يکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴
فرهنگی

تأکید استاندار خراسان شمالی بر توسعه فضای آموزشی

تأکید استاندار خراسان شمالی بر توسعه فضای آموزشی
پیام خراسان - استاندار خراسان شمالی هم‌افزایی بین دستگاه‌های اجرایی برای جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان دختر و توسعه فضای آموزشی را خواستار شد.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - استاندار خراسان شمالی هم‌افزایی بین دستگاه‌های اجرایی برای جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان دختر و توسعه فضای آموزشی را خواستار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی ؛ بهمن نوری در نشست شورای آموزش و پرورش بابیان اینکه شهرستان راز و جرگلان بالاترین نرخ ترک تحصیل دختران را در استان دارد، گفت: یکی از اصلی‌ترین دلایل آن، تفکیک‌های آموزشی است که باید ترتیبی اتخاذ شود تا مشکل تفکیک‌های آموزشی رفع شود، چراکه این مسئله از عوامل اصلی ترک تحصیل در این منطقه به شمار می‌رود.
وی با اشاره به پروژه‌های در حال ساخت آموزشی گفت: اگر فضا‌هایی در شهرستان وجود دارند که پیشرفت فیزیکی آنها بالای 95 درصد است، سریع‌تر اعلام شود تا برای تجهیز و بهره‌برداری از آنها جمع‌بندی لازم صورت گیرد.
استاندار خراسان شمالی تاکید کرد: توسعه زیرساخت‌های آموزشی در مناطق مرزی و کم‌برخوردار مانند راز و جرگلان می‌تواند از مهاجرت جوانان جلوگیری کند و زمینه ماندگاری آنان در منطقه را فراهم سازد.
لزوم توجه به رشته‌های فنی و ایجاد جذابیت در انتخاب‌ها
استاندار همچنین بر لزوم توجه ویژه به رشته‌های فنی و ارتقای جذابیت در انتخاب رشته‌ها تأکید کرد و افزود: علوم انسانی رشته‌ای مهم است، اما نباید نخستین انتخاب اغلب دانش‌آموزان باشد، باید تلاش کنیم سایر رشته‌ها نیز از جذابیت لازم برخوردار شوند.
نوری بیان کرد: اگر کیفیت آموزش در سطوح پایین برخی رشته‌ها مطلوب نباشد، آن رشته‌ها مخاطبان کمی خواهند داشت. بنابراین، ارتقای کیفیت آموزشی در تمام حوزه‌ها ضروری است.
وی گفت: برای شهرستانی با ویژگی‌های خاص همچون راز و جرگلان باید اعتبارات ویژه‌ای در نظر گرفته شود و زیرساخت‌های فضا‌های آموزشی نیز متناسب با نیاز‌های این منطقه تقویت شود.
87 درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی ثبت‌نام کرده‌اند

پیام خراسان


مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی هم گفت: تاکنون 170 هزار دانش‌آموز در مدارس استان ثبت‌نام کرده‌اند که این رقم معادل 87 درصد کل دانش‌آموزان استان است
علی متقیان افزود: سهم شهرداری‌ها در دریافت عوارض برای نصب پایانه‌های فروش و آموزش و پرورش حدود 6 میلیارد تومان است.
وی با اشاره به توسعه متوازن هنرستا نها گفت: از 127 هنرستان استان 35 هنرستان دولتی، 5 هنرستان نمونه دولتی، 22 هنرستان شبانه روزی، 10 هنرستان غیردولتی و وابسته و 55 هنرستان نظری که بطور کلی 15 هزار و 49 دانش آموز زیر پوشش قرار گرفته است.
تراکم کلاس‌های استان بایین تراز کشور
متقیان افزود: 42 رشته در هنرستان برای دانش آموزان فعال است و تراکم کلاس‌ها درراستان 21/38 صدم درصد و میانگین کشوری 21/94 صدم درصد است که استان از متوسطه کشوری بطور میانگین بالاتر است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همچنین گفت: گرایش دانش آموزان استان به ترتیب علوم انسانی، علوم تجربی، ریاضی و معارف است در حالیکه در کشور علوم تجربی، علوم انسانی و ریاضی گرایش دانش آموزان است و این در استان چشم اندازی خوبی نیست چرا که تا چند سال آینده در خراسان شمالی دکتر و مهندسی نخواهیم داشت.
متقیان افزود: در کشور 7 درصد دانش آموزان در هنرستان‌های غیردولتی مشغول به تحصیل هستند، اما در خراسان شمالی 3/7 دهم درصد در هنرستان‌های غیر دولتی مشغول به تحصیل هستند که این نشان از اقتصاد ضعیف و نبود سرمایه گذار در این زمینه است.
خراسان شمالی 194 هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی دارد.


نظرات شما