هیچ منعی برای قضاوت دانشجویان اهل تسنن وجود ندارد
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش خبرگزاری مهر، هشتمین جلسه از سلسله جلسات دادرسان با هدف انتقال تجربیات مدیریت قضائی با حضور حجتالاسلام والمسلمین سعدی، رئیس امور جذب و گزینش قوه قضائیه، اساتید، مدیران و دانشجویان دانشگاه علوم قضائی روز سهشنبه شانزدهم اردیبهشت ماه در محل سالن عدالت به همت انجمن علمی دانشجویان دانشگاه برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین سعدی گفت: اگر قرار باشد کسی بین مردم نگاهبان واقعی عدالت و تقوا باشد باید تمام وجود غیر الهی را در خود از بین ببرد.
رئیس امور جذب و گزینش قوه قضائیه ادامه داد: خلیفهاللهی جایگاهی است که به ملائک و دیگر موجودات داده نشده بلکه فقط به انسان داده شده است و ما باید تلاش و حرکت کنیم که به آن جایگاه برسیم.
قاضی باید عادل، فاضل، متقی و خداترس باشد
حجتالاسلام والمسلمین سعدی افزود: قاضی باید عادل، فاضل، متقی و خداترس باشد و این وظیفه امور جذب و گزینش قوه قضائیه برای انتخاب افرادی با این مشخصات است. شما باید تلاش کنید خودتان را به معیارها و شاخصهای دستگاه قضائی جمهوری اسلامی ایران برسانید. دستگاه قضائی جمهوری اسلامی ایران به نقل از امام (ره) برآمده از الله اکبرهای مردم است و اگر کسی به قصد تشخص وارد قوه قضائیه شود، اشتباه است.
رئیس امور جذب و گزینش قوه قضائیه اظهار داشت: این دانشگاه به همت شهید بهشتی تأسیس شد و اگر روح شهید بهشتی این جوانان را ببیند که آمدهاند به دین، به اسلام و به حاکمیت حکمرانی اسلامی خدمت کنند قطع به یقین بسیار شاد میشود.
حجتالاسلام والمسلمین سعدی بیان داشت: اگر کسی شرایط حضور در منصب قضا را نداشته باشد ما نمیتوانیم او را بپذیریم ولو اینکه از هر جایی برای خود توصیه نامه بیاورد.
رئیس امور جذب و گزینش قوه قضائیه گفت: یکی از شرایط اصلی قاضی علم است و اگر افرادی این شرط را نداشته باشند مساعدت و همراهی با این اشخاص ظلم به مردمی است که پرونده آنان توسط این افراد مورد بررسی قرار میگیرد.
عدالت مرجع تقلید تنها عدالتی است که از عدالت قاضی بالاتر است
حجتالاسلام و المسلمین سعدی افزود: باید تلاش کنیم جایگاه خود را به عنوان بالاترین و والاترین منصب بشناسیم و قضاوت را آنگونه که شایسته است انجام دهیم و افراد خوب و شایسته را تشویق کنیم.
رئیس امور جذب و گزینش قوه قضائیه ادامه داد: پژوهشی در مبحث عدالت در آیات و روایات داشتیم که چهار سطح برای عدالت تعیین شد سطح اول عدالت امام جماعت، سطح دوم عدالت شاهد، سطح سوم عدالت قاضی و سطح چهارم عدالت مرجع تقلید است و عدالت مرجع تقلید تنها عدالتی است که از عدالت قاضی بالاتر است و شما باید تلاش کنید که میل به گناه در شما کشته شده و از بین برود.
حجتالاسلام والمسلمین سعدی، عالم بودن را مهمترین شاخص در گزینش قضات دانست و گفت: متقی بودن، تعهد و تخصص، مستقل بودن، اهمیت به کرامت و انسانیت ملاکهای مهم و تأثیر گذار در گزینش قضات است.
رئیس امور جذب و گزینش قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره استعلامات گزینشی افراد گفت: وقتی فردی خود را در مصدر و معرض قضاوت قرار میدهد تا چند حلقه از اطراف او از مراجع رسمی استعلام و پرسش میشود.
