پیام خراسان

آخرين مطالب

عنوان صنایع‌ دستی با نام فروشگاه‌های عرضه قلیان و مواد دخانی هم‌تراز نشود اجتماعي

عنوان صنایع‌ دستی با نام فروشگاه‌های عرضه قلیان و مواد دخانی هم‌تراز نشود
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: مدت‌هاست که قلیان فروشی‌های سطح شهر به نام فروشگاه‌های صنایع‌دستی شناخته می‌شوند و مردم گواهی می‌دهند که در این فضاها، صنایع‌دستی هیچ جایگاهی ندارند، بر همین اساس، بهتر است با همت اصحاب رسانه، مطالبه مردمی و اراده سازمان صمت، شرایط به نحوی تغییر کند که نام صنایع‌دستی که از مصادیق فرهنگ اسلامی ایرانی است، با نام فروشگاه‌های قلیان و مواد دخانی عجین نشود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
رضا ابراهیم‌نیا امروز، 17 خرداد ماه، در نشست خبری اعلام برنامه‌های هفته گرامیداشت صنایع دستی که در هتل فرهنگ و هنر برگزار شد، اظهار کرد: بخش عمده‌ای از برنامه‌های هفته صنایع‌ دستی در مرکز خراسان رضوی برگزار خواهد شد که می‌توان به مواردی مانند نشست‌های خبری، دیدار با پیشکسوتان و هنرمندان شاخص، تجلیل از بانوان شاغل در کارگاه‌های صنایع‌ دستی و ترویج و آموزش صنایع‌ دستی در زندان‌ها اشاره کرد که منجر به ترویج و توسعه صنایع‌ دستی در کشور می‌شود.
وی با بیان اینکه بخشی از نابسامانی‌های اجتماعی به دلیل بیکاری یا نداشتن مهارت و حرفه رخ می‌دهد، اضافه کرد: با همکاری سازمان زندان‌ها اقدامات ارزشمندی در حوزه آموزش و ترویج صنایع‌ دستی انجام دادیم تا تعداد زیادی از علاقه‌مندان در زندان‌ها مهارت لازم را کسب کنند و در کارگاه‌های تولیدی مشغول به کار شوند.
معاون صنایع‌ دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی با بیان اینکه سنگ هرکاره تنها سنگی است که در مشهد یافت شده و در هیچ کجای کشور دیده نمی‌شود، تصریح کرد: به همین دلیل برای اولین بار همایش تخصصی سنگ‌تراشی یا سنگ هرکاره را در 22 خرداد ماه در هتل پردیسان مشهد با همکاری یکی از فعالان و کارآفرینان این حوزه برگزار خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در این همایش یک میز تخصصی در مورد راهکارهای کاربردی و آسیب‌شناختی سنگ هرکاره برگزار خواهد شد که به برنامه‌هایی در زمینه‌های تجاری‌سازی و این قبیل مسائل می‌پردازد. پس از برگزاری همایش تخصصی سنگ هرکاره در مشهد، برنامه‌ریزی شده که تا پایان سال نیز سه نشست تخصصی دیگر در سطح استان برگزار ‌شود.
ابراهیم‌نیا گفت: همایش فیروزه در شهرستان فیروزه، همایش عقیق در شهرستان تربت‌ حیدریه و همایش سفال و سرامیک در منطقه «مَند» شهرستان گناباد برگزار خواهد شد و این روند به ‌صورت منطقه‌محور ادامه خواهد داشت تا به تفکیک اقلیم و جغرافیای استان، هنرهای دستی هر خطه احیا، حفظ و ثبت شوند.
وی عنوان کرد: بازدید از کارگاه صنایع‌ دستی مرکز معلولان توانبخشی شهید بهشتی یکی دیگر از برنامه‌های ما در هفته صنایع‌ دستی است. همچنین افتتاح خانه صنایع‌ دستی، نمایشگاه صنایع‌ دستی زندان در باغ نادری از دیگر رویدادهاست که از 18 خرداد آغاز می‌شود و تا پایان این ماه نیز ادامه دارد.
ابراهیم‌نیا اضافه کرد: همچنین فاز نخست پایگاه اطلاعات مکانی صنایع‌ دستی که سال گذشته برنامه‌ریزی راه‌اندازی آن انجام شد، رونمایی می‌شود تا بتوان از اطلاعات جغرافیایی در زمینه صنایع‌ دستی استفاده کرد. از این نرم‌افزار می‌توان در زمینه به‌روزرسانی آمار و اطلاعات استفاده مناسب داشت.
معاون صنایع‌ دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: سایر شهرستان‌های استان نیز برنامه‌های متنوعی دارند که افتتاح بازارچه‌های صنایع‌ دستی، برگزاری نمایشگاه‌ها، کارگاه‌های صنایع‌ دستی و... که متناسب با ظرفیت‌های هر شهرستان است، از نمونه‌های آن است.
