پیام خراسان

آخرين مطالب

چهار کودک ناشنوا به لطف ژن درمانی، شنوایی خود را به دست می‌آورند علمي

چهار کودک ناشنوا به لطف ژن درمانی، شنوایی خود را به دست می‌آورند
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - محققان یک ژن ناجی را به گوش داخلی کودکان تزریق کرده‌اند تا جایگزین پروتئین‌های اوتوفرلین شود. اوتوفرلین یک پروتئین ضروری برای عملکرد سلول‌های شنوایی در مغز است. این محققان در مجله آمریکایی «آم‌آی‌تی تکنولوژی ریویو» این روش درمانی را توضیح داده‌اند.

ناتالی لوندون، رییس بخش شنوایی شناسی کودکان بیمارستان «نیکر-آنفانت» پاریس گفت: «این اولین اصلاح ژنتیکی حس انسانی و نویدی برای آینده است.»
عملی ظریف با تزریق یک ویروس در گوش
در واقع چندین آزمایش بالینی دیگر از همین نوع در سراسر جهان در حال انجام است؛ دو مورد در آمریکا و یکی هم در فرانسه.
ناتالی لوندون که از طرف شرکت بیوتکنولوژی «سنسریون» مسئول کارآزمایی بالینی در فرانسه است توضیح داد: «در حال شروع جذب کودکان هستیم.»
خانم لوندون افزود: «ما از تمام تجربیات علمی توسعه یافته در انستیتو پاستور که توسط کریستین پتیت و تیمش در زمان کشف ژن اوتوفرلین در سال 1999 به دست‌ آمده، بهره می‌بریم.» 
این تکنیک شامل تزریق یک ناقل ویروسی بی‌ضرر نوع «ای‌ای‌وی» (AAV) به مایع گوش داخلی و حامل ژن عملکردی اوتوفرلین است. این تزریق به طور خاص سلول‌های مویی داخلی که مسئول شنوایی هستند را هدف قرار می‌دهد.
این تزریق عمل ظریفی است، چرا که برای تزریق ناقل به مایعی که سلول‌ها را تمیز می‌کند باید به حلزون گوش با رعایت ساختارهای ظریف گوش داخلی دسترسی داشت.
البته این اتفاق سال‌هاست که در جراحی گوش به ویژه در هنگام نصب کاشت حلزون صورت می‌گیرد. این ایمپلنت‌ها که به بازتوانی شنوایی در موارد ناشنوایی عمیق کمک می‌کنند، دارای 12 تا 22 الکترود با تحریک مستقیم عصب شنوایی در حلزون گوش است. اما در ژن درمانی، این شامل بازگرداندن عملکرد طبیعی کل ساختار با 3 هزار و 500 سلول مویی با معرفی ژن اورژانسی است. 
این محقق تاکید کرد: «این اصلاح می‌تواند به سرعت عمل کند، زیرا می‌دانیم که رشد فیزیولوژیکی و آناتومیکی گوش، تحت تاثیر جهش ژن اوتوفرلین قرار نمی‌گیرد.»
این ژن درمانی قبلا، در سال 2018، اثربخشی خود را در موش‌های حامل این جهش نشان داده بود. به نظر می‌رسد این تزریق، ناشنوایی را برای همیشه اصلاح می‌کند، زیرا سلول‌های مویی حلزون گوش پس از تشکیل گوش در رحم، دیگر تقسیم نمی‌شوند. 
جهش ژن اوتوفرلین بیماری بسیار نادری است، اما تعداد کودکانی که مبتلا می‌شوند کمتر اعلام شده است، زیرا ناشنوایی‌ای که در بدو تولد ایجاد می‌کند تنها با آزمایش‌های دقیق‌تر قابل تشخیص است که هنوز در بخش زایمان فرانسه انجام نمی‌شود. 
خانم لوندون همچنین گفت: «این اولین موفقیت در ژن درمانی برای ناشنوایی مادرزادی با منشا ژنتیکی، راه را برای درمان ناشنوایی‌های دیگر مانند جهش ژن در جی‌جی‌بی‌2 باز می‌کند.»

