پیام خراسان

آخرين مطالب

محققان دانشگاه آلبرتا کانادا و دانشگاه تگزاس آمریکا

دوری از اینترنت می‌تواند تأثیر شگفت‌انگیزی بر سلامت مغز بگذارد علمي

دوری از اینترنت می‌تواند تأثیر شگفت‌انگیزی بر سلامت مغز بگذارد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - محققان می‌گویند مغز ما برای اتصال دائم به اینترنت و مشاهده محتواهای گوناگون ساخته نشده است.

بسیاری از افراد به گوشی‌های هوشمند خود وابسته‌اند و عادت دارند هر لحظه با گوشی به اینترنت وصل شوند. در سال‌های اخیر، این اتفاق آنقدر فراگیر شده که برای آن واژه‌های مختلفی مثل «شوم‌گردی» یا Doomscrolling نیز ساخته شده است اما تأثیر استفاده از اینترنت بر مغز همچنان از لحاظ علمی مبهم است و در پژوهش جدید محققان به آن پرداختند.
براساس گزارش Medical News، محققان دانشگاه آلبرتا کانادا و دانشگاه تگزاس آمریکا برای بررسی تأثیر اینترنت بر مغز آزمایشی انجام دادند که در آن شرکت‌کنندگان باید 2 هفته تمام دسترسی خود به اینترنت گوشی را کامل مسدود می‌کردند. البته آنها می‌توانستند تماس تلفنی و پیامک معمولی داشته باشند و با کامپیوتر به اینترنت وصل شوند. اگرچه مدت آزمایش کوتاه بود، نتایج شگفت‌انگیزی در زمینه رفاه ذهنی و افزایش تمرکز و توجه کاربران مشاهده شد.
«آدریان وارد» (Adrian Ward)، یکی از محققان پژوهش حاضر می‌گوید: «گوشی‌های هوشمند طی 15 سال گذشته زندگی و رفتار ما را به‌شدت تغییر داده‌اند اما ذات روان‌شناسی انسانی ما ثابت مانده است. سؤال اصلی این بود که با اتصال پیوسته به اینترنت سازگاریم؟ داده‌ها نشان می‌دهد اینطور نیست.»
این آزمایش شامل 467 شرکت‌کننده با میانگین سنی 32 سال بود که تصادفی انتخاب شدند. آنها برای پژوهشی یک‌ماهه به 2 گروه تقسیم شدند: گروهی که در 2 هفته اول ماه اینترنت روی گوشی هوشمند خود نداشتند و گروهی که در 2 هفته دوم ماه اینترنت نداشتند. در وسط ماه نیز این 2 گروه نقش‌ خود را عوض کردند و به محققان این امکان را دادند تا اثرات بازگرداندن اینترنت را روی شرکت‌کنندگان بررسی کنند.
همچنین اپلیکیشنی روی گوشی آنها برای مسدودکردن دسترسی به اینترنت نصب شد. شرکت‌کنندگان برای ارزیابی تغییرات وضعیت روانی خود، نظرسنجی‌های متعددی را تکمیل کردند. محققان نیز آزمایش‌های کامپیوتری برای پیگیری عینی‌تر عواملی مانند دامنه توجه آنها انجام دادند.
از نظر آماری تقریباً همه شرکت‌کنندگان (91 درصد) حداقل در یکی از این 3 مقوله سلامت روان، رفاه ذهنی و دامنه توجه بهبود یافتند اما نکته قابل‌توجه این است که گستره توجه به درجه‌ای رسید که می‌توان آن را با 10 سال جوان‌تر شدن انسان مسن و مبتلا به زوال شناختی مقایسه کرد.
یافته‌ها نشان می‌دهد 2 هفته قطع‌کردن اینترنت روی بهبود علائم افسردگی نیز اثر دارد.
چه چیزی باعث شده شرکت‌کنندگان به این اندازه بهبود یابند؟ محققان می‌گویند ساده‌ترین توضیح این است که این آزمایش شرکت‌کنندگان را مجبور کرد زمان بیشتری را صرف کارهایشان در دنیای واقعی بکنند. شرکت‌کنندگان بیشتر در دنیای واقعی با مردم صحبت می‌کردند، به طبیعت می‌رفتند، بیشتر می‌خوابیدند و کنترل بیشتری بر تصمیماتشان داشتند.
یافته‌های این پژوهش در ژورنال PNAS Nexus منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/829674/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تودور: لطفاً درباره آینده از من سؤال نپرسید!