وی معرفی چهار روستای ملی صنایع دستی خراسان رضوی را از برنامه‌های مهم هفته صنایع‌ دستی اعلام و عنوان کرد: روستای «اقداش» در کلات در هنر گلیم‌بافی، روستای «رشته» در تایباد و روستای «بزد» در تربت‌ جام هر 2 برای هنر فرت‌بافی و روستای «لایین» برای نواربافی به زودی به عنوان روستاهای ملی صنایع‌ دستی معرفی می‌شوند.
ابراهیم‌نیا اضافه کرد: در حوزه برندسازی صنایع‌ دستی و ارتقاء تولیدات صنایع‌ دستی هنرمندان تلاش‌های بسیاری انجام شده و آغاز فعالیت آزمایشی (پایلوت) مرکز شتاب‌دهی و نوآوری صنایع‌ دستی در استان با همکاری با جهاد دانشگاهی خراسان رضوی از اقدامات قابل توجه در این زمینه است.
وی با اشاره به اینکه خلاقیت و فاکتورهای متعدد دیگری را باید برای کاربردی کردن صنایع‌ دستی مورد توجه قرار داد، خاطرنشان کرد: به‌روزآوری کلیه رشته‌های صنایع‌ دستی و ارتقاء سطح کیفی بسته‌بندی، برندسازی و استانداردسازی محصولات در همه رشته‌های صنایع‌ دستی در دستور کار قرار گرفته است. همچنین برخی از رشته‌ها مانند مصنوعات چرمی دست‌دوز از نظر نوآوری، رشد و توسعه مطلوبی داشته‌اند.
مشهد نیازمند بازار تخصصی صنایع‌دستی است
ابراهیم‌نیا افزود: صنایع‌ دستی نیازمند حمایت است و انتظار می‌رود کلانشهر مشهد با حجم بالای گردشگران حداقل یک بازار تخصصی صنایع‌ دستی داشته باشد که لازم است شهرداری مشهد در این زمینه همکاری و اقدامات لازم را انجام دهد.
وی با بیان اینکه از سال 2016 کلانشهر مشهد به عنوان شهر جهانی گوهرسنگ معرفی شد و دبیری این شهر جهانی به شهردار مشهد رسیده است، بیان کرد: در سایر شهرهای ایران که تحت عنوان شهرهای جهانی معرفی شدند، حداقل یک خیابان یا میدان به نام آن رشته صنایع‌ دستی نامگذاری شده اما در مشهد به رغم مکاتبات و پیگیری‌های بسیار این امر محقق نشده است.
معاون صنایع‌ دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی با ابراز گلایه از سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی برای نام‌گذاری صنف فروش قلیان به نام اتحادیه صنایع‌ دستی گفت: مدت‌هاست که قلیان‌فروشی‌های سطح شهر به نام فروشگاه‌های صنایع‌ دستی شناخته می‌شوند و ذیل اتحادیه‌ای به همین نام در سازمان صنعت، معدن و تجارت فعالیت دارند.
وی افزود: با این حال مردم می‌توانند گواهی دهند که در این فضاها، صنایع‌ دستی هیچ جایگاهی ندارند و بر همین اساس بهتر است به همت اصحاب رسانه، مطالبه جمعی مردم و اراده سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، شرایط به نحوی تغییر کند که نام هنر والا و ارزشمند صنایع‌ دستی که از مصادیق فرهنگ اسلامی ایرانی است، با نام فروشگاه‌های قلیان و مواد دخانی هم‌تراز نشود.
ابراهیم‌نیا با اعلام حمایت از شهرداری مشهد در خصوص ایجاد یک بازار تخصصی صنایع‌ دستی در مشهد تصریح کرد: متاسفانه تاکنون فضایی که در آن در رشته‌های متعدد و محصولات صنایع‌ دستی به ‌صورت نمایشگاهی عرضه شود و حتی به فروش برسد، در مشهد وجود ندارد.
به دنبال ایجاد نمونه بومی‌سازی شده از بازارهای میدان نقش جهان در مشهد هستیم
معاون صنایع‌ دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی اضافه کرد: در این رابطه به دنبال ایجاد نمونه بومی‌سازی شده از میدان نقش ‌جهان اصفهان هستیم که اگرچه امروز بازار امام رضا(ع) متمرکز بر حوزه سنگ‌تراشی و نقره‌کاری توانسته تا حدودی این خلا را پر کند اما همچنان این ظرفیت وجود دارد که شهرداری به میدان آید و فضای مشخصی را در شهر آماده کند تا نمایشگاه دائمی و تخصصی صنایع‌ دستی خراسان را در شهر زائرپذیر مشهد شاهد باشیم.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/550907/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تودور: لطفاً درباره آینده از من سؤال نپرسید!

