پیام خراسان

آخرين مطالب

با وجود گرمایش زمین، سرمای شدید از کجا می‌آید؟ علمي

با وجود گرمایش زمین، سرمای شدید از کجا می‌آید؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - اینکه زمین در حال گرم شدن تا حد زیادی است، علت خوبی برای آن نیست که بگوییم دمای انجماد از بین خواهد رفت.

در سال 2023، زمین گرم‌ترین سال ثبت شده‌ خود را در تاریخ تجربه کرد، با این حال بخش‌هایی از نیمکره شمالی نیز در اثر سرمای وحشتناکی که رکوردهای چند دهه پیش را شکست، تکان خورد. دراماتیک‌ترین نوع از این تغییرات آب و هوایی در شرق چین در ماه دسامبر رخ داد و جرقه تحقیقات بین‌المللی جدیدی را برانگیخت که به توضیح چگونگی وجود سرمای بی‌سابقه در جهانی گرم‌تر کمک می‌کند.
به نقل از اس‌اف، دانشمندان جو نیز نیاز داشتند که برای این پارادوکس آب و هوایی توضیحی پیدا کنند. در مطالعه‌ای جدید، محققان کشف کرده‌اند که چگونه چنین سرمای شدیدی می‌تواند در یک جهان رو به افزایش گرم رخ دهد. یافته‌های آنها نه تنها رویدادهای شدید سال 2023 را توضیح می‌دهد، بلکه درکی در مورد اینکه الگوهای آب‌وهوای مشابه در آینده چگونه به نظر خواهند رسید نیز ارائه می‌دهد.
موج سرمای دسامبر 2023 رکوردها را در سراسر شرق چین شکست. پکن 300 ساعت متوالی دمای زیر صفر را تحمل کرد که طولانی‌ترین دوره از زمان شروع ردیابی دما در سال 1951 بود. در شدیدترین حالت، برخی مناطق شاهد کاهش شدید دما تقریبا 12 درجه سانتیگرادی بودند.
شدت یافتن سرما در چین یک حادثه واحد نبود. رویدادهای سرمایی مشابهی در اوایل ماه ژانویه سال 2024 اروپای شمالی و در اواسط ژانویه 2024 بیشتر ایالات متحده را درنوردید. این رویدادهای سرمایی گسترده، در طول گرم‌ترین سال‌های ثبت شده زمین باعث علاقه علمی شدید و بحث عمومی در مورد رابطه بین گرم شدن کره زمین و هوای به شدت سرد زمستان شد.
کلید درک این رویدادها در الگوی جوی نهفته است که دانشمندان آن را «اوراسیا گرم قطبی-سرد» می‌نامند. در طول فصل سرمای چین، منطقه قطب شمال گرمای غیرمعمولی را تجربه کرد که رتبه چهارمین گرمترین دمای ثبت شده در آن زمان از سال را از آن خود کرد. این گرما شیب دمایی طبیعی بین قطب شمال و عرض‌های جغرافیایی میانی را مختل کرد و الگوهای جوی را که معمولا هوای سرد قطبی را در نزدیکی قطب شمال نگه می‌دارد، تضعیف کرد. این اختلال باعث شد تا هوای سرد قطب شمال به سمت جنوب و مناطقی مانند چین جریان یابد.
در میانه جو، یک سیستم غیرمعمول پرفشار قوی بر فراز دریاچه بایکال در شرق سیبری قرار گرفت و به عنوان سومین سیستم قوی ثبت شده برای دسامبر در آن منطقه رتبه‌بندی شد. این الگوی مسدودکننده، همراه با یک سیستم پرفشار رکوردشکن بر فراز سیبری، شرایط عالی را برای هدایت هوای قطب شمال به سمت جنوب به سمت چین ایجاد کرد.
پروفسور چنگ کیان (Cheng Qian)، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه فیزیک جو، در بیانیه‌ای توضیح می‌دهد: یافته‌های ما تایید می‌کند که تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیت‌های انسانی در واقع باعث تضعیف رویدادهای سرمایی شدید می‌شود. رکورد شکستن سرما در ماه دسامبر 2023 عمدتا ناشی از الگوهای گردش جوی در مقیاسی غیرعادی و بزرگ بود که 83 درصد از شدت آن را تشکیل می‌داد. در همین حال، اثر گرم شدن تغییرات آب و هوایی شدت این رویداد را تا 22 درصد کاهش داد.
یک گروه تحقیقاتی که شامل افرادی از دانشگاه آلبانی و آکادمی علوم هواشناسی چین بود، از شبیه‌سازی مدل‌های آب و هوایی برای تجزیه و تحلیل اینکه چگونه فعالیت‌های انسانی پیش از این بر چنین رویدادهای سرمایی تأثیر گذاشته است، استفاده کردند. تجزیه و تحلیل آنها نشان داد که به دلیل گرمایش انسانی، احتمال و شدت رویدادهای سرمایی در مقایسه با دنیای بدون تاثیر انسانی به ترتیب بیش از 92 درصد و 1.9 درجه سانتیگراد کاهش یافته است.
با نگاهی به آینده، این مطالعه پیش‌بینی می‌کند که چنین رویدادهای سرمایی شدیدی تا پایان قرن تحت سناریوهای انتشار متوسط، ‌نادر خواهند شد. احتمال وقوع رویدادهای سرمایی مشابه می‌تواند حدود 95 درصد کاهش یابد، در حالی که شدت آنها ممکن است حدود دو درجه سانتیگراد (حدود 35 درجه فارنهایت) در مقایسه با رویدادهای امروز کاهش یابد. با این حال، این پیش‌بینی با یک هشدار مهم همراه است.
کیان می‌گوید: اگر به صفر خالص کربن دست یابیم و گرمایش جهانی در دمای 1.5 درجه سانتی‌گراد تثبیت شود، می‌توانیم شاهد سرمای شدید مشابه آنچه امروز هستیم، باشیم. این بدان معناست که جوامع هنوز باید برای سرمای ناگهانی آماده باشند، حتی زمانی که رسیدن به هدف 1.5 درجه سانتی‌گراد توافق پاریس محقق شود.
از آنجایی که جوامع در سراسر جهان با تغییرات آب و هوایی دست و پنجه نرم می‌کنند، این تحقیق درک‌ مهمی را در مورد آینده زمستان‌های سخت ارائه می‌دهد. در حالی که گرم شدن کره زمین به طور کلی به معنای زمستان‌های گرم‌تر است، پتانسیل وقوع رویدادهای سرمایی شدید همچنان وجود دارد که نیاز به هوشیاری مداوم در زمستان دارد، حتی در شرایطی که جهان برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تلاش می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/829391/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شیر و عسل؛ ترکیبی شفا‌بخش یا زیان‌بار؟