آموریم: از حالا فقط به فینال فکر می‌کنیم

تدابیر امنیتی ویژه برای ال‌کلاسیکوی سرنوشت‌ساز

هواداران رئال حذف بارسا را دست گرفتند!

گواردیولا: می‌دانستم ژابی مربی بزرگی می‌شود

آرتتا: برای لیورپول تونل می‌زنیم چون بهترین است

ناراحتی رائول از رئال؛ سرمربی‌گری تیم حق من است!

آزمون و عزت‌اللهی در فینال حاضر شدند

روماریو: دوست دارم آنچلوتی سرمربی برزیل شود

آواز دل انگیزی از «پرواز همای» در طبیعت زیبا

راز شوکه‌ کننده پشت بزرگ شدن شکم با افزایش سن!

ولادتی که جغرافیا را برداشت؛ وحدت را جایگزین کرد/ خانه پدری دل‌ها؛ جایی که سنگ‌ها هم گوش شنوا دارند!

ولادتی که جغرافیا را برداشت؛ وحدت را جایگزین کرد/ امروز روزی است که حرم، تولد مهربانی را جشن می‌گیرد

ولادتی که جغرافیا را برداشت؛ وحدت را جایگزین کرد/ میلاد آقا؛ روزی که آجرهای حرم هم ذکر می‌گویند!

تنها روستای چوبی کشور/ عکس

حمله موشکی یمن؛ سامانه آمریکایی بار دیگر عاجز ماند+ فیلم

فروش 60 میلیاردی نمایشگاه کتاب تا ظهر روز سوم

انتشار کتاب «ظهر روز اربعین» خاطرات شهید مدافع حرم حجت‌الاسلام دهقانی

حال و هوای دومین روز سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران

استقبال ویژه از عادل فردوسی‌پور در نمایشگاه کتاب/ عکس

رونمایی از دو کتاب عباس ملکی/ روسیه در عصر پوتین با حضور سفیر ایران

فروش در نمایشگاه کتاب به 61 میلیارد تومان رسید

فروش 611 میلیارد تومانی حضوری و مجازی نمایشگاه کتاب در 2.5 روز

کتاب «راز پرواز» رونمایی شد

دیدار با خانم آقای او

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

ویدئوی زیرخاکی از خوانندگی مسعود صادقلو

ژابی آلونسو: در پایان فصل از لورکوزن می‌روم

10 سیو برتر سری آ در ماه آوریل 2025

نقش همسر گوندوگان در بازگشتش به منچسترسیتی

کواچ: هدف دورتموند کسب سهمیه اروپاست

مارسکا: تمرکز ما روی لیگ است نه قهرمانی!

وداع لورکوزن با ژابی؛ دنیا را شگفت‌زده کردیم!

مک‌آلیستر و پریرا بهترین‌های ماه لیگ برتر

آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های شمال در جمعه 19 اردیبهشت

روایت استاد محمدرضا لطفی از رابطه ذهنی نزدیکش با استاد شجریان

موشک یمن به فرودگاه بن‌گوریون نقطه عطف در تاریخ مقاومت است

دیدار استاندار سمنان با مسئولان استانی حج و زیارت

کجاست سهم من از چایخانه حَرمَت؟

صدای مقاومت از دل آمریکا به «تهران» رسید

ذره‌ای از غنی سازی کوتاه نخواهیم آمد | اگر آتش جنگ شعله ور شود جهان را تهدید می‌کنند

حضور بنیاد فارابی با 52 عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب

برگزاری مراسم روز کرمان در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران / رونمایی از کتب جدید

بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در نمایشگاه کتاب تهران

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

سرمربی تیم اسپانیایی در بیمارستان بستری شد

وعده‌های آرتتا برای رقم زدن یک فصل رویایی با آرسنال

جنگ لواندوفسکی و امباپه در ال‌کلاسیکو

حق با انریکه بود؛ بدون امباپه، پی‌اس‌جی تیم شد!

مولر: همه می‌خواهند قبل از ناپدید شدنم من را ببینند!