ارتقاء نیمی از سهم خراسانجنوبی در3 کریدور اصلی کشور به باند دوم
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - خراسانجنوبی برای پیوستن به شریان های مواصلاتی ایران زمین از هر جهت باید خطوط اتصال خود را در 3 کریدور چابهار- بیرجند - مشهد، بندرعباس - راور- فردوس - مشهد و ماهیرود به طبس – یزد و طبس - اصفهان کامل کند.
کل مسیر این سه کریدور نیز چهار هزار و 230 کیلومتر است که سهم خراسان جنوبی از آن هزار و 540 کیلومتر است.
خراسان جنوبی از این سهم 713 کیلومتر را به باند دوم ارتقا داده است یعنی کمتر از نیمی از سهمش را و امسال نیز قرار است 75 کیلومتر به این سهم اضافه شود که تعهد خراسان جنوبی به بیش از نیمی از سهمش یعنی 788 کیلومتر خواهد رسید.
حالا باید رفت سراغ میر محمد مودی، مدیرکل راه و شهرسازی خراسانجنوبی و از وی خواست تا قطعه قطعه جورچین اتصال این استان را به این سه کریدور تشریح کند.
آن طور که این مقام مسوول در گفت وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: طول کریدور چابهار - بیرجند - مشهد هزار و 570 کیلومتر است که 414 کیلومتر از این کریدور در حوزه استحفاظی خراسانجنوبی قرار دارد.
همچنین تا کنون 261 کیلومتر معادل 63 درصد باند دوم در این کریدور به بهره برداری رسیده است.
به گفته وی برنامه بهره برداری سال 1402 نیز10 کیلومتر در کریدور چابهار - بیرجند - مشهد است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسانجنوبی در ادامه به طول هزار و 390 کیلومتری کریدور بندر عباس - راور - فردوس - مشهد اشاره کرد و گفت: 356 کیلومتر از این کریدور در خراسان جنوبی است که تا کنون 252 کیلومتر معادل 71 درصد باند دوم در این کریدور به بهره برداری رسیده است. همچنین امسال نیز بهره برداری از 27 کیلومتر در این کریدور در برنامه است.
مودی ادامه داد: از هزار و 270 کیلومتر کریدور ماهیرود به طبس- یزد و طبس اصفهان 770 کیلومتر آن در خراسان جنوبی قرار دارد.
وی با اشاره به این که تا کنون 200 کیلومتر معادل 26 درصد باند دوم در این کریدور عملیاتی شده است اظهارداشت: امسال نیز بهره برداری از 38 کیلومتر در این کریدور را در برنامه داریم.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی به افزایش 2.2 برابری اعتبارات باند دوم استان در بودجه امسال نسبت به سال 1400 اشاره کرد و ادامه داد: منابع ارتقا محورهای مواصلاتی خراسانجنوبی در سال 1400، 537 میلیارد تومان بود و امسال هزار و 229 میلیارد تومان رسید.
به گفته مودی مجوز کمیسیون ماده 23 برای محور های خوسف - طبس و بیرجند - اسدیه نیز دریافت شد.
همچنین از طریق ماده 56 برای پروژه های بیرجند - قاین و دیهوک - فردوس 140 میلیارد تومان دریافت کردیم.
این مقام مسوول در ادامه به انعقاد قرارداد و صدور تضمین نامه به میزان 100 میلیارد تومان از بانک تجارت از طریق ماده 56 برای محور سربیشه - درح - میل 78 اشاره کرد و گفت: صدور مجوز سازمان مدیریت به میزان 200 میلیارد تومان برای محور سربیشه – نهبندان به منظور استفاده از تسهیلات ماده 56 نیز دریافت شد.
مودی طول باند های مورد نیاز خراسان جنوبی دو هزار و 427 کیلومتر اعلام و اضافه کرد: این میزان باند دوم با هدف تکمیل شبکه بزرگراهی و کریدورهای اصلی کشور، اتصال معبرها ی مرزی استان به شبکه بزرگراهی کشور و اتصال همه مراکز شهرستانهای استان به شبکه بزرگراهی کشور عملیاتی می شود.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با بیان این که در همه شهرستانهای استان حداقل یک پروژه باند دوم دردست اجرا داریم افزود: طول باند های دوم اجرا شده خراسان جنوبی 853 کیلومتر است.
همچنین طول باند های دوم در دست اجرا 555 کیلومتر با اعتبار مورد نیاز 6 هزار میلیارد تومان است.
به گفته مودی برنامه امسال نیز احداث 120 کیلومتر باند دوم در استان است.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/597135/