پیام خراسان

آخرين مطالب

صادرات پلیمر ایران برای نخستین بار به آمریکای جنوبی سیاسی

صادرات پلیمر ایران برای نخستین بار به آمریکای جنوبی
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش خبرنگار مهر سال 90 بود که رضا حمزه لو مدیر عامل وقت شرکت بازرگانی پتروشیمی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت صادرات محصولات پتروشیمی ایران به کشورهای آمریکای جنوبی همچون برزیل و آرژانتین، گفت: در حال حاضر فعال سازی بازار صادراتی پتروشیمی در منطقه آمریکای جنوبی در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل بازرگانی پتروشیمی با تاکید بر اینکه حضور در بازار جدید پتروشیمی کشورهای منطقه آمریکای جنوبی حاشیه سود صادرات محصولات پتروشیمی را دستخوش تغییراتی می‌کند، اظهار داشت: در حال حاضر بازاریابی برای فروش محصولات مختلف پتروشیمیایی به کشورهای این منطقه آغاز شده است.
این مقام مسئول با اعلام اینکه با ایجاد مجدد ثبات اقتصادی مذاکره برای صادرات پتروشیمی از سر گرفته شده است، تاکید کرد: این کشورها برای خرید برخی از محصولات پتروشیمی همچون پلیمرها و فرآورده‌های شیمیایی اعلام آمادگی کرده اند.
اما از آن سال به بعد هیچ وقت پای محصولات پلیمری ایران به کشورهای آمریکای جنوبی باز نشد و تنها محصولاتی مانند کودهای شیمیایی تولید شده پتروشیمی ایران به این منطقه رسید.
با این حال در سال‌های اخیر، به دلیل افزایش تولید محصولات پلیمری در کشور صنعت پلیمر ایران با حضوری پررنگ در صحنه جهانی ظاهر شده و جایگاه قابل توجهی را در میان چشم‌انداز پیچیده اقتصادی این بازار به دست آورده است.
در صادرات پلیمر ایران، گریدهای مختلف پلی‌اتیلن، به‌ویژه فیلم LDPE و پس از آن پلی‌استایرن GPPS قرار دارند. در پنج سال گذشته شاهد پیشرفت‌های قابل توجهی در صادرات ترکیبات پلی‌اتیلن بوده‌ایم به طوریکه این موفقیت رو به رشد را می‌توان به افزایش ظرفیت رو به رشد تولیدات داخلی نسبت داد.
مواد پلاستیکی، جایگاه دوم صادرات کشور
سعید اسماعیلی، کارشناس صنعت پتروشیمی نیز معتقد است پلیمرها یکی از پرمصرف‌ترین محصولات شیمیایی در همه زیربخش‌های پزشکی، فضایی، بسته‌بندی، خودروسازی، ساخت و ساز و لوازم الکتریکی هستند و به همین دلیل بازار جهانی پلیمر بسیار پر رونق است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت اسمی تولید محصولات پلیمری ایران 8.8 میلیون تن در سال است، گفت: ظرفیت اسمی 8.8 میلیون تنی تولید محصولات پلیمری در ایران در شرایطی است که ظرفیت تولید محصولات پلیمری در جهان بالغ بر 490 میلیون تن و ظرفیت تولید محصولات پلیمری در خاورمیانه 42 میلیون تن است.
وی افزود: درواقع ایران سهمی 1.8 درصدی از ظرفیت تولید محصولات پلیمری جهان و سهمی 21 درصدی از ظرفیت تولید محصولات پلیمری در خاورمیانه دارد.
روسیه و تغییری بالقوه در صادرات و بازار پلیمر ایران
روسیه طی پنج سال گذشته، رشد قابل توجه 67 درصدی خرید پلیمر از این را تجربه کرده است. کشورهای اروپای شرقی مانند اسلواکی و جمهوری چک نیز پا به عرصه گذاشته‌اند که نشان دهنده گستردگی بازار پلیمر ایران است.
خریداران معمولی محصولات پلیمری و پلاستیکی ایران عبارتند از چین، عراق، ترکیه، افغانستان و هند. با این حال، با افزایش علاقه بازرگانان و تولیدکنندگان روسی به بازار، پویایی جدیدی در حال ظهور است که احتمالاً رقابت بین روسیه و هند را برای کسب مقام پنجم در میان مشتریان ایران تقویت می‌کند.
همچنین کشورهای آذربایجان، گرجستان و ازبکستان نیز از دیگر کشورهای با آمار بالای واردات محصولات پلیمری از ایران هستند. این کشورها به دلیل نیازهای صنعتی، رشد اقتصادی، روابط تجاری و مجاورت جغرافیایی و سایر عوامل از مشتریان مهم بازار پلیمر ایران هستند.
اگر تمام پروژه‌های پلی‌اتیلن تأیید نشده ایران و چین به دنبال سرمایه‌گذاری‌های جدید چینی انجام شود، آنگاه صادرات ایران از هر سه درجه پلی‌اتیلن تا 2030 حدود 75 میلیون تن خواهد بود.
ورود پلیمر ایران به آمریکای جنوبی برای اولین بار
همانطور که در ابتدای این گزارش عنوان شد سال 90 ایران به دنبال صادرات پلیمر خود به کشورهای حوزه آمریکای جنوبی بود اما در طول 14 سال گذشته هرگز نتوانست این محصول استراتژیک را به این منطقه صادر کند. اما براساس اطلاعات منتشر شده در سامانه کدال ایران سال گذشته موفق شد برای نخستین بار محصولات پلیمری خود را به این منطقه صادر کند و عملاً پای پلیمر تولید ایران به آمریکای جنوبی باز شد.
کد خبر 6444186

