پیام خراسان

آخرين مطالب

سلول‌های بنیادی معده نویدبخش درمان دیابت است علمي

سلول‌های بنیادی معده نویدبخش درمان دیابت است
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - محققان موفق شدند سلول‌های بنیادی معده انسان را به سلول‌های انسولین ساز تبدیل کنند که مانند سلول‌های سالم لوزالمعده به تغییرات سطح گلوکز خون واکنش نشان می‌دهد.

این کشف می‌تواند نویدبخش روزی باشد که بیماران دیابتی به جای اتکا به تزریق، انسولین مورد نیاز بدن خود را تولید کنند.
با این که علت دقیق دیابت نوع یک مشخص نیست، اما گمان می‌رود این بیماری به علت یک واکنش خودایمنی بروز می‌کند که در آن بدن به سلول‌های بتای لوزالمعده که انسولین تولید می‌کنند، حمله و آن‌ها را نابود می‌کند. محققان سال‌هاست به دنبال درمان دیابت با استفاده از سلول‌های بنیادی برای تولید سلول‌های انسولین ساز هستند که جایگزین سلول‌هایی که توسط سیستم ایمنی تخریب شده‌اند، خواهند شد.
سلول‌های بنیادی معده، هر پنج تا هفت روز یک‌بار، شاهکار باززایی جدار داخلی روده را انجام می‌دهند. این سلول‌ها همچنین به بافت مخصوص روده، از جمله سلول‌های انترواندوکرین (EECs) که هورمون‌ها را ترشح می‌کنند، تمایز می‌یابند. توانایی تولید سلول‌های انترواندوکرین که هورمون انسولین را ترشح می‌کنند، برای بیماران مبتلا به دیابت نوع یک که تولید سلول‌های بتا در بدن آن‌ها متوقف شده یا به اندازه کافی انسولین تولید نمی‌کنند، ارزش درمانی بسیار زیادی دارد.
اکنون، محققان دانشگاه ویل کورنل موفق شده اند سلول‌های بنیادی معده انسان را به سلول‌های ترشح کننده انسولین تبدیل کنند که درست نظیر سلول‌های بتای سالم لوزالمعده، به سطح گلوکز خون پاسخ می‌دهند.
جو ژو نویسنده این تحقیق گفت: معده سلول‌های ترشح‌کننده هورمون خود را می‌سازد و سلول‌های معده و سلول‌های لوزالمعده در مرحله جنینی رشد در مجاورت یکدیگر قرار دارند، بنابراین عجیب نیست که سلول‌های بنیادی معده می‌توانند به راحتی به سلول‌های ترشح کننده انسولین مثل بتا تبدیل شوند.
این هدفی است که ژو بیش از 15 سال برای رسیدن به آن تلاش کرده است. او در آزمایش‌های اولیه دریافت که می‌تواند سلول‌های معمولی لوزالمعده را در موش‌ها با فعال کردن سه فاکتور رونویسی که پروتئین‌های کنترل کننده بیان ژن هستند، به سلول‌های بتا ترشح‌کننده انسولین تبدیل کند. او همکارانش در سال 2016، با مطالعه روی موش‌ها دریافتند که سلول‌های بنیادی معده نیز به این روش فعال سازی بسیار حساس هستند.
محققان در مطالعه کنونی، سلول‌های بنیادی معده را از طریق یک روش غیرجراحی ساده به نام آندوسکوپی خارج کردند. در این روش یک لوله نازک انعطاف‌پذیر مجهز به دوربین (اندوسکوپ) از طریق دهان وارد معده می‌شود. این آندوسکوپ مجهز به ابزاری است که امکان نمونه برداری از بافت را فراهم می‌کند.
محققان پس از تبدیل سلول‌های بنیادی معده به سلول‌های شبه بتا به نام سلول‌های ترشح کننده انسولین معده (GINS). آن‌ها را به خوشه‌های کوچکی به نام ارگانوئیدرشد دادند که در مدت 10 روز به گلوکز حساس شدند و با ترشح انسولین واکنش نشان دادند.
هنگامی که سلول‌های ترشح کننده انسولین معده GINS به موش‌های دیابتی پیوند زده شدند، آن‌ها مانند سلول‌های بتای واقعی لوزالمعده رفتار کردند و با ترشح انسولین برای ثابت نگه داشتن سطح گلوکز خون، به افزایش گلوکز خون واکنش نشان دادند. سلول‌های پیوندی تا مدتی که محققان آن‌ها را تحت کنترل داشتند، یعنی 6 ماه، به تولید انسولین ادامه دادند که به گفته محققان نشان دهنده قدرت آن‌ها است.
ژو گفت: این یک مطالعه اثبات ایده است که بنیان محکمی برای توسعه یک درمان مبتنی بر سلول‌های خود بیمار برای دیابت نوع یک و دیابت نوع 2 شدید فراهم می‌کند.
در سال 2021، 8.4 میلیون نفر در جهان، با دیابت نوع یک زندگی می‌کردند. پیش بینی می‌شود تا سال 2040، این تعداد به 13.5 تا 17.4 میلیون نفر افزایش یابد. در حال حاضر، بیماران دیابتی نوع یک بیماری خود را با تزریق کردن انسولین درمان می‌کنند برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 پیشرفته هم برای جبران کمبود انسولین، باید انسولین دریافت کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/547043/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خراسان جنوبی، عاری از بیماری تب دنگی

استاندار خراسان جنوبی: مدیریت مصرف انرژی باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود

سرمربی یووه بعد از جام باشگاه‌های جهان مشخص می‌شود

تحقیر مسی در آمریکا

مولر: دلم برای گلزنی در آلیانتس آره‌نا تنگ خواهد شد

احتمال معاوضه بازیکن میان لیورپول و آتالانتا

بیرانوند دستکش طلا را پوشید

غیبت تاج در جشن قهرمانی تراکتور

پرسپولیس به دنبال مذاکره با مدافع نیجریه‌ای به جای سوئیسی

طارمی روی جلد روزنامه مشهور ایتالیایی

دستبرد به 10 خودرو با شکستن شیشه‌های خودرو

جزئیات جدید از پروژه 1077 واحدی مسکن در خراسان رضوی

ساخت نخستین آهنگ جهان با هوش مصنوعی مولد کوانتومی

حس و حال ناب موسیقی جنوب با قطعه «طیاره» از حیدو هدایتی

خراسان شمالی گرم‌ترین استان کشور در بهار 1404

هوش مصنوعی این 6 راز باستانی را حل کرد!

تیراندازی مرگبار به خودروی تویوتا در زاهدان

قیمت میوه و تره بار 21 اردیبهشت 1404

سوانح رانندگی در محور سبزوار منجر به مصدومیت 10 نفر شد

تاریخ‌سازی در MI6: برای اولین بار یک زن ممکن است رئیس سازمان اطلاعات انگلیس شود

بام‌های جهان زیرپای بانوی ایرانی؛ این بار قله «دائولاگیری»

سند سواحل برای کیش؛ تثبیت رسمی مالکیت 60 متر حریم ساحلی به نام سازمان منطقه آزاد پس از نیم قرن

چرا فقط از سه‌چهار شاعر شعر خوانده می‌شود؟؛ اینفلوئنسرها و شعر غیرموثق

خطا در بنر خلیج‌فارس در نمایشگاه؛ برای این است که باید شاهنامه بخوانیم

تماشای پنج گنج نظامی تا دستنوشته های چینی در پایتخت

با این روش یارانه یک میلیون تومانی را فعال کنید

تخفیف‌های غیرمنطقی کتاب، صدای مسئولان را درآورد

حضور انتشارات کتاب جمکران با 600 عنوان اثر در نمایشگاه کتاب

صادق زیباکلام، رضا امیرخانی و حسام آشنا در مراسم کتاب « در مَعیت پرزیدنت»

کتاب جدید پناهیان در نمایشگاه کتاب

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

برگزاری آزمون ارزیابی واعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن در خراسان جنوبی

هشدار دامپزشکی طبس در خصوص بیماری هاری

اختصاص 203 میلیارد ریال از مالیات خراسان جنوبی برای تکمیل 4 طرح آموزشی

برنامه‌ریزی ویژه برای تکثیر و پرورش آهو و جبیر در خراسان جنوبی

رومانو: بارسلونا در تابستان برای جذب رشفورد اقدام می‌کند

تردید جدی؛ رونالدو مذاکره با النصر را متوقف کرد

دستگیری عامل تهدید؛ دی ماریا می‌تواند به آرژانتین برگردد

ژابی با این چهار بازیکن رئال جدید را می‌سازد

جدایی کورئا و آرناتوویچ از اینتر قطعی است

دو نام غیرمنتظره در فهرست خریدهای رئال

هشدار به بارسا و رئال؛ این داور شوخی ندارد!

آهنگ «بهترین دقیقه ها» با صدای مهدی جهانی

پوشش کامل اینترنت در مسیرهای پر تردد خراسان جنوبی در اولویت قرار گیرد

تنبلی، راز باورنکردنی بقای پاندای غول‌پیکر

مدیر لجستیک فولاد سنگان؛ زنجیره تامین سبز در صنعت گندله سازی

حوادث رانندگی در غرب خراسان رضوی 10 مصدوم بر جای گذاشت

12 هزار هکتار از تاکستان‌های خراسان شمالی سمپاشی شد

مناسبت روز/ یکشنبه، 21 اردیبهشت‌ماه