يکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴
اجتماعی

یادداشت مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی پس از گردهمایی ائمه جمعه در صدا و سیمای استان

یادداشت مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی پس از گردهمایی ائمه جمعه در صدا و سیمای استان
پیام خراسان - یادداشت مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی پس از گردهمایی ائمه جمعه در صدا و سیمای استان، با عنوان فصل مشترک نماز جمعه و رسانه ملی (دو رسانه همزاد) آغاز شد.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - یادداشت مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی پس از گردهمایی ائمه جمعه در صدا و سیمای استان، با عنوان فصل مشترک نماز جمعه و رسانه ملی (دو رسانه همزاد) آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی ، متن یادداشت مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی پس از گردهمایی ائمه جمعه در صدا و سیمای استان به شرح ذیل است:
عنوان فصل مشترک نماز جمعه و رسانه ملی (دو رسانه همزاد)
دو نهاد عظیم فرهنگی نماز جمعه و رسانه ملی ویژگی‌های خاص رسانه‌ای و فصل‌های مشترکی برای انتقال پیام به مخاطبان شان دارند؛ نماز جمعه به عنوان یک رسانه اسلامی ابزار و محملی برای انتقال پیام است.
در واقع نماز جمعه رسانه‌ای است که به صورت چهره به چهره و مستقیم با مخاطبان خود ارتباط برقرار کرده و رابطه‌ای تعاملی و دو سویه را با آنها برقرار می‌کند؛ و حد واسطی است میان جامعه و حکومت اسلامی که خواست‌ها و نیاز‌های دو طرف را به طرف مقابل منعکس مى کند.
به فرموده رهبر کبیر انقلاب امام خمینی (ره)؛ «منصب امامت جمعه یعنی منصب تماس روحانیت با ملت.. برای بیداری مردم» و به فرمایش مقام عظمای ولایت «نماز جمعه آگاهی بخش، هدایتگر و تعلیم دهنده است» لذا هم ائمه جمعه و هم نماز جمعه به نوعی تریبون و رسانه‌ای برای ارتباط و آگاهی بخشی، روشن اندیشی، هدایت و تعلیم است؛ همچنانکه به فرمایش امامین انقلاب صدا و سیما محمل و تریبون ارشاد، هدایت، فرهنگسازی، آموزش و آگاهی بخشی است.
این دو نهاد کلیدی فصل‌های مشترک زیادی با همدیگر دارند و هردو در مسیر یک رسالت پیش می‌روند؛ به عبارتی تعامل صدا و سیما و ائمه جمعه، همکاری درون خانوادگی است و جنس رسانه ملی و نماز جمعه به لحاظ ارتباطات اجتماعی با هم یکی است؛ بعنوان مثال یکی از شعار‌های اصلی صدا و سیما که در سند تحول رسانه ملی و بیانیه گام دوم انقلاب آمده «هویت محوری و عدالت گستری» است؛ که بخشی از این مهم با پوشش و انعکاس ظرفیت‌های نقاط مختلف استان و مطالبات مردمی محقق می‌شود؛ البته نکته اش این است که در کنار پرداختن به مشکلات مردم و جامعه؛ دستاوردها، و خدمات نظام و راه‌حل‌های برون رفت از مشکلات هم مطرح می‌شود تا برای همگان ثابت شود در نظام مقدس جمهوری اسلامی بن بست وجود ندارد و آینده ایران اسلامی روشن و امیدبخش است.
به طور خلاصه حوزه پیشرفت، عدالت، جوان مؤمن انقلابی و زن در تراز انقلاب اسلامی، از جمله مهم‌ترین مؤلفه‌های تحول در محتوای رسانه ملی به شمار می‌آید.
فصل مشترک دیگر اینکه؛ ارتباط نماز جمعه با مخاطب مبتنی بر اعتماد حداکثری مخاطب به فرستنده پیام یعنی خطیب نماز جمعه است؛ و در رسانه ملی هم مرجعیت و اعتماد یک اصل است.
از طرفی همانطور که در نماز جمعه پیام‌ها باید به گونه‌ای تنظیم می‌شود که توجه پیام‌گیران (نمازگزاران) را به خود جلب کرده و علایق آنها را با پیام همسو نماید و همچنین پیام‌ها باید موضوع روز مورد نظر نمازگزاران بوده و به صورت مستقیم با زندگی و حیات اجتماعی آنان مرتبط باشد تا تأثیر بیشتری بر مخاطبان داشته باشد؛ در رسانه ملی هم همین اصول برای تعامل با مخاطب و اثرگذاری پیام باید دنبال شود و مدنظر است.
فصل مشترک دیگر اینکه؛ هر دو نهاد هم به معنویت، اخلاق و روح و روان مخاطبان شان توجه دارند و می‌پردازند و هم به نیاز‌ها و امورات و مسائل زندگی مادی مردم توجه دارند؛ به عبارتی همانطور که خطبه اول نماز جمعه به مسائل اخلاقی و توحیدی می‌پردازد و خطبه دوم به تحلیل چالش‌های روز جامعه (فقر، محیط زیست، آسیب‌های اجتماعی) اختصاص دارد؛ در برنامه‌های صدا و سیما هم ابعاد اخلاقی، ایمانی و دینی و معنوی مخاطب مدنظر است، و هم ابعاد حیاتی، مادی و امورات و نیاز‌ها و دغدغه‌های مختلف مخاطب مدنظر است؛ و در آخر می‌توان گفت همانطور که نماز جمعه، دانشگاهی مردمی است که با ترکیب عبادت جمعی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی ظرفیت بی‌بدیلی برای پیشبرد جامعه اسلامی دارد و احیاء کننده همه ارزش‌ها در جامعه است؛ صدا و سیما هم «دانشگاه، آوردگاه، آسایشگاه و قرارگاهی.» است تا نقش و رسالت‌های متعدد خود را در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، و فردی ایفا کند.
در یک جمع بندی مشترکات رسانه ملی و نماز جمعه را اینطور می‌توان برشمرد.
اول؛ هر دو رسانه و تریبون حاکمیتی نظام هستند (علی رغم استقلال‌هایی که هر کدام دارند)
دوم؛ از یک طرف به حاکمیت متصلند و دغدغه‌ها و مسائل حاکمیت مد نظر است و از طرفی به بدنه مردمی و همچنین زبان حال افکار عمومی هستند
سوم؛ هر دو، نهاد فرهنگی هستند
چهارم؛ هر دو نهاد مورد رجوع مردم هستند
پنجم؛ هر دو نهاد حلقه واسط و ارتباطی مردم با مسئولان هستند
و ششم اینکه؛ هر دو نهاد با تغییر دولت‌ها دچار تغییرات در سیاست‌ها نمی‌شوند.
برحسب این اشتراکات و ویژگی‌ها می‌توان گفت مهم‌ترین نقش این دو نهاد می‌تواند تقویت و ایجاد وحدت ملی و انسجام اجتماعی باشد و اینکه استفاده از ظرفیت‌های فی مابین دو نهاد فرهنگی عظیم ایران اسلامی برای تحقق آرمان‌های اصیل ایران اسلامی از جمله تعلیم و تربیت اسلامی، هدایتگری، بصیرت و آگاهی بخشی و در نهایت تعالی انسانی راهگشا و بعنوان یک اصل مدنظر داشته باشیم؛
و من الله توفیقکم
منبع: خبرگزاری صدا و سیما


نظرات شما