پیام خراسان

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/856312/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تودور: لطفاً درباره آینده از من سؤال نپرسید!

آموریم: از حالا فقط به فینال فکر می‌کنیم

تدابیر امنیتی ویژه برای ال‌کلاسیکوی سرنوشت‌ساز

هواداران رئال حذف بارسا را دست گرفتند!

گواردیولا: می‌دانستم ژابی مربی بزرگی می‌شود

آرتتا: برای لیورپول تونل می‌زنیم چون بهترین است

ناراحتی رائول از رئال؛ سرمربی‌گری تیم حق من است!

آزمون و عزت‌اللهی در فینال حاضر شدند

روماریو: دوست دارم آنچلوتی سرمربی برزیل شود

آواز دل انگیزی از «پرواز همای» در طبیعت زیبا

راز شوکه‌ کننده پشت بزرگ شدن شکم با افزایش سن!

ولادتی که جغرافیا را برداشت؛ وحدت را جایگزین کرد/ خانه پدری دل‌ها؛ جایی که سنگ‌ها هم گوش شنوا دارند!

ولادتی که جغرافیا را برداشت؛ وحدت را جایگزین کرد/ امروز روزی است که حرم، تولد مهربانی را جشن می‌گیرد

ولادتی که جغرافیا را برداشت؛ وحدت را جایگزین کرد/ میلاد آقا؛ روزی که آجرهای حرم هم ذکر می‌گویند!

تنها روستای چوبی کشور/ عکس

حمله موشکی یمن؛ سامانه آمریکایی بار دیگر عاجز ماند+ فیلم

فروش 60 میلیاردی نمایشگاه کتاب تا ظهر روز سوم

انتشار کتاب «ظهر روز اربعین» خاطرات شهید مدافع حرم حجت‌الاسلام دهقانی

حال و هوای دومین روز سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران

استقبال ویژه از عادل فردوسی‌پور در نمایشگاه کتاب/ عکس

رونمایی از دو کتاب عباس ملکی/ روسیه در عصر پوتین با حضور سفیر ایران

فروش در نمایشگاه کتاب به 61 میلیارد تومان رسید

فروش 611 میلیارد تومانی حضوری و مجازی نمایشگاه کتاب در 2.5 روز

کتاب «راز پرواز» رونمایی شد

دیدار با خانم آقای او

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

ویدئوی زیرخاکی از خوانندگی مسعود صادقلو

ژابی آلونسو: در پایان فصل از لورکوزن می‌روم

10 سیو برتر سری آ در ماه آوریل 2025

نقش همسر گوندوگان در بازگشتش به منچسترسیتی

کواچ: هدف دورتموند کسب سهمیه اروپاست

مارسکا: تمرکز ما روی لیگ است نه قهرمانی!

وداع لورکوزن با ژابی؛ دنیا را شگفت‌زده کردیم!

مک‌آلیستر و پریرا بهترین‌های ماه لیگ برتر

آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های شمال در جمعه 19 اردیبهشت

روایت استاد محمدرضا لطفی از رابطه ذهنی نزدیکش با استاد شجریان

موشک یمن به فرودگاه بن‌گوریون نقطه عطف در تاریخ مقاومت است

دیدار استاندار سمنان با مسئولان استانی حج و زیارت

کجاست سهم من از چایخانه حَرمَت؟

صدای مقاومت از دل آمریکا به «تهران» رسید

ذره‌ای از غنی سازی کوتاه نخواهیم آمد | اگر آتش جنگ شعله ور شود جهان را تهدید می‌کنند

حضور بنیاد فارابی با 52 عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب

برگزاری مراسم روز کرمان در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران / رونمایی از کتب جدید

بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در نمایشگاه کتاب تهران

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

سرمربی تیم اسپانیایی در بیمارستان بستری شد

وعده‌های آرتتا برای رقم زدن یک فصل رویایی با آرسنال

جنگ لواندوفسکی و امباپه در ال‌کلاسیکو

حق با انریکه بود؛ بدون امباپه، پی‌اس‌جی تیم شد!

مولر: همه می‌خواهند قبل از ناپدید شدنم من را ببینند!