شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۵
گفتگو

بدون تعارف خودم را در برابر مردم و فعالان اقتصادی شرمنده می‌دانم

بدون تعارف خودم را در برابر مردم و فعالان اقتصادی شرمنده می‌دانم
پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی با با اشاره به آغاز فعالیت شرکت‌های کارور گاز طبیعی گفت: شرکت‌های توانمند، دانش‌بنیان و اهل فن می‌توانند حلقه اتصال میان مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان باشند و با ارائه راهکارهای تخصصی، هم به حفظ منافع ملی کمک کنند و هم بهره‌وری را افزایش دهند.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی با با اشاره به آغاز فعالیت شرکت‌های کارور گاز طبیعی گفت: شرکت‌های توانمند، دانش‌بنیان و اهل فن می‌توانند حلقه اتصال میان مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان باشند و با ارائه راهکارهای تخصصی، هم به حفظ منافع ملی کمک کنند و هم بهره‌وری را افزایش دهند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، غلامحسین مظفری در نشست آغاز فعالیت شرکت‌های کارور گاز طبیعی در استان خراسان رضوی با اشاره به ضرورت تغییر رویکرد در مدیریت منابع انرژی اظهار کرد: امیدواریم همه با هم بتوانیم از این شرایط سخت عبور کنیم. واقعیت این است که ما در مقاطع مختلف دچار این توهم بودیم که منابع بی‌پایانی در اختیار داریم و همین نگاه در برخی دوره‌ها بر سیاست‌گذاری‌های کشور نیز حاکم بود.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه یکی از ابزارهای مؤثر کنترل مصرف، نظام قیمت‌گذاری است، گفت: البته در شرایط اقتصادی امروز مردم، این موضوع ملاحظات خاص خود را دارد، اما هنر ما در شرایط فعلی این است که از منابع محدود، حداکثر استفاده را ببریم. تجربه بسیاری از کشورها نشان می‌دهد که می‌توان با مدیریت نقطه‌به‌نقطه و موضوع‌به‌موضوع، بهره‌وری را افزایش داد و از اتلاف منابع جلوگیری کرد.
مظفری با اشاره به آغاز فعالیت شرکت‌های کارور گاز طبیعی افزود: به اعتقاد من انتخاب این مسیر، انتخاب بسیار درستی است؛ زیرا شرکت‌های توانمند، دانش‌بنیان و اهل فن می‌توانند حلقه اتصال میان مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان باشند و با ارائه راهکارهای تخصصی، هم به حفظ منافع ملی کمک کنند و هم بهره‌وری را افزایش دهند. هر اقدامی که به مدیریت بهتر منابع ملی منجر شود، باید مورد حمایت قرار گیرد و ما نیز در خراسان رضوی از ابتدا اراده جدی برای اجرای چنین رویکردی داشته‌ایم.
مظفری با اشاره به شرایط دشوار تأمین انرژی برای بخش تولید گفت: واقعاً در سخت‌ترین شرایط ممکن قرار داریم و بدون تعارف خودم را در برابر مردم و فعالان اقتصادی شرمنده می‌دانم. وقتی کنار تولیدکنندگان می‌نشینیم، تولیدکننده از کاهش سهمیه گاز، محدودیت برق و مشکلات تأمین انرژی می‌گوید و این مسائل برای همه ما سخت و آزاردهنده است.
وی افزود: حتی در ایام جنگ نیز صنایع استان برای همه سناریوها برنامه‌ریزی کردند؛ از شرایط عادی گرفته تا بدترین وضعیت ممکن. پیش‌بینی کرده بودند که اگر برق استان به طور کامل قطع شود، در هر مرحله چه اقداماتی باید انجام دهند. این میزان آمادگی و آینده‌نگری ارزشمند است و نشان می‌دهد بخش خصوصی با وجود همه محدودیت‌ها، مسئولانه رفتار می‌کند.
مظفری اظهار کرد: امیدواریم همان‌گونه که از شرایط سخت گذشته عبور کردیم، از این مقطع نیز عبور کنیم. خوشبختانه در استان ظرفیت‌های بسیار خوبی در واحدهای صنعتی، شرکت‌های دانش‌بنیان و مجموعه‌های فنی وجود دارد و هر زمان که امکان اجرای طرح جدیدی فراهم شود، آمادگی کامل برای همکاری و اجرای آن را داریم.
استاندار خراسان رضوی افزود: اتکای ما به بخش خصوصی است و اعتقاد داریم وظیفه دولت این است که بستر فعالیت را فراهم کند. باید این اعتماد و باور در فعالان اقتصادی ایجاد شود که دولت در کنار آن‌هاست، از آن‌ها پشتیبانی می‌کند و هر آنچه در توان دارد برای رفع موانع و استفاده از دانش، تجربه و توان بخش خصوصی به کار خواهد گرفت. این رویکرد می‌تواند زمینه عبور از مشکلات و استفاده بهتر از ظرفیت‌های موجود را فراهم کند.
مظفری با اشاره به نحوه تخصیص گاز به صنایع کشور اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که همواره مورد تأکید ما بوده، نحوه توزیع سهمیه گاز در بخش صنعت است. در برخی موارد، شرکت ملی گاز سهمیه‌ها را بر اساس الگوهای کلی ابلاغ می‌کند، اما این شیوه همیشه با واقعیت‌های تولید در استان‌ها منطبق نیست و توزیع عادلانه‌ای را رقم نمی‌زند.
وی ادامه داد: برای نمونه، در حوزه فولاد، خراسان رضوی حدود ۱۶ تا ۱۷ درصد فولاد کشور را تولید می‌کند، اما سهم گازی که به استان اختصاص پیدا می‌کند، حدود ۶ تا ۷ درصد است. طبیعی است که چنین وضعیتی با میزان تولید استان همخوانی ندارد و لازم است در این زمینه بازنگری صورت گیرد.
استاندار خراسان رضوی افزود: در این خصوص پیگیری‌های متعددی انجام دادیم، تماس‌های مختلفی گرفته شد و جلسات مشترکی نیز برگزار شد، اما در عمل اصلاح اساسی صورت نگرفت. امیدواریم امسال با همکاری شرکت ملی گاز ایران، برنامه‌ریزی دقیق‌تری انجام شود تا تخصیص گاز متناسب با ظرفیت واقعی تولید استان‌ها باشد.
وی تصریح کرد: سپیشنهاد ما این است که ابتدا مشخص شود هر استان چه میزان تولید، چه ظرفیتی و چه سهمی در تولید ملی دارد و سپس بر همان مبنا، برنامه توزیع گاز تنظیم شود. اگر قرار است محدودیتی اعمال شود، این محدودیت نیز باید بر پایه شاخص‌های روشن و عادلانه باشد تا استان‌های تولیدکننده متناسب با نقش خود از منابع انرژی بهره‌مند شوند.


نظرات شما