پنجشنبه ۱۱ دي ۱۴۰۴
گفتگو

آسانسور و حریق منازل در صدر ماموریت‌های آتش‌نشانی بجنورد

آسانسور و حریق منازل در صدر ماموریت‌های آتش‌نشانی بجنورد
پیام خراسان - ایرنا / رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بجنورد گفت: آسانسورها و آتش‌سوزی منازل مسکونی پرتکرارترین ماموریت آتش‌نشانان این شهر در سالجاری بوده و ...
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایرنا / رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بجنورد گفت: آسانسورها و آتش‌سوزی منازل مسکونی پرتکرارترین ماموریت آتش‌نشانان این شهر در سالجاری بوده و بیشترین اعزام نیروها به همین نوع حوادث اختصاص داشته است.
علی یکدل، اظهار کرد: امدادگران آتش‌نشانی بجنورد امسال در ۲ هزار و ۳۹۵ ماموریت حریق و امداد و نجات به یاری حادثه‌دیدگان شتافتند که از این تعداد ۸۱۶ مورد مربوط به حریق و یکهزار و ۵۷۹ مورد مربوط به عملیات امداد و نجات بوده است.
وی افزود: در بخش امداد و نجات، بیشترین ماموریت‌ها مربوط به گیر افتادن شهروندان در آسانسور بوده که بخش قابل توجهی از توان عملیاتی نیروهای آتش‌نشانی را به خود اختصاص داده است.
رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بجنورد ادامه داد: در بخش حریق نیز آتش‌سوزی منازل مسکونی، ضایعات، علف‌های هرز و فضاهای روباز بیشترین فراوانی را داشته‌اند.
۱۴ فوتی و ۷۰ مصدوم در حوادث آتش‌نشانی
وی با اشاره به پیامدهای انسانی این حوادث، گفت: در ماموریت‌های انجام شده سالجاری، یکهزار و ۶۷۱ نفر از حوادث مختلف نجات یافتند، ۱۴ نفر جان خود را از دست دادند و ۷۰ نفر نیز دچار مصدومیت شدند که خدمات اولیه امدادی به آنان ارائه شد.
یکدل با تاکید بر نقش پیشگیری در کاهش حوادث شهری بیان کرد: بخش زیادی از ماموریت‌های مربوط به آسانسورها ناشی از نقص فنی، قطعی برق یا نبود سرویس و نگهداری مناسب است و شهروندان با انجام بازدیدهای دوره‌ای و رعایت نکات ایمنی می‌توانند از بروز بسیاری از این حوادث جلوگیری کنند.
وی همچنین به وضعیت تماس‌های ورودی با سامانه ۱۲۵ اشاره کرد و گفت: بیشترین تماس‌های ثبت‌شده در بازه زمانی یادشده به صورت تک‌زنگ بوده است.
یکدل افزود: بخشی از تماس‌ها نیز ارتباطی با وظایف آتش‌نشانی نداشته یا در زمره مزاحمت‌های تلفنی قرار می‌گیرد که این موضوع می‌تواند در شرایط اضطراری، موجب اتلاف زمان و کاهش سرعت امدادرسانی شود.
رییس سازمان آتش‌نشانی بجنورد ادامه داد: در روزهای قطعی آب، برق یا گاز، حجم تماس‌های غیرمرتبط با شماره ۱۲۵ افزایش می‌یابد؛ در حالی که این تماس‌ها خارج از حوزه خدمات آتش‌نشانی است و از شهروندان انتظار می‌رود در زمان بحران، خطوط امدادی را فقط برای موارد ضروری اشغال کنند.
پنج ایستگاه و ۱۱۴ نیروی فعال در خدمت شهروندان
یکدل با بیان اینکه آتش‌نشانی بجنورد با پنج ایستگاه فعال و ۱۱۴ نیروی عملیاتی به شهروندان خدمات ارائه می‌دهد، گفت: این نیروها به‌صورت شبانه‌روزی آماده‌باش هستند و در کوتاه‌ترین زمان ممکن به حوادث شهری پاسخ می‌دهند تا خسارات جانی و مالی به حداقل برسد.
شهر بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی، با جمعیتی حدود ۲۶۰ هزار نفر در شمال شرق کشور واقع است و با توجه به توسعه شهری و افزایش ساختمان‌های چندطبقه، توجه به ایمنی آسانسورها و رعایت اصول پیشگیری از حریق در منازل، بیش از گذشته ضروری به نظر می‌رسد.
بازار


نظرات شما