پیام خراسان

آخرين مطالب

تصویربرداری سریع‌تر و ارزان‌تر از سرطان با الهام از بال پروانه‌ها علمي

تصویربرداری سریع‌تر و ارزان‌تر از سرطان با الهام از بال پروانه‌ها
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - بال‌های پروانه‌ها، دانشمندان آمریکایی را الهام می‌بخشد تا روشی سریع‌تر و ارزان‌تر برای تصویربرداری از سرطان ابداع کنند.

پروانه‌ها با ساختارهای پیچیده بال و رنگ‌های پر جنب و جوش، به عنوان نمادی برای نوآوری‌های فناورانه متعدد، از حسگرها گرفته تا پوشش‌های جدید عمل کرده‌اند.
بال‌های آبی زیبای «پروانه مورفو» دارای ساختار منحصر به فردی است که دانشمندان اکنون از آن برای ایجاد یک انقلاب در تشخیص سرطان استفاده می‌کنند.
جالب اینجاست که رنگ آبی پر جنب و جوش این گونه پروانه، نه از رنگدانه‌ها، بلکه از ساختارهای میکروسکوپی دستکاری کننده نور بر روی بال‌های آن می‌آید.
تیم تحقیقاتی دانشگاه کالیفرنیا سن‌دیگو کشف کرده است که این ساختارهای میکروسکوپی روی بال‌ها می‌توانند برای تجزیه و تحلیل نمونه‌های بیوپسی سرطان استفاده شوند. بهتر از همه، این یک رویکرد سریعتر و ساده‌تر در مقایسه با روش‌های فعلی است.
لیزا پولیکاکوس(Lisa Poulikakos)، نویسنده ارشد و استاد دپارتمان مهندسی مکانیک و هوافضا در دانشگاه کالیفرنیا سن‌دیگو می‌گوید: واقعاً شگفت‌انگیز بود که ببینیم طبیعت تا چه حد از طریق بال پروانه مورفو و ساختارهای میکرو و نانو طبیعی آن یک راه‌حل را طراحی کرده است.
وی افزود: ما می‌توانیم این تکنیک را با استفاده از میکروسکوپ‌های نوری استانداردی که کلینیک‌ها از قبل دارند، به کار ببریم و این عینی‌تر و کمّی‌تر از آن چیزی است که در حال حاضر موجود است.
یک روش ساده برای تشخیص
تجمع بیش از حد بافت همبند فیبری، فیبروز را مشخص می‌کند. در انکولوژی (سرطان‌شناسی)، مقدار بافت فیبری در بیوپسی تومور، شاخص کلیدی مرحله سرطان است.
محققان دریافته‌اند که استفاده از بال پروانه مورفو با میکروسکوپ استاندارد به آنها امکان می‌دهد مراحل سرطان را از نمونه‌برداری‌ها ارزیابی کنند.
ساختارهای میکرو و نانو در بال پروانه‌های مورفو به شدت به نور قطبی شده واکنش نشان می‌دهند. فیبرهای کلاژن (جزئی از بافت فیبروتیک) با این نور پلاریزه شده اما ضعیف، تعامل دارند.
استفاده از بال این پروانه، سیگنال کلاژن حاصل از بیوپسی را تقویت می‌کند و تجزیه و تحلیل تراکم و آرایش الیاف را آسان‌تر می‌کند.
سیگنال‌های نوری تقویت‌شده از نمونه‌برداری، پس از تعامل با بال پروانه برای اندازه‌گیری چگالی و سازماندهی رشته‌های کلاژن استفاده می‌شوند.
محققان با استفاده از حساب دیفرانسیل و انتگرال، یک مدل ریاضی برای پیوند شدت نور با ویژگی‌های فیبر کلاژن ایجاد کردند که امکان ارزیابی کمی فیبروز را فراهم می‌کرد.
آنها برای آزمایش، بیوپسی سرطان پستان با تراکم کلاژن متفاوت را تجزیه و تحلیل کردند. کار این به آنها اجازه داد تا مرحله سرطان را بدون هیچ گونه رنگ‌آمیزی تعیین کنند.
جالب توجه است که این روش جدید، نتایج قابل مقایسه با رنگ‌آمیزی سنتی و تکنیک‌های تصویربرداری پیشرفته و گران‌قیمت را به همراه داشت.
روش‌های فعلی برای تجزیه و تحلیل بیوپسی سرطان محدودیت‌های قابل توجهی دارند. تکنیک‌های رنگ‌آمیزی سنتی می‌توانند ذهنی باشند و منجر به تفسیرهای متناقض شوند، در حالی که روش‌های تصویربرداری پیشرفته‌تر، اگرچه جزئیات بیشتری ارائه می‌دهند، اغلب بسیار گران هستند و در دسترس نیستند.
پائولا کریا(Paula Kirya)، از محققان این مطالعه می‌گوید: اساساً ما در تلاش هستیم این روش‌ها را طوری گسترش دهیم که به چیزی بیش از یک میکروسکوپ نوری استاندارد و یک تکه از بال پروانه مورفو نیاز نداشته باشد.
وی افزود: در بسیاری از نقاط جهان، غربالگری اولیه سرطان به دلیل محدودیت منابع، یک چالش است. اگر بتوانیم ابزار ساده‌تر و در دسترس‌تری ارائه کنیم، می‌توانیم به بیماران بیشتری کمک کنیم تا قبل از اینکه سرطان آنها به مراحل تهاجمی برسد، تشخیص داده شوند.
ایده استفاده از بال‌های پروانه‌ مورفو برای تشخیص سرطان از ذهن پائولا کریا سرچشمه گرفته است که قبلاً ویژگی‌های نوری بال‌ها را مطالعه کرده بود.
محققان بر این باورند که این روش برای طیف گسترده‌ای از بیماری‌های فیبروتیک و نه فقط سرطان پستان، کاربرد دارد.
منابع محدود مانع غربالگری زودهنگام سرطان در بسیاری از مناطق می‌شود. یک ابزار تشخیصی ساده‌تر و در دسترس‌تر می‌تواند میزان تشخیص زودهنگام را بهبود بخشد و درمان را مؤثرتر کند.
این یافته‌ها در مجله Advanced Materials گزارش شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/829567/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شیر و عسل؛ ترکیبی شفا‌بخش یا زیان‌بار؟

