نمایشگاه کتاب نیاز به مکان اختصاصی دارد
مقالات
بزرگنمايي:
پیام خراسان - ابراهیم حیدری در حاشیه نشست خبری روز دوم نمایشگاه، در پاسخ به خبرنگار مهر درباره سرگردانی مردم و نبود تابلوهای راهنما از مترو تا بخشهای مختلف نمایشگاه، گفت: من این نقد را قبول دارم و خودم به آن اقرار میکنم. صبح امروز ساعت 8 با ماشین در محوطه گشتم و کمبودها را یادداشت کردم و امروز ستاد اجرایی را به خط کردیم تا این ضعف حتماً برطرف شود.
تابلوهای راهنما و مسیریابها حتماً امروز تکمیل میشوند و این کار به جد توسط دوستان ما پیگیری میشود. انشاالله امشب تابلوها نصب میشود و از فردا شرایط محیطی بهتری شاهد خواهیم بود. تجهیز مصلی به نیازهای نمایشگاه کتاب کار سخت و سنگینی است
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه «چرا روزهای اول نمایشگاه، هم توسط ناشران و هم توسط دستاندرکاران، جدی گرفته نمیشود و چرا همیشه شاهد قلقگیری در دو سه روز اول نمایشگاه هستیم؟»، گفت: بخشهایی از این مسأله به ما برمیگردد و بخشهایی از آن به مکان برگزاری نمایشگاه که مصلی است. خودتان میدانید مکان برگزاری نمایشگاه کتاب یک مکان تخصصی نیست و در اختیار ما نیست. شما میدانید که امسال نماز عید فطر در مصلی برگزار شد و کار واجبتر و مهمتری بود. ما مصلی را دقیقاً روز بعد از نماز عید فطر تحویل گرفتیم و کارها را شروع کردیم. حتی بخشی از وسایل و احتیاجات پشتیبانی را بعد از نمایشگاه قرآن، پایین نیاوردیم تا در نمایشگاه کتاب استفاده کنیم.
حیدری ادامه داد: با اینهمه، فضا و زمانی که برای برپایی نمایشگاه کتاب در اختیار ما قرار میگیرد، دست و پای ما را محدود میکند. ما مصلی را اجاره میکنیم و بعضی احتیاجها را از جاهای دیگر تهیه میکنیم. بسیاری از احتیاجات ما، اختصاصی نمایشگاه نیست. تا زمانی که ما یک مکان اختصاصی برای نمایشگاه کتاب نداشته باشیم که زیرساختها، برق، آب، مکان استراحت و همه امکاناتش مناسب نمایشگاه کتاب باشد، این مشکلات ادامه خواهد داشت. ما هم از شما میخواهیم برای یافتن و ساختن یک مکان ثابت نمایشگاهی، ما را کمک کنید و از نهادهای مختلف مطالبه کنید.
سخنگوی نمایشگاه با بیان اینکه انرژی ما در برپایی نمایشگاه در کارهای اجرایی و جانبی صرف میشود، گفت: نیروهای اجرایی و نیروهای وزارت ارشاد در طول برگزاری نمایشگاه کتاب تمام وقت و انرژی خودشان را به خاطر مسائل اجرایی و جانبی نمایشگاه از دست میدهند. یعنی انرژی که ما صرف کارهای اجرایی و مسائل جانبی نمایشگاه میکنیم، شاید نسبت به کارهای تخصصی و محتوایی، هفتاد به سی باشد. هماهنگیها با نهادهای مختلف، فراهم کردن نیازهای مصلی، جابجایی لوازم، اسبابکشی و… بخش زیادی از توان و انرژی ما را میگیرد. ما این مکان را دو ماه اجاره میکنیم و باید در همین مدت در مناقصات مختلف پیمانکار پیدا کنیم و کار را پیش ببریم. این باعث میشود در یکی دو روز اول نمایشگاه، علیرغم همه تلاشها، باز هم با کمبودهایی مواجه باشیم.
نمایشگاه کتاب نیاز به مکان اختصاصی دارد
وی افزود: همه همکاران ما دو سه شب نخوابیدهاند تا کار را به سرانجام برسانند. ولی کار سنگین است. شما اگر فقط بخواهید برق و امکانات و پنل و صندلی و… مصلی را در این متراژ زیاد تأمین کنید، کار سنگینی کردهاید. نمایشگاه کتاب از معدود جاهای دنیا است که چنین نمایشگاه و فروشگاه بزرگی به این شکل برگزار میشود. تا زمانی که مکان ثابت نداشته باشیم، این مشکل ادامه دارد.
قائم مقام نمایشگاه کتاب در این باره که آیا خانه کتاب در پی یافتن و ساختن مکان مناسبی برای نمایشگاه کتاب است یا نه، گفت: ما تنها میتوانیم به دولت پیشنهاد بدهیم. طراحی و ساخت این نمایشگاه کار خانه کتاب نیست؛ کار ما پیگیری است. باید از نهادهایی مثل وزارت مسکن، وزارت ارشاد، دولت، شهرداری و جاهای دیگر پیگیری کنیم. چنان که ما هم پیگیری کردهایم، هم نامه زدهایم و هم مطالبه کردهایم. خود ما هم دوست داریم وقتی که اینهمه برای برپایی نمایشگاه کتاب و در حوزه کتاب هزینه میکنیم، این زحمات در یک بستر مناسبتر و بهتری اتفاق بیفتد. اگر چنین شود، برای ایران در حوزه بین الملل هم اعتبار بهتر و بیشتری میسازد و نمایشگاه کتاب را بیش از پیش به رویدادی بین المللی تبدیل میکند. منتها با این شکل از برگزاری نمایشگاه که در مصلی شاهد هستیم، چارهای نداریم جز اینکه این مشکلات را تحمل کنیم.
کد خبر 6461175

-
پنجشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۳:۱۰
-
۶ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/865794/