پیام خراسان

آخرين مطالب

92 آسباد خراسان‌جنوبی قابلیت ثبت جهانی دارد اجتماعي

92 آسباد خراسان‌جنوبی قابلیت ثبت جهانی دارد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش خبرگزاری فارس از درمیان، هادی شاهوردی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی امروز در نشست با شهردار و اعضای شورای شهر طبس مسینای این شهرستان اظهارداشت: شهر طبس مسینا، شهری با پیشینه کهن است که با توجه به داشتن ظرفیت‌های منحصر به‌فرد از جمله قلعه و آسبادها می‌تواند با کمک و همراهی مردم و مسوولان به مقصد گردشگری تبدیل شود.
وی افزود: شهرستان درمیان ظرفیت‌های زیادی در حوزه‌های سه‌گانه دارد در صنایع‌دستی سرآمد است به طوری که سوزن دوزی درمیان یکی از برندهای استان است.
وی ادامه داد: در حوزه گردشگری و تاریخی نیز آثار این و مکان های گردشگری آن منحصر به فرد است و قلعه فورگ برند کشوری است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی با بیان اینکه متاسفانه شهرستان درمیان آن طور باید مورد توجه قرار نگرفته است افزود: با تلاش‌های صورت گرفته طی دوسال گذشته افزایش اعتبار خوبی در حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برای این شهرستان در نظر گرفته شده است. 
شاه‌وردی گفت: قلعه طبس مسینا به عنوان یکی از 4 سایت موزه‌های پیشنهادی استان به وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی معرفی شده است. 
وی افزود: باید با کمک شهرداری مطالعات این سایت موزه انجام و طرح توجیهی آماده شود تا انشالله این طرح تثبت شود. 
این مقام مسوول تاکید کرد: مرمت دیواره‌های بیرونی قلعه از محل اعتبارات امسال آغاز خواهد شد و در اولویت قرار ‌می‌گیرد. 
شاه‌وردی بیان کرد: دورتادور قلعه طبس مسینا را خندقی فرا گرفته و در حال حاضر تنها قلعه‌ای است که خندق آن موجود است و وجود این خندق یکی از برندهای قلعه است. 
وی افزود: با کمک شورای شهر و شهرداری باید روشنگری انجام شود و خندق آزاد سازی و احیا شود. 
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی پیشنهاد داد: دیوار حفاظتی برای خندق در نظر گرفته شود و طرح این دیوار توسط اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تهیه و به کمک شهرداری اجرا شود.
شاه‌وردی تاکید کرد: تور آشناسازی برای شهرستان درمیان و شهر طبس مسینا برای راهنمایان گردشگری و مدیران دفاتر گردشگری برگزار شود. 
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی با دارا بودن 308 آسباد، پایتخت آسبادهای ایران است که از این تعداد 92 آسباد قابلیت ثبت در فهرست آثار جهانی را دارند. 
شاه‌وردی بیان کرد: مکاتباتی با وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مبنی بر انتقال دفتر پایگاه ملی آسبادها به خراسان جنوبی صورت گرفته و انشالله به‌زودی این اتفاق خواهد افتاد. 
وی گفت: برنامه‌ریزی خوبی برای آسبادهای استان انجام شده و آسبادها به طور ویژه دیده خواهد شد و راسته آسبادها راه‌اندازی می‌شود. 
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی افزود: مالکان در صورتی که توانایی مشارکت داشته باشند می‌توانند در کنار میراث‌فرهنگی قرار بگیرند و اگر توانایی مشارکت نداشته باشند می‌توانند آن را در اختیار میراث‌فرهنگی قرار دهند. 
شاه‌وردی بیان کرد: فضا سازی و بازآفرینی اطراف آسبادها نیز باید انجام شود و در این راستا طرح بهسازی فضای اطراف آسبادها توسط اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دست تهیه است و پس از تکمیل در اختیار راه‌ و شهرسازی قرار می‌گیرد. 
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی گفت: با برنامه‌ریزی مدون قلعه‌های درمیان نیز مرمت می‌شوند چراکه پرونده بعدی استان برای ثبت جهانی پروند قلاع تاریخی استان خواهد بود.
پایان پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/617218/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرگ تلخ 2 جوان موتورسوار در مشهد