عراقچی: بار دیگر تصاویر ترسناک ماهواره‌ای خیلی دقیق و حساب شده در حال انتشار هستند | نتانیاهو نوکران دون‌پایه ایرانی صدام را به کار گرفته است

کتاب «ورزش با ارزش» روانه بازار نشر شد

نفرات برتر جشنواره هنرهای تجسمی رضوی در مشهد معرفی شدند

صالحی: در بحث کپی‌رایت عقد توافقی را پیش می‌بریم که هیچ مشکلی ندارد

یونایتد 4-1 بیلبائو: بدترین منچستر تاریخ در فینال!

غیبت فصیحی در دوومیدانی زنان قهرمانی کشور؛ یک رکورد ملی شکسته شد

داور الکلاسیکو مشخص شد / هرناندز قاضی جدال رئال و بارسا

حضور و هم‌افزایی بانوان نخبه رضوی در بوستان ریحانه مشهد

برپایی موکب «محبّان‌الرضا(ع)» با مشارکت و همکاری امور بانوان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی

شهید رئیسی کار برای رأی جمع کردن را شرک‌ می‌دانست

ایرانی‌ها باهوش‌تر از آمریکایی‌ها!

ویژگی مشترک حاج قاسم و امیرعبداللهیان از زبان سفیراسبق ایران در سوریه

آنالیز گلهای بازی پاری سن ژرمن 2 -1 آرسنال

تک گل چلسی به دورگاردن توسط دیوزبری هال

سردار سلامی: هر نقطه‌ای که مبدا تهاجم باشد، مقصد تهاجم خواهد شد

برپایی موکب محبّان الرضا با مشارکت و همکاری امور بانوان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی

کشتی آزاد نونهالان کشور/ نفرات برتر 6 وزن نخست مشخص شدند

گل چهارم منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 90+1

گل اول منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 72

گل سوم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 85

گل دوم منچستریونایتد توسط کاسمیرو در دقیقه 81

شلیک دیدنی؛ گل اول اتلتیک‌بیلبائو توسط میکل در دقیقه 31

قهرمانی کشور دوومیدانی؛ یک رکورد ملی شکسته شد

اهالی سینماوهنر از حس‌وحال خادمیاری خود در یک شب خاص گفتند

درگذشت هنرمند پیشکسوت تئاتر

با این موسیقی و ترکیب بارون و پیانو و حس خوب، ذهنتو آروم کن

امام رضا الگوی بی‌بدیل بندگی و ساده‌زیستی در برابر تجمل‌گرایی خلفا بود

فرماندار: اهالی 10 روستای بردسکن امشب را در فضای باز سپری کنند

دعوت از 6 فوتسالیست معدن و صنایع معدنی به اردوی تیم ملی فوتسال کارگری برای نخستین بار

پیام تبریک مدیرعامل فولاد سنگان به مناسبت ولادت با سعادت امام رضا (ع)

اعتراض شادمهر عقیلی به اقدام ترامپ علیه خلیج فارس (تصویر)

سنگ‌شکن شماره 5 سنگان در 45 روز به بهره‌برداری رسید

برپایی موکب های پذیرایی همزمان با شب ولادت امام رضا(ع) در خواف

خراسان شمالی پنجشنبه‌ها تعطیل شد

دومین روز از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

رونمایی از دو کتاب درباره شهید آیت‌الله رئیسی

رونمایی از کتاب «راز پرواز» در غرفه «رئیسی عزیز ما» نمایشگاه کتاب تهران

توسعه کشاورزی درخراسان جنوبی نیازمند استانداردسازی و فرآوری محصولات است

وضعیت مورینیو در فنرباغچه؛ تانگو باید دو نفره باشد!‏

با گل آچربی‌ گریه کردم اما صعود حق بارسا بود!

استقلال تهران 0-0 چادرملو اردکان؛ مربی خارجی واجب‌تر از نان شب برای آبی‌ها

خیبر خرم آباد 1-2 پرسپولیس؛ اورونوف امید آسیایی را زنده نگه داشت

امضای قهرمان پای سقوط شهر خسته؛ کامبک سرخ‌ها در راه کسب سهمیه

مشهدالرضا نورباران شد

اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در تربت‌حیدریه

عکس/ حال و هوای حرم مطهررضوی در شب میلاد شاه خراسان

قطعه ای با صدای مرحوم محمدعلی کریمخانی به نام «جان خستگان»

ساعت کاری ادارات خراسان شمالی از 20 اردیبهشت تغییر می‌کند

هیچ منعی برای قضاوت دانشجویان اهل تسنن وجود ندارد