حجتالاسلام والمسلمین سعدی در پاسخ به سوال دیگری درباره نوع پوشش کارآموزان قضائی گفت: نوع، رنگ، جنس پوشش ملاک نیست بلکه لباس باید متعارف باشد و در بین مردم به عنوان یک انسان سبک و بیقید مطرح نشود.
رئیس امور جذب و گزینش قوه قضائیه بیشترین دلایل رد صلاحیت گزینشی قضات را عدم صداقت، عدم علمیت، مسائل شخصیتی افراد، عدم آشنایی مسائل دینی در حد قاضی و محکومیت کیفری مؤثر بیان کرد.
حجتالاسلام والمسلمین سعدی در پاسخ به یک سوال دیگر از دانشجویان مبنی بر انجام چند مصاحبه در بازه زمانی مختلف تحصیلی گفت: پیوستگی و تکرار مصاحبهها به فرد کمک میکند و یک نتیجه ملموس، شفاف و مشخص در اختیار ما قرار میدهد که فرد در طی مسیر آیا رشد داشته یا متوقف شده است.
رئیس امور جذب و گزینش قوه قضائیه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر نقش سابقه کیفری مؤثر خانواده در گزینش اظهار داشت: در صورتی که فرد این سوابق را بیان نکند نشان از عدم صداقت وی خواهد بود. همچنین اشتهار خانواده به فساد و خلاف کاری تأثیر قطعی در گزینش فرد خواهد داشت و به طور حتم مد نظر قرار خواهد گرفت.
هیچ منعی برای قضاوت دانشجویان اهل تسنن وجود ندارد
حجتالاسلام والمسلمین سعدی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه آیا برای دانشجویان اهل تسنن برای قضاوت منعی وجود دارد گفت: برای این افراد هیچ منعی وجود ندارد و در مناطق مختلف میتوانند انجام وظیفه نمایند فقط مسئلهای که وجود دارد این است که گاهی خودشان میخواهند به مناطقی که بیشتر با آداب و رسوم خودشان همخوانی دارد برگردند.
رئیس امور جذب و گزینش قوه قضائیه در پاسخ به سوال دانشجویی دیگر مبنی بر تأثیر تأهل در گزینش افراد اظهار داشت: تأهل افراد در گزینش تأثیر مثبت دارد، اما این بدان معنا نیست که برای فرد مجرد این موضوع نقطه منفی به حساب آید. تأهل یک مرحله از رشد، بلوغ و علو انسان است که انسان از یک فرد وابسته به یک فرد مستقل و از یک فرد مستقل به فردی تبدیل میشود که در خدمت دیگران است و این از مراحل کمال است.
حجتالاسلام والمسلمین سعدی در پاسخ به سوالی درباره عضویت رسمی یا غیر رسمی در جناحها اظهار داشت: داشتن خط سیاسی نشان از جدی بودن فرد است، اما اینکه حق در مسلخ خط و خطوط سر بریده شود بد است. سابقه جناحی مشکلی ندارد، اما قاضی نباید وارد دستهبندیهای جناحی و سیاسی در دوران قضاوت شود، چون جایگاه قاضی والاتر از این بحثهاست که در دستهبندیها ورود و دخالت کند و باید بداند از این مراحل گذشته است.
حجتالاسلام والمسلمین سعدی، تسلط علمی، التزام به دین، خانواده خوب، تربیت مناسب فرزندان، آکندگی تقوا در میان خانواده با رفتار و کردار مناسب، برخورد مهربان همراه با قاطعیت با مردم، باهوش، زیرک، وفادار به نظام، ایستادگی در مقابل وسوسههای دنیا، معتقد و متعهد به ولی فقیه، آگاه و بصیر به مسائل را به عنوان برخی از مولفهها و شاخصهای قاضی تراز انقلاب اسلامی برشمرد.
در پایان رئیس امور جذب و گزینش قوه قضائیه به دانشجویان توصیه کرد برای داشتن قضاوت خوب و موفق به مولا علی علیهالسلام اقتدا کنید و برای حفظ نظام و رفع مشکلات مردم سختیها را تحمل کنید.
کد خبر 6461264
-
پنجشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۰:۱۹
-
۵ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/865878/