عراقچی: بار دیگر تصاویر ترسناک ماهواره‌ای خیلی دقیق و حساب شده در حال انتشار هستند | نتانیاهو نوکران دون‌پایه ایرانی صدام را به کار گرفته است

کتاب «ورزش با ارزش» روانه بازار نشر شد

نفرات برتر جشنواره هنرهای تجسمی رضوی در مشهد معرفی شدند

صالحی: در بحث کپی‌رایت عقد توافقی را پیش می‌بریم که هیچ مشکلی ندارد

یونایتد 4-1 بیلبائو: بدترین منچستر تاریخ در فینال!

غیبت فصیحی در دوومیدانی زنان قهرمانی کشور؛ یک رکورد ملی شکسته شد

داور الکلاسیکو مشخص شد / هرناندز قاضی جدال رئال و بارسا

حضور و هم‌افزایی بانوان نخبه رضوی در بوستان ریحانه مشهد

برپایی موکب «محبّان‌الرضا(ع)» با مشارکت و همکاری امور بانوان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی

شهید رئیسی کار برای رأی جمع کردن را شرک‌ می‌دانست

ایرانی‌ها باهوش‌تر از آمریکایی‌ها!

ویژگی مشترک حاج قاسم و امیرعبداللهیان از زبان سفیراسبق ایران در سوریه

آنالیز گلهای بازی پاری سن ژرمن 2 -1 آرسنال

تک گل چلسی به دورگاردن توسط دیوزبری هال

سردار سلامی: هر نقطه‌ای که مبدا تهاجم باشد، مقصد تهاجم خواهد شد

برپایی موکب محبّان الرضا با مشارکت و همکاری امور بانوان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی

کشتی آزاد نونهالان کشور/ نفرات برتر 6 وزن نخست مشخص شدند

گل چهارم منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 90+1

گل اول منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 72

گل سوم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 85

گل دوم منچستریونایتد توسط کاسمیرو در دقیقه 81

شلیک دیدنی؛ گل اول اتلتیک‌بیلبائو توسط میکل در دقیقه 31

قهرمانی کشور دوومیدانی؛ یک رکورد ملی شکسته شد

اهالی سینماوهنر از حس‌وحال خادمیاری خود در یک شب خاص گفتند

درگذشت هنرمند پیشکسوت تئاتر

با این موسیقی و ترکیب بارون و پیانو و حس خوب، ذهنتو آروم کن

امام رضا الگوی بی‌بدیل بندگی و ساده‌زیستی در برابر تجمل‌گرایی خلفا بود

فرماندار: اهالی 10 روستای بردسکن امشب را در فضای باز سپری کنند

دعوت از 6 فوتسالیست معدن و صنایع معدنی به اردوی تیم ملی فوتسال کارگری برای نخستین بار

پیام تبریک مدیرعامل فولاد سنگان به مناسبت ولادت با سعادت امام رضا (ع)

اعتراض شادمهر عقیلی به اقدام ترامپ علیه خلیج فارس (تصویر)

سنگ‌شکن شماره 5 سنگان در 45 روز به بهره‌برداری رسید

برپایی موکب های پذیرایی همزمان با شب ولادت امام رضا(ع) در خواف

خراسان شمالی پنجشنبه‌ها تعطیل شد

دومین روز از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

رونمایی از دو کتاب درباره شهید آیت‌الله رئیسی

رونمایی از کتاب «راز پرواز» در غرفه «رئیسی عزیز ما» نمایشگاه کتاب تهران

توسعه کشاورزی درخراسان جنوبی نیازمند استانداردسازی و فرآوری محصولات است

وضعیت مورینیو در فنرباغچه؛ تانگو باید دو نفره باشد!‏

با گل آچربی‌ گریه کردم اما صعود حق بارسا بود!

استقلال تهران 0-0 چادرملو اردکان؛ مربی خارجی واجب‌تر از نان شب برای آبی‌ها

خیبر خرم آباد 1-2 پرسپولیس؛ اورونوف امید آسیایی را زنده نگه داشت

امضای قهرمان پای سقوط شهر خسته؛ کامبک سرخ‌ها در راه کسب سهمیه

مشهدالرضا نورباران شد

اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در تربت‌حیدریه

عکس/ حال و هوای حرم مطهررضوی در شب میلاد شاه خراسان

قطعه ای با صدای مرحوم محمدعلی کریمخانی به نام «جان خستگان»

ساعت کاری ادارات خراسان شمالی از 20 اردیبهشت تغییر می‌کند

هیچ منعی برای قضاوت دانشجویان اهل تسنن وجود ندارد