پیام خراسان

آخرين مطالب

دانشمندان سرکوب درد را از انگل‌ها یاد می‌گیرند علمي

دانشمندان سرکوب درد را از انگل‌ها یاد می‌گیرند
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - تصور می‌شود که هر مولکولی که حضور انگل باعث ایجاد آن می‌شود، ‌می‌تواند مسکن‌ بالقوه‌ای برای سایر مشکلات سلامتی باشد و دانشمندان اکنون برای سرکوب درد متوجه چنین انگل‌هایی شده‌اند.

به گزارش آی‌ای، اگرچه انگل‌هایی به نام لیشمانیوز پوستی(Cutaneous leishmaniasis) یا سالَک، زخم‌های پوستی بد شکلی ایجاد می‌کنند، اما هیچ دردی به همراه ندارند. این توانایی به انگل‌ها اجازه می‌دهد تا فرآیند درمان را به تعویق بیاندازند و به طور موثر بقای خود را طولانی‌تر کنند.
ضایعات بدون درد در موش بررسی شد
اکنون، برای اولین بار، محققان به بررسی ضایعات روی پوست موشها پرداخته‌اند تا ارزیابی کنند که آیا مسیرهای سیگنال‌دهی متابولیک مسئول خنثی کردن درد است یا خیر. هدف این است که این مکانیسم برای کمک به افرادی که از دردهای ناتوان کننده رنج می‌برند از طریق توسعه داروهای ضد درد غیر مخدری استفاده شود.
آبهای ساتوسکار(Abhay Satoskar)، نویسنده ارشد این مطالعه و استاد پاتولوژی در کالج پزشکی دانشگاه ایالتی اُهایو، می‌گوید: هیچ‌کس نمی‌داند چرا این ضایعات بدون درد هستند اما تصور می‌شود که انگل به نوعی سیستم فیزیولوژیکی میزبان را دستکاری می‌کند.
بر اساس داده‌های ما، انگل‌ها مسیرهایی ایجاد می‌کنند که درد را سرکوب می‌کند. اینکه آنها چگونه این کار را انجام می‌دهند، هنوز در دست بررسی است. ما فرض می‌کنیم که هر مولکولی که در حضور انگل تولید می‌شود می‌تواند مسکن‌ بالقوه‌ای برای سایر مشکلات سلامتی باشد.
محققان از طریق مطالعه خود توانستند مواد شیمیایی مرتبط با سرکوب درد را با استفاده از یک بررسی طیف‌سنجی جرمی بی‌طرفانه از ضایعات ایجاد شده بر روی موش‌ها شناسایی کنند.
این بررسی منجر به کشف متابولیت‌های متعددی شد که پیشتر ارتباط آنها با جلوگیری از درک درد مشخص شده بود.
متابولییت‌ها مولکول‌هایی هستند که واسطه‌ یا محصول نهایی مجموعه‌ای از واکنش‌های شیمیایی به حساب می‌آیند. واکنش‌هایی که در موجودات زنده برای حفظ حیات رخ می‌دهند.
مسیرهای تسکین درد مرتبط با سیستم اندوکانابینوئید مغز که یک سیستم سیگنال‌دهی سلولی پیچیده است که نقش مهمی در تنظیم فرآیندهای فیزیولوژیکی مختلف و حفظ هموستاز دارد نیز شناسایی شد.
بسیاری از سوالات بی‌پاسخ مانده است
محققان اکنون در تلاش هستند تا بفهمند چگونه عفونت بر سلول‌ها تاثیر می‌گذارد و آیا این رابطه مستقیم است یا غیرمستقیم. اگرچه آنها می‌دانند که انگل‌ها از این متابولیت‌های مشاهده‌شده تغذیه می‌کنند تا تولید مثل کنند، اما کشف اینکه چرا مسیرهای کلیدی سرکوب درد در ماکروفاژهای آلوده فعال نمی‌شوند، سؤالاتی را در مورد چگونگی تحریک این مکانیسم‌ها و چگونگی بازآفرینی آنها ایجاد می‌کند.
در این تحقیقات تاکنون به اندازه‌ پاسخ‌های به دست آمده، سوالات جدید ایجاد شده است. با این حال، دانشمندان همچنان می‌گویند که این یک گام مهم رو به جلو است. ساتوسکار می‌گوید: نکته هیجان‌انگیز این است که این اولین باری است که ما شروع به درک پایه سلولی علت عدم وجود درد در این ضایعات کرده‌ایم.
لازم به ذکر است که لیشمانیوز با وجود بدون درد بودن، بی‌ضرر نیست. هنگامی که حشره حامل این انگل خطرناک میزبان را نیش می‌زند، بیماری ایجاد شده عمدتا بر اندام‌های داخلی مانند طحال، کبد و مغز استخوان تاثیر می‌گذارد. این بیماری خطر تب طولانی مدت، کاهش وزن و کم خونی را به همراه دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/615853/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اشلوت: غیرممکن است دیگر روی آرنولد حساب کنم