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/614541/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازیکنی که بارسلونا می‌خواهد او را بالای 70 میلیون یورو بفروشد

توافق آلونسو و رئال مادرید برای عقد قراردادی 3 ساله

صلاح بهترین بازیکن فصل لیگ برتر شد

پایان عصر آنچلوتی در رئال مادرید

فریاد کارتال از کتک‌کاری علیه پرسپولیس به ترکیه رسید

امروز آموزش و پرورش برای اولین بار در صدر همه برنامه‌های دولت قرار گرفته است

«به امید یه هوای تازه تر»؛ نماهنگی زیبا از سریال خط قرمز

کلیپ زیبای «امام رضا (ع)» با صدای حامد زمانی و عبدالرضا هلالی

زیارت؛ قدرت نرم فرهنگی اسلامی

زیارت اربعین؛ طلیعه‌ جنبش جهانی علیه استکبار

هشدار درباره کلاهبرداری از مسافران حج

آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن در خراسان شمالی برگزار شد

رئیس شرکت سلسیوس به دلیل کلاهبرداری به 12 سال حبس و پرداخت 48 میلیون دلار محکوم شد

14 بار رکورد تولید گاز در سال گذشته شکسته شد/ میدان ابوذر به مدار بازگشته است+ فیلم

رسول صدرعاملی: با زیر 25 میلیارد تومان «زیبا صدایم کن» را ساختم/ اولین‌بار بود که کمتر احساس فقر می‌کردم

کتاب «درسنامه شناخت و نقد شبهات» منتشر شد

حضور مرکز نشر هاجر با 500 عنوان کتاب در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

برگزاری گردهمایی دوست‌داران امام رضا (ع) فردا در دانشگاه الزهرا (س)

ثبت‌نام بیش از 95 هزار دانشجو برای دریافت بن نمایشگاه کتاب تهران

عصر شعر رضوی «در حوالی آفتاب» در نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود

از متن تا حاشیه‌های نمایشگاه کتاب + فیلم

پایان یک رویا؛ مصدومیت لبـران جیمز و شکست پروژه لیکرز

پیاده‌روی 32 کیلومتری با لباس خواب پس از شکست سلتیکس!

مارک کاسادو: هانسی فلیک زندگی‌ام را تغییر داد

سرنوشت طارمی به فینال چمپیونز لیگ گره خورد

آخرین وضعیت ترافیکی جاده ها؛ ترافیک سنگین در محورهای چالوس و هراز

نماهنگ «جونم امام رضا» با صدای گروه سرود رهپویان حرم

وحدت اسلامی در سایه زیارت

تصمیم ترامپ درباره حوثی‌ها شوکه‌مان کرد! | راز و نیاز وزیر اسرائیلی با روبیو درباره ایران! | دور جدید مذاکرات هسته‌ای یکشنبه در عمان؟

14 بار رکورد تولید گاز در سال گذشته شکسته شد

14 بار رکورد تولید گاز در سال گذشته شکسته شد/ میدان ابوذر به مدار بازگشته است

حرم امام رضا (ع) میزبان میلیون‌ها زائر؛ جشن ولادت با حضور اقوام ایرانی

حرم رضوی میزبان میلیون‌ها زائر؛ جشن ولادت با حضور عاشقان ضامن آهو

رگبارهای پراکنده و وزش باد خراسان شمالی را در بر می‌گیرد

45 مددجو زندانی در خراسان شمالی با بدرقه خدام رضوی آزاد شدند

پروانه یک بحران؛ واکاوی زمینه‌ها، علل و پیامدهای بحران سوریه

طارمی یامال 17 ساله را زمین گیر کرد

حضور خبرآنلاین با 11 اثر در نمایشگاه کتاب تهران/ کتاب ها را چگونه تهیه کنیم؟

استان تهران پنجشنبه‌ها تعطیل شد

احمدرضا معتمدی: سینما زبان تصویرسازی مفاهیم فلسفی است

عصبانیت پوستکوگلو: نتایج یونایتد چه ربطی به من دارد!

بزرگترین نگرانی بارسا در آستانه ال‌کلاسیکو

اولین روزی که ژاوی به یامال 16ساله در ترکیب اصلی بارسا بازی داد

رختکن پاری‌سن‌ژرمن بعد از برد آرسنال و صعود به فینال

کلودیو رانیری چطور باشگاه محبوبش را نجات داد؟

آموریم دوباره در رختکن یونایتد خودزنی کرد!

سوپراستار والیبال دنیا هم‌تیمی جدید عبادی‌پور

6 تیم انگلیسی در لیگ قهرمانان اروپا!

راز و رمز نقاره‌خوانی در حرم رضوی

بهبود شرایط دریایی در استان هرمزگان؛ تنگه هرمز و دریای عمان آرام‌تر می‌شوند