سقوط قیمت جهانی طلا

دبل سیو دیدنی ترشتگن در مقابل ضربات دیگو ژوتا و چیکو کنسیسائو این بار از زاویه تماشاگران

برگزاری مسابقات ورزشی دختران و پسران در پنج شهر استان برای نخستین بار

آغاز فصلی نو در ورزش دانش‌آموزی خراسان رضوی

دشان: هیچ مهاجمی بهتر از امباپه در دنیا نیست

اختلاف 8 میلیون یورویی برای سومین خرید فصل رئال

کاریله از گزینه‌های سرمربیگری استقلال خارج شد

«توپ‌بازی» در خیابان فاجعه آفرید!

آهنگ «پنج صبح» از مجید رضوی

همه چیز درباره روستای نقاشه قشم؛ مقصدی آرام در دل جزیره

رختکن اسطوره‌های رئال مادرید پیش از دیدار با اسطوره‌های دورتموند

اتهام بزرگ به مکزیک؛ بازیکنان را مسموم کردند!

تشویق پرشور مارسلو و کروس هنگام ورود به زمین در بازی اسطوره‌ها

آلکاراس: بازی با سینر و جوکوویچ مثل شکنجه است!

رانیری در رم پست جدید گرفت

امباپه: دمبله لایق‌تر از یامال برای توپ طلاست

برگ برنده جذب ستاره پرطرفدار در دست یونایتد

تمجید رونالدو از یامال: او استعداد بی‌نظیری دارد

جواب رونالدو به التماس عربستان

دو دختر تکواندوکار ناپدید شدند

امیررضا معصومی در آستانه تغییر تابعیت

نجات 5 نفر از آتش‌سوزی یک آشپزخانه‌ در بلوار جمهوری مشهد

سرپرست مدیریت استاندارد، سلامت، غذا و داروی کیش بر نظارت جدی بر ایمنی مواد غذایی تأکید کرد

پیغام مهم نخست وزیر عراق برای ملی‌پوشان

مورینیو ستاره ناکام یوونتوس را به ترکیه می‌برد

هر کس جانشین برانکو شود فحش می‌خورد!

دومین خرید تابستانی اینتر رسمی شد

نماینده مجلس: رفع مشکلات کشاورزان خراسان جنوبی نیازمند تصمیمات کلان است

شوک بزرگ به پی‌اس‌جی در آستانه جام جهانی

روبرتو مانچینی خطاب به اسرائیل: کودکان را نکشید

بمب لیورپول؛ گران‌ترین انتقال تاریخ انگلیس!

فوتبال پایه در سطح طلایی آسیا قرار گرفت

ماجرای سرقت 17 هزار دلاری خدمتکار از صاحبکارش در در خیابان کوثر مشهد

معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش استان خراسان رضوی منصوب شد

روز خونین بورس؛ ریزش 60 هزار واحدی شاخص

بارش‌های رگباری در خراسان رضوی تا پایان هفته

آماده‌سازی صحن‌های حرم رضوی برای جشن‌های عید غدیر

با ترک فعل دستگاه‌ها در اجرای قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران برخورد می‌شود/ ارتقای کیفیت تجهیزات توانبخشی تولید داخل در دستور کار باشد/ تسهیل در واردات تجهیزات در صورت تامین نشدن نیاز جانبازان

برپایی ایستگاه صلواتی و خدمات‌رسانی به زائران مرقد مطهر امام (ره) توسط مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران

افت قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ دلار سبزپوش شد

هر ورق کالباس به 30 هزار تومان رسید

واکنش برانکو‌ به شایعات برکناری از هدایت چین

پیام گواردیولا برای یامال: ببخشید ولی مسی بهتر است!

هدیه گران‌قیمت رئیس جمهور به بازیکنان اندونزی

اوسیمن با الهلال به توافق رسید

آهنگ «دختر» با صدای مسعود صادقلو

جزئیات تحول در تعرفه واردات سال 1404

اولین صحبت‌های گاسپرینی بعد از قبول پیشنهاد رم

پاسخ منفی بارسا به معاوضه فرمین با ستاره چلسی