کمپانی: فردا به‌ خاطر مولر برنده می‌شویم

روند تغییر و پیشرفت لباس باشگاه بارسلونا از گذشته تاکنون

گوندوگان: به خاطر پول از بارسلونا جدا شدم

سرنخ جدید از آینده دی‌بروینه؛ خرید خانه در ناپل!

تمام گل و پاس‌گل‌های خوسلو در رئال مادرید

تایم لپسی از بازسازی ورزشگاه نیوکمپ

والیبال ژاپن در سال 2025 با دو کاپیتان از یک خانواده

ترافیک سنگین در محورهای شمالی

لامرد در سالروز ولادت شاه خراسان غرق در نور و سرور شد + عکس

تعویض پرچم گنبد امام رضا(ع)

معجزه صدای یک «دولتمند» که برای امام رضا (ع) سنگ تمام گذاشت

آزمون اعطای مدرک تخصصی حافظان قرآن در خراسان شمالی

کلاهبرداری از حجاج: حاجیان مراقب باشید

این 3 مرد با اسب برای زیارت خانه خدا به مکه رفتند

چگونه زیارت‌اولی‌ها به حرم مطهر امام رضا (ع) می‌روند؟ + فیلم

به منویات مقام معظم رهبری در رابطه با جوانی جمعیت توجه شود

اقدام ارزشمند معاون پلیس خراسان رضوی / اشک شوق مادر و فرزند سربازش

آمده‌ام ای شاه پناهم بده

ایران به دنبال منطقه آزاد با افغانستان و ترکمنستان

یک نفر در واژگونی پژو پارس محور سبزوار به میامی جان باخت

دمای هوای مشهد به 29 درجه می‌رسد

مشهد اینوکس فرصتی برای توسعه سواد مالی

افزایش ترافیک معابر اطراف نمایشگاه کتاب

حضور خدام حضرت علی‌بن موسی‌الرضا (ع) در نمایشگاه کتاب تهران

حضور خادمان امام رضا(ع) با پرچم متبرک حرم رضوی در نمایشگاه کتاب

مهمان این هفته «نردبان» معرفی شد

انتشارات فارابی با 52 عنوان جدید و تجدید چاپ در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران

برگزاری جلسه پیگیری مسائل پیرامون حرم رضوی با حضور نماینده ویژه رییس جمهور

با پشتوانه عظیم مردم و اراده راسخ خیرین، ساخت 705 مدرسه محقق می شود

با نشاط زندگی کنیم، مؤثر کار کنیم، فرهنگ کار خوب را گسترش دهیم

حرکت به‌سوی توسعه اقتصاد با توانمندسازی صندوق‌ها و فعال‌سازی بخش خصوصی

برگزاری همایش نماز و رانندگان به میزبانی اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای

حمایت از عشایر، زمینه‌ساز توسعه متوازن و پایدار در مناطق کم‌برخورد است

نشست مشترک مجمع نمایندگان استان و استاندار خراسان جنوبی

خدمت به مردم با روحیه میدانی و پیگیری جدی محقق می‌شود

با تمام توان در مسیر خدمت به مناطق روستایی گام برمی‌داریم

در راستای امیدآفرینی، گزارش اقدامات دستگاه ها به مردم گزارش شود

بازیکنی که بارسلونا می‌خواهد او را بالای 70 میلیون یورو بفروشد

توافق آلونسو و رئال مادرید برای عقد قراردادی 3 ساله

صلاح بهترین بازیکن فصل لیگ برتر شد

پایان عصر آنچلوتی در رئال مادرید

فریاد کارتال از کتک‌کاری علیه پرسپولیس به ترکیه رسید

امروز آموزش و پرورش برای اولین بار در صدر همه برنامه‌های دولت قرار گرفته است

«به امید یه هوای تازه تر»؛ نماهنگی زیبا از سریال خط قرمز

کلیپ زیبای «امام رضا (ع)» با صدای حامد زمانی و عبدالرضا هلالی

زیارت؛ قدرت نرم فرهنگی اسلامی

زیارت اربعین؛ طلیعه‌ جنبش جهانی علیه استکبار

هشدار درباره کلاهبرداری از مسافران حج

آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن در خراسان شمالی برگزار شد