تجلیل بانوان نویسندۀ کتابهای تقریظ شده از سوی مقام معظم رهبری/ سبک زندگی شهیدپروری به جامعه عرضه شود/ بنیاد از تبدیل رمانهای فاخر حوزه ایثار و شهادت به فیلم سینمایی حمایت میکند
بنیاد شهید و امور ایثارگران
بزرگنمايي:
پیام خراسان - آیین «قلمهایی از جنس ریحانه» با هدف تجلیل از بانوان نویسندۀ کتابهای تقریظ شده از سوی مقام معظم رهبری، با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و جمعی از نویسندگان حوزه ایثار و شهادت عصر روز دوشنبه 24 بهمن ماه در مجتمع فرهنگی شهید رسولزاده برگزار شد.
به گزارش «ایثار»، دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در این مراسم ضمن تجلیل از بانوان نویسنده، گفت: این تشکر از طرف سازمان خدمتگزار خانوادههای عزیز شهدا، جانبازان و ایثارگران است که برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وظیفه مهمی به عهده دارد.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه نویسندگان کتابهای تقریظ شده از سوی مقام معظم رهبری توفیق خدمتگزاری واقعی شهدا را دارند، تأکید کرد: بزرگترین انتظار شهدا از ما ادامه دادن راه آنان است، همانگونه که مادر عزیز دو شهید «سعید و علی حداد رضایی» در این نشست بیان کردند و همچنین در وصیتنامه چندین هزار شهید نیز وجود داشته، رویه غالب شهدا دعوت از خانواده، همشهریان و عموم مردم برای یک حرکت الهی و اعتقادی بوده است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: آنچه شهدا از ما در ادامه دادن راهشان میخواهند همان ادامه دادن مکتب فکری آنان است، آنچه لازم است ما بدانیم چرایی این حرکت است و اینکه بدانیم چرا شهدا حاضر شدند عزیزترین دارایی خود که جانشان است فدا کنند و چرا خانواده آنها در این مسیر با آنان همراهی کردند.
دکتر قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه به عنوان یک مسئول در کشور و یک پدر در جامعه از بانوان نویسنده تقدیر میکند، ادامه داد: فرزندان این سرزمین با این کتابها مأنوس شدند و با شوق و ذوق دستنوشتههای شما را میخرند و میخواندند، زیرا شما به قدری زیبا و با زبان امروز نگاشتید و شخصیتپردازی مناسبی داشتید که جوان و نوجوان جذب این کتابها شدند و فرهنگ حماسه و ایثار به تعداد زیادی از نسلی که انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را درک نکردند، منتقل شد.
وی با ابراز تأسف از اینکه ساخت فیلم سینمایی و سریال برای بیان واقعیت دفاع مقدس در کشور چندان موفق و کامل نبوده است، تصریح کرد: شاید محمل اصلی که انتقال فرهنگ ایثار را به خوبی انجام داده است حوزه کتاب بوده و با رویکردی که به کتاب شد در ابتدا مستندنگاری ها و سپس نگارش رمانهایی بسیار زیبا توسط بانوان هنرمند و توانایی که دارای قلمهای بسیار قوی بودند رخ داد که مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر در جمع بانوان هم به آن تأکید فرمودند.
معاون رییسجمهور خاطرنشان کرد: حتی در زمان دفاع مقدس هم بسیاری از مردم واقعیات جنگ را از نزدیک ندیدند و این شما بودید که با حرکتتان باعث انتقال آن شدید و امیدواریم این امر با قوت و قدرت بیشتری ادامه پیدا کند که این از توفیقات جمهوری اسلامی است که به مدد بانوان و زنان فرهیختهای که در این مسیر احساس مسئولیت کرده و به میدان آمدند و این حرکت توسعه خواهد یافت.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه روحیه و سبک زندگی شهیدپروری که مورد تأکید مقام معظم رهبری هست را باید به جامعه نشان دهیم، تأکید کرد: روایت فقط روایت یک شخصیت به نام شهید که در قله است نباید باشد، بلکه آن مسیری که او طی کرده تا به قله برسد، اهمیت دارد و این موضوع در رفتار و الگوپذیری جامعه نیز مؤثر است. افرادی در کنار ما زندگی کردند و رشد یافتند و به مرحلهای رسیدند که خدا آنها را انتخاب کرد و در این مرحله، به قول حاج قاسم عزیز آنها شهیدگونه زندگی کردند و خدا هم آنها را پذیرفت.
دکتر قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه جوان امروز ما نسبت به این مفاهیم تشنه هستند و ما باید بیشتر به آنها بپردازیم، تصریح کرد: کتابهای زیادی از شخصیتهای مختلف باید نگارش شود، فقط 17 هزار بانوی شهید، جانباز و آزاده داریم که برای جامعه بانوان ما میتوانند الگوهای خوبی باشند.
وی با اشاره به اینکه یکی از وظایف ذاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران عرصه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است، گفت: فرهنگ شفاهی در مقطع زمانی مشخصی قابل استفاده است و افرادی که صاحب این خاطرهها هستند نیز در مدت محدودی در اختیار ما هستند، لذا این خاطرات خیلی سریع باید ثبت و ضبط شود و این رابطه گروههایی را مأمور کردیم تا خاطرات شفاهی والدین شهدا را ثبت کنند، اما شما عزیزان توجه دارید که زمانی که یک رمان نوشته میشود فقط ثبت و ضبط مستندات کافی نیست بلکه مصاحبه و حالاتی که فرد دارد و فضایی که زندگی میکرده در بیان خود شخص قابل انتقال است.
معاون رئیسجمهور ادامه داد: تاکنون بیش از 2 هزار کتاب درباره فرهنگ ایثار و شهادت با حمایت نشر شاهد به رشته تحریر درآمده که در مقابل چند ده هزار کتابی که باید در این حوزه نوشته میشده بسیار کم است.
دکتر قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه ما از شما به واسطه همت بلندی که داشتید و اثر فاخری که نگارش کردید که مورد عنایت مقام معظم رهبری هم قرار گرفته برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت درخواست کمک میکنیم، افزود: شما خواهران گرامی با وجود تمام سختیهای این مسیر، یک کار مجاهدانه که ناشی از باور عمیق شماست انجام دادید که امیدواریم بتوانیم حجم این تولیدات با کیفیت را چند برابر کنیم. تعداد زیادی فیلم مستند و سینمایی داریم که ساخته شده اما به دلیل روایتگری نادرست و یا ساخت ضعیف به مرحله اکران نرسیده است و همچنین تعداد زیادی کتاب هم منتشر شده اما چندان دیده نشده که باید تلاش کنیم کیفیت را بالا ببریم و امیدواریم شما بتوانید افراد زیادی مثل خودتان را در این مسیر پرورش دهید.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان خاطرنشان کرد: در برنامه امسال و سال آینده بنیاد حمایت از رمانهای فاخر و همچنین تبدیل آنها به سریال یا فیلم سینمایی مدنظر است که همزمان این کار را انجام میدهیم که در این راه یکی از مشکلات اصلی ما فیلمنامه است که امیدواریم با حضور فیلمنامه نویسان قوی این چرخه پرقدرت به کار خود ادامه دهد.
در پایان این مراسم از «بهناز ضرابیزاده» نویسنده کتابهای «دختر شینا» و «گلستان یازدهم»، «مهناز فتاحی» نویسنده کتاب «فرنگیس»، «سیده زهرا حسینی» نویسنده کتاب «دا»، «معصومه سپهری» نویسنده کتابهای نورالدین پسر ایران» و «لشکر خوبان»، «محبوبه معراجیپور» نویسنده کتاب «عباس دست طلا»، «معصومه آباد» نویسنده کتاب «من زندهام»، «فاطمه دوست کامی» نویسنده کتاب «سرباز کوچک امام (ره)»، «زینب عرفانیان» نویسنده کتاب «مربعهای قرمز»، «زهرا مولایی» نویسنده کتاب «دلتنگ نباش»، «وجیهه سامانی» نویسنده کتاب «آن مرد با باران میآید»، «اکرم اسلامی» نویسنده کتاب «تنها گریه کن» و «فاطمه سادات میرعالی» نویسنده کتاب «حوض خون» تقدیر شد. همچنین از «اشرف بانو پارسای احمدی» مادر شهیدان «سعید و علی رضایی» به طور ویژه تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/503977/