌جهت عدم آگاهی کافی فریب این افراد را می‌خورند، ممکن است که به ظاهر یک تابلوی مجوز دار در آن محل باشد، اما وقتی درب آن مکان بسته است به این معنا بوده آن فرد دارای مجوز لازم و قانونی نیست.

دکتر غفاریان عنوان کرد: مکانی که حوزه زیبایی فعال است باید هم درب آن باز باشد و هم اینکه تمامی مجوزهای قانونی را در مقابل دید عموم قرار دهد.

وی افزود: اولین احتمال از تزریق بوتاکس و ژل ایجاد عفونت در آن فرد بوده و به همین جهت است که تاکید داریم چنین کارهایی توسط پزشک و در مکان‌های مجاز و قانونی انجام شود.

مدیر نظارت بر درمان و اعتبار بخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: سر و صورت از اعضای حساس بدن هستند و ممکن است که مراجعه به مکان غیرقانونی و فاقد مجوز نه تنها موجب زیبایی نمی‌شود، بلکه جان آن فرد را به خطر می‌انداز.

به گفته وی، خانمی در همین مشهد با 2 فرزند به‌دلیل اقدام غلط در انجام عمل زیبایی جان خود را از دست داد و فرزندان خودش را با همین تصمیم اشتباه یتیم کرد.

دکتر غفاریان خاطرنشان کرد: آمارهای اعلام شده همگی در مشهد بوده و در شهرستان‌ها مشکل خاصی گزارش نشده است.

 

قوانین برخورد با مداخله گران سلامت فاقد بازدارندگی لازم است

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از چالش‌های مبارزه با مداخله‌گران سلامت، عدم بازدارندگی کافی جرائمی است که در قانون برای این امر پیش‌بینی شده که این امر نیازمند اصلاح و بازنگری است.
دکتر ایوب توکلیان افزود: در برخورد با مداخله گران سلامت که با جان مردم در ارتباط هستند، میزان جرائم پایین در برابر درآمدهای بالای این افراد که ماهانه بین 100تا 400 میلیون تومان درآمد دارند، مانع ایجاد بازدارندگی و سبب آغاز دوباره فعالیت آنان در این حیطه می‌شود.

وی ادامه داد: مداخله گران سلامت افرادی هستند که فاقد تحصیلات آکادمی، تخصص و مجوز فعالیت در حوزه سلامت هستند که به صورت تجربی و گذراندن دوره خدمات زیبایی در مراکز فاقد اعتبار و بدون آگاهی از عوارض فعالیت خود بصورت غیر قانونی و زیرزمینی در حوزه سلامت فعالیت می‌کنند و این مداخله‌گری بیشتر در سه حوزه طب سنتی، زیبایی و دندانپزشکی صورت می‌گیرد.

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: وجود ضعف فرهنگی به ویژه در جوانان و تمایل به زیباتر شدن از مهمترین عواملی است که افراد را به سمت و سوی اعمال و جراحی‌های زیبایی خارج از عرف و استاندارد سوق داده است و این امر با افزایش عرضه خدمات پزشکی از سوی مداخله‌گران سلامت و تقاضا از سوی جامعه، زمینه را برای ورود فرصت‌طلبان و سواستفاده گران فراهم کرده است.

وی بیان کرد: انجام کارهای درمانی غیرمجاز و به خطر انداختن جان افراد، عدم پاسخگویی در هنگام بروز عوارض و آسیب‌های جدی به مراجعان، دریافت تعرفه‌های درمانی و زیبایی بالا، فرار مالیاتی، از جمله آسیب هایی است مداخله گران سلامت به جامعه وارد می کنند.

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: وظیفه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، قوه قضاییه، سازمان نظام پزشکی و نیروی انتظامی در راستای حفظ سلامت مردم، شناسایی و برخورد سریع با افراد متخلف و مداخله گران سلامت و پلمب مرکز فعالیت آنان است.

دکتر توکلیان افزود: از عموم مردم تقاضا داریم در صورت مشاهده چنین مراکز و افرادی که به صورت غیرقانونی و بدون مدرک معتبر از وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی موارد در سامانه 190 اطلاع رسانی کنند تا در اسرع وقت موضوع رسیدگی شود.

 

عطاری ها فقط باید گیاه دارویی بفروشند نه داروی گیاهی!

کارشناس مسوول حوزه طب سنتی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نیز در این نشست گفت: مداخله‌گران طب سنتی در گروه‌های بی‌نام و نشان، عطاری‌ها، فضای مجازی و مراکز مجاز ارائه دهنده خدمات غیرمجاز تقسیم شده‌اند.

دکتر محمدرضا مهری افزود: برخی از عطاری ها مجوز صنف مربوطه را هم از اتحادیه گیاهان دارویی ندارند، ما معتقدیم که باید این مکان‌ها با مجوز متولیان حوزه سلامت فعالیت داشته باشند، زیرا در این حوزه فعالیت دارند و نوع کارشان با جان مردم سروکار دارد.

وی ادامه داد: طبق آئین‌نامه‌ها و ضوابط قانونی فروشنده گیاهان دارویی دارای مجوز فقط باید گیاه دارویی بفروشد، اما اجازه فروش داروی گیاهی را ندارند، حتی همان گیاه دارویی هم باید به‌صورت خام عرضه شود و حق فروش پودر شده آن را ندارند، کاری که به لحاظ قانونی تخلف است، اما می‌تواند در حضور مشتری انجام دهد.

کارشناس مسوول حوزه طب سنتی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: ما 3 هزار عطاری فعال مجوزدار و فاقدمجوز داریم که عمده آسیب‌ها از تعداد عطاری های غیرقانونی است که تعدادشان هم زیاد است. ارائه و فروش عرقیات توسط شرکت‌های مجاز دارای نشان استاندارد، سیب سلامت و پرونده بهداشتی مجاز است، اما آن فرد اجازه فروش داروی ترکیبی گیاهی و شیمیایی را ندارد.

دکتر مهری افزود: عطاری اجازه وزیت بیمار ندارد، اما ما می‌بینیم مردم برای رفع مشکل خود از عطار سوال می‌کنند که چه بخورند تا خوب شوند و این کار که اسم آن مشاوره و راهنمایی گذاشته شده غیرقانونی بوده و تفاوتی با ویزیت پزشک ندارد.

پلمب 25 مرکز غیرمجاز دندانپزشکی در مشهد

مسوول حوزه نظارت بر امور دندانپزشکی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست گفت: از ابتدای امسال تاکنون 25 مرکز غیرمجاز دندانپزشکی در مشهد پلمب شده و بسیاری از مراکز پس از پلمب اقدام به فک آن کردند و مجدد در همان مکان و یا در مکانی دیگر ادامه فعالیت داشتند.

دکتر سیدحسین حسینی‌زارچ، افزود: نیروهای تجربی مجاز به درمان نیستند و طبق مجوز تبصره 5 فقط مجاز به ساخت دندان هستند و جرم‌گیری و کشیدن دندان به جز دندان عقل و ریشه باقی‌مانده هم به جز دندانپزشک، فقط با بهیار تجربی است که می‌تواند انجام دهد و دندان‌ساز اجازه چنین کاری را ندارد.

به گفته وی، هم اکنون فقط 25 مجوز برای حوزه دندانسازی و بهیار تجربی دندان از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد صادر شده است اما اکنون حدود یک هزار نفر در این رشته ها مشغول به فعالیت هستند.

مسئول حوزه نظارت بر امور دندانپزشکی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: سلامت مردم خط قرمز ما بوده و با کسانی که بدون مجوز لازم مداخله‌گری در امر دهان و دندان دارند برخورد قانونی صورت می‌پذیرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/483363/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

(تصاویر) احیای سنت گلاب گیری حرم رضوی در باغ دولت‌آباد یزد

چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟

«کولبری» نه شغل است و نه شریف/ مردم از ناچاری بار بر دوش می‌گیرند

داورزن خراسان رضوی هزار و 700 نفر شتر دارد

20 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی کشف شد

254 معتاد متجاهر در مشهد جمع آوری شدند

خراسان رضوی بیش از 9 هزار زائر حج تمتع آماده اعزام دارد

سه هزار قطعه زمین در بخش احمدآباد مشهد به نهضت ملی مسکن اختصاص یافت

مردم خراسان رضوی سال گذشته 136 میلیون کیلووات برق بیشتری مصرف کردند

بسته‌های ویژه مادران باردار به 825 هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد

بازسازی منازل محرومان روستای دولت‌آباد به همت جهادگران قمی

ماجرایی تازه برای خریداران طلا؛ مالیات جدید در راه است؟

مقایسه تعرفه اینترنت ثابت اپراتورها

ویدئوی دیگری از باران‌های رگباری امروز بیرجند

راه‌ها در خراسان جنوبی باز شده، اما همچنان ناایمن هستند

ببینید | درخواست فوری شهردار حاجی‌آباد از مردم؛ اوضاع خراب است!

فیلم | جاده شهداد - نهبندان مسدود است

ببینید | درخواست فوری شهردار حاجی‌آباد پس از وقوع سیل؛ اوضاع خراب است!

بیمارستان رضوی مشهد: تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله

اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها ضرورت دارد

(ویدئو) زورخانه پهلوان رستم؛ بنایی کهن در تاریخ شهر مشهد

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

حذف تکراری پرسپولیس مقابل گربه سیاه در اراک/ پرسپولیس دو بار بازی برده را از دست داد

پنجه آلومینیوم بر صورت قرمزها / پرسپولیس دو بار بازی برده را از دست داد

کشف بیش از 20 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز دوغارون

ضرورت اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی

علم‌الهدی: می‌خواهید به بهانه پر کردن سبد جمعیت انقلابی، همان کسانی را هم که انقلابی هستند از خود برنجانید؟

67 درصد از زوجین جوان مشهدی باور دارند که همسرشان باید ذهن آن‌ها را بخواند

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

هشدار سازمان هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید

نگاه رهبر انقلاب به مسائل حوزه کتاب همه جانبه است

خون شریک 2 + فیلم

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

آزمون دوباره از 135 کنکوری جامانده «زیرکوه»!

امدادرسانی ارتش به دانش آموزان کنکوری در سیلاب

دستگیری سارق گاردریل‌های جاده‌ای در شیروان

دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه

این بار کسی جیمی‌جامپ را بغل نکرد | دستگیری جیمی جامپ در بازی پرسپولیس و آلومینیوم اراک

رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی

فرونشست عمیق زمین در یکی از خیابان‌های مشهد

جشنواره‌ای با عطر و بوی گل محمدی

پیش بینی بارش‌های رگباری در سطح شهرستان بردسکن تا پایان هفته

(ویدئو) ثبت رقص و حرکات پروتئین-لیپید برای اولین بار

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

سارق گاردریل‌های جاده‌ای در شیروان دستگیر شد

فرونشست عمیق زمین در تقاطع کلاهدوز و قاضی طباطبایی(7 اردیبهشت 1403)

فرونشست عمیق زمین در تقاطع خیابان کلاهدوز و قاضی طباطبایی مشهد