آموریم: از حالا فقط به فینال فکر می‌کنیم

تدابیر امنیتی ویژه برای ال‌کلاسیکوی سرنوشت‌ساز

هواداران رئال حذف بارسا را دست گرفتند!

گواردیولا: می‌دانستم ژابی مربی بزرگی می‌شود

آرتتا: برای لیورپول تونل می‌زنیم چون بهترین است

ناراحتی رائول از رئال؛ سرمربی‌گری تیم حق من است!

آزمون و عزت‌اللهی در فینال حاضر شدند

روماریو: دوست دارم آنچلوتی سرمربی برزیل شود

آواز دل انگیزی از «پرواز همای» در طبیعت زیبا

راز شوکه‌ کننده پشت بزرگ شدن شکم با افزایش سن!

ولادتی که جغرافیا را برداشت؛ وحدت را جایگزین کرد/ خانه پدری دل‌ها؛ جایی که سنگ‌ها هم گوش شنوا دارند!

ولادتی که جغرافیا را برداشت؛ وحدت را جایگزین کرد/ امروز روزی است که حرم، تولد مهربانی را جشن می‌گیرد

ولادتی که جغرافیا را برداشت؛ وحدت را جایگزین کرد/ میلاد آقا؛ روزی که آجرهای حرم هم ذکر می‌گویند!

تنها روستای چوبی کشور/ عکس

حمله موشکی یمن؛ سامانه آمریکایی بار دیگر عاجز ماند+ فیلم

فروش 60 میلیاردی نمایشگاه کتاب تا ظهر روز سوم

انتشار کتاب «ظهر روز اربعین» خاطرات شهید مدافع حرم حجت‌الاسلام دهقانی

حال و هوای دومین روز سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران

استقبال ویژه از عادل فردوسی‌پور در نمایشگاه کتاب/ عکس

رونمایی از دو کتاب عباس ملکی/ روسیه در عصر پوتین با حضور سفیر ایران

فروش در نمایشگاه کتاب به 61 میلیارد تومان رسید

فروش 611 میلیارد تومانی حضوری و مجازی نمایشگاه کتاب در 2.5 روز

کتاب «راز پرواز» رونمایی شد

دیدار با خانم آقای او

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

ویدئوی زیرخاکی از خوانندگی مسعود صادقلو

ژابی آلونسو: در پایان فصل از لورکوزن می‌روم

10 سیو برتر سری آ در ماه آوریل 2025

نقش همسر گوندوگان در بازگشتش به منچسترسیتی

کواچ: هدف دورتموند کسب سهمیه اروپاست

مارسکا: تمرکز ما روی لیگ است نه قهرمانی!

وداع لورکوزن با ژابی؛ دنیا را شگفت‌زده کردیم!

مک‌آلیستر و پریرا بهترین‌های ماه لیگ برتر

آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های شمال در جمعه 19 اردیبهشت

روایت استاد محمدرضا لطفی از رابطه ذهنی نزدیکش با استاد شجریان

موشک یمن به فرودگاه بن‌گوریون نقطه عطف در تاریخ مقاومت است

دیدار استاندار سمنان با مسئولان استانی حج و زیارت

کجاست سهم من از چایخانه حَرمَت؟

صدای مقاومت از دل آمریکا به «تهران» رسید

ذره‌ای از غنی سازی کوتاه نخواهیم آمد | اگر آتش جنگ شعله ور شود جهان را تهدید می‌کنند

حضور بنیاد فارابی با 52 عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب

برگزاری مراسم روز کرمان در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران / رونمایی از کتب جدید

بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در نمایشگاه کتاب تهران

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

سرمربی تیم اسپانیایی در بیمارستان بستری شد

وعده‌های آرتتا برای رقم زدن یک فصل رویایی با آرسنال

جنگ لواندوفسکی و امباپه در ال‌کلاسیکو

حق با انریکه بود؛ بدون امباپه، پی‌اس‌جی تیم شد!

مولر: همه می‌خواهند قبل از ناپدید شدنم من